Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Λίβανος: Πάνω από ένα εκατομμύριο οι εσωτερικοί πρόσφυγες – Τουλάχιστον 100.000 πέρασαν στη Συρία

Αντιμέτωποι με τις βάναυσες και τραγικές επιπτώσεις της κλιμάκωσης των δολοφονικών επιχειρήσεων του ισραηλινού κράτους στη Μέση Ανατολή, είναι οι λαοί της περιοχής. Εκτός από τον θάνατο που σκορπίζουν οι βόμβες του Ισραήλ που αφειδώς του παρέχουν οι ευρωατλαντικοί του σύμμαχοι, την πείνα, την δίψα και την εξαθλίωση, εκατοντάδες χιλιάδες αναγκάζονται για ακόμη μια φορά να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς για να γλιτώσουν από το μακελειό.

Χαρακτηριστικά, μόλις χθες -και πριν την έναρξη της ισραηλινής χερσαίας εισβολής- στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΗΕ αναφερόταν ότι στον Λίβανο έχουν ξεσπιτωθεί περισσότεροι από 1.000.000 άνθρωποι.

Το Al Jazeera, επικαλούμενο ανάρτηση του διοικητή της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, έκανε λόγο για τουλάχιστον 100.000 εκτοπισμένους που κινούνταν προς τη Συρία. Η ειρωνεία είναι ότι κάποιοι από αυτούς ήταν πρόσφυγες από την Συρία, που είχαν πάει στον Λίβανο για να γλιτώσουν από τις συνέπειες που πυροδότησαν οι αλλεπάλληλες επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του κράτους-δολοφόνου, που πραγματοποιούν χερσαία εισβολή τάχα «περιορισμένης εμβέλειας», αφού κάλεσαν νωρίτερα σήμερα να εκκενωθεί όλη η περιοχή νότια του ποταμού Λιτάνι που αντιστοιχεί στο 10% του λιβανέζικου εδάφους, πριν λίγο προειδοποίησαν τους κατοίκους 25 χωριών στον νότιο Λίβανο να εκκενώσουν, επίσης, τα σπίτια τους και να μετακινηθούν βόρεια του ποταμού Awali.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου