Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Σιγή 11 λεπτών: Νέα στοιχεία-σοκ για την τραγωδία στα Τέμπη

Armyvoice News

Σιγή 11 λεπτών: Νέα στοιχεία-σοκ για την τραγωδία στα Τέμπη – Η έκθεση του Ινδού επιστήμονα και η “σιωπή” των ηχητικών αρχείων
Σοκ προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία στα Τέμπη που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσα από τη συνέντευξη του κ. Βασίλη Κοκοτσάκη, τεχνικού συμβούλου των οικογενειών των θυμάτων, στο Ράδιο 98.4. Ο κ. Κοκοτσάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό, αναφέρθηκε σε νέα στοιχεία από την έρευνά του, τα οποία περιλαμβάνονται σε ογκώδη φάκελο που κατέθεσε στον ανακριτή.

Κεντρικό σημείο των νέων αποκαλύψεων αποτελεί η έκθεση του Ινδού επιστήμονα Φαϊζάλ, η οποία, σύμφωνα με τον κ. Κοκοτσάκη, επιβεβαιώνει ότι και οι 30 νεκροί από το δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε μετά τη σύγκρουση των τρένων. Αυτή η πληροφορία δημιουργεί νέα ερωτήματα για τα αίτια της πυρκαγιάς και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε, ενώ έρχεται σε αντίθεση με άλλες εκδοχές που είχαν ακουστεί το προηγούμενο διάστημα.
Σιγή 11 λεπτών και ύποπτο κενό στα ηχητικά

Ένα εξίσου σημαντικό σημείο που αναδεικνύει ο κ. Κοκοτσάκης είναι το κενό 11 λεπτών στα ηχητικά αρχεία. Όπως εξηγεί, για 11 ολόκληρα λεπτά δεν καταγράφεται καμία συνομιλία, γεγονός που θεωρεί ύποπτο και πιθανώς να υποδεικνύει προσπάθεια συγκάλυψης. Αυτό το “σιωπηλό” διάστημα δημιουργεί εύλογα ερωτήματα και απαιτεί περαιτέρω έρευνα για να διαπιστωθεί γιατί δεν υπάρχουν ηχητικά στο κρίσιμο αυτό χρονικό διάστημα.

Αίτημα για ενδελεχή έρευνα και αποκάλυψη της αλήθειας

Ο κ. Κοκοτσάκης τονίζει επανειλημμένα την ανάγκη για περαιτέρω και ενδελεχή έρευνα για να έρθει στο φως η αλήθεια για την τραγωδία. Υποστηρίζει ότι η πραγματική διερεύνηση της πυρκαγιάς ξεκίνησε μόλις μετά τον Ιανουάριο του 2024, γεγονός που δημιουργεί αμφιβολίες για την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα των αρχικών ερευνών.
Προσωπικό κόστος και ψυχολογική επιβάρυνση

Ο κ. Κοκοτσάκης αναγνωρίζει το προσωπικό κόστος που έχει η ενασχόλησή του με την υπόθεση, τόσο σε επίπεδο χρόνου και προσπάθειας όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Περιγράφει την εμπειρία της διερεύνησης του θανάτου των θυμάτων ως ψυχολογικά σκληρή και σοκαριστική, τονίζοντας τον άδικο και τραγικό τρόπο με τον οποίο χάθηκαν οι ζωές τους. Παρά τις δυσκολίες, δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Συνεχίζεται η διερεύνηση της τραγωδίας

Η συνέντευξη του κ. Κοκοτσάκη φέρνει στο φως σημαντικά στοιχεία και ερωτήματα για την τραγωδία στα Τέμπη, ενώ υπογραμμίζει την ανάγκη για συνέχιση των ερευνών και αποκάλυψη της αλήθειας. Η κατάθεση του ογκώδους φακέλου στον ανακριτή αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στις έρευνες και να φέρει στο φως περισσότερα στοιχεία για τα αίτια της τραγωδίας.
Β. Κοκοτσάκης : Αποκαλύψεις για τα Τέμπη, τις έρευνες ειδικών & ντοκουμέντα από της έκθεση Anubis.
Προτάσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου