Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

ΗΠΑ: Οι εργαζόμενοι της Boeing ψήφισαν υπέρ απεργίας με ποσοστό 96%

Οι εργαζόμενοι της Boeing στην περιφέρεια του Σιάτλ ψήφισαν χθες, Πέμπτη, το βράδυ με ποσοστό 96% υπέρ μιας απεργίας, σταματώντας την παραγωγή του αεροπλάνου της εταιρείας που κάνει τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Βάσει των κανόνων της Διεθνούς Ένωσης Μηχανικών και Εργατών Αεροδιαστημικής (International Association of Machinists and Aerospace Workers, IAM), τουλάχιστον τα δύο τρίτα των συνδικαλισμένων εργαζομένων έπρεπε να ψηφίσουν υπέρ μιας απεργίας ώστε αυτή να πραγματοποιηθεί και να απορριφθεί η σύμβαση.

Οι εργαζόμενοι της Boeing ψήφισαν σε ποσοστό 96% υπέρ της απεργίας και σε ποσοστό 94,6% υπέρ της απόρριψης της συμφωνίας.

Η συμφωνία περιλάμβανε μια γενική αύξηση μισθών 25%, ένα μπόνους 3.000 δολαρίων για την υπογραφή της σύμβασης και μια υπόσχεση να κατασκευαστεί στην περιοχή του Σιάτλ το επόμενο εμπορικό αεριωθούμενο, με την προϋπόθεση το πρόγραμμα κατασκευής του να αρχίσει μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών από την υπογραφή της συμφωνίας.

Μολονότι η ηγεσία της IAM συνέστησε την περασμένη Κυριακή να δεχθούν τα μέλη της τη σύμβαση, πολλοί εργαζόμενοι απάντησαν οργισμένα, υποστηρίζοντας το αρχικό αίτημα για μισθολογική αύξηση 40% και εκφράζοντας τη λύπη τους για την απώλεια ενός ετήσιου πριμ.

Πηγή: CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου