Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

16η ΕΜΑ Διδυμότειχο: Στο ΚΨΜ πουλάνε πιο ακριβά από τα μαγαζιά για να βγάζουν κέρδος από φαντάρους και στελέχη

Τα όσα λέγονται και γίνονται από τους Αξιωματικούς στην 16η ΕΜΑ, αποδεικνύουν ότι υπάρχει κεντρική κατεύθυνση από το Υπουργείο Άμυνας των Δένδια-Κεφαλογιάννη και το ΓΕΣ, οι φαντάροι μου αμείβονται με τον μισθό ξεφτίλα των 8,7 ευρώ μηνιαίως και οι οικογένειες τους να αναλάβουν την συντήρηση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και οχημάτων.
Ενώ βεβαίως η κυβέρνηση της ΝΔ δαπανά δεκάδες δις ευρώ για Αγορές όπλων περικόπτουν αγρίως τα οικονομικά κονδύλια για τις λειτουργικές ανάγκες των μονάδων και τους φαντάρους, ταυτόχρονα γνωρίζει τεράστια ανάπτυξη η οικονομική εκμετάλλευση των συνφάνταρων και των χαμηλόβαθμων στελεχών.
Στις ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ μας τονίζεται ότι πλέον τα προϊόντα στο ΚΨΜ πουλιούνται σε πιο ακριβές τιμές ακόμα και από τα μαγαζιά, για να βγάζουν κέρδος από φαντάρους και στελέχη.
Στην 16η ΕΜΑ η τυρόπιτα στο ΚΨΜ κοστίζει 1,5-1,7 ευρώ!
Το σάντουιτς πουλιέται 2 ευρώ.

Δεν είναι όμως μόνο η ακρίβεια.
Οι φαντάροι μας καταγγέλλουν ότι συχνά δεν τους δίνεται προάριστο όπως προβλέπεται.
Αντίθετα τα είδη του προάριστου που έπρεπε να τους χορηγούνται ΔΩΡΕΑΝ, τα πουλούν στο ΚΨΜ για να βγάλουν ακόμη μεγαλύτερο κέρδος.
Δεν σταματούν εδώ.
Αρπάζουν τρόφιμα από την σίτιση των φαντάρων -π.χ. φέτες τυριού, ζαμπόν κλπ- και τα δίνουν στο ΚΨΜ προκειμένου να φτιάξουν σάντουιτς και να τα πουλήσουν σε φαντάρους και στελέχη.
Επίσης, πρέπει να τονίσουμε ότι η 16η ΕΜΑ προμηθεύεται προϊόντα σε οικονομικές τιμές και στην συνέχεια πουλά πανάκριβα στο ΚΨΜ. 
Για να κρυφτούν όλα αυτά και να μην υπάρχουν αποδείξεις, στο ΚΨΜ δεν υπάρχει Ταμειακή Μηχανή.

Σημασία όμως έχουν και οι δικαιολογίες των Αξιωματικών.
Αφενός απαντούν ότι τα ίδια γίνονται στις περισσότερες μονάδες.
Αφετέρου, φτάνουν να πουν ότι η μονάδα έχει πολλά  τεθωρακισμένα, άρα χρειάζονται χρήματα για την συντήρηση τους....

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες; 
Αποδεικνύεται ξανά ότι η Υποχρεωτική Στράτευση αποσκοπεί στην εξασφάλιση Δωρεάν εργατικού δυναμικού και στην Έμμεση Φορολόγηση της Λαϊκής Οικογένειας, αφού τα βύσματα της ΝΔ και οι γόνοι των πλουσίων εξαφανίζονται στη Λούφα της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.
Απαιτούμε να γίνει άμεσα έκτακτος και ουσιαστικός έλεγχος από το ΔΣΣ και το ΓΕΣ.
Αλλά η δημοσίευση τόσο πολλών καταγγελιών από το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αποδεικνύει ότι υπάρχει κεντρική κατεύθυνση, την οποία εφαρμόζουν αδίστακτα Αξιωματικοί.
Βεβαίως πρέπει να διευκρινιστεί ότι κανείς δεν ξέρει που πηγαίνουν αυτά τα κέρδη....
Απαιτείται επομένως οι συνφάνταροι να βγουν Παραπονούμενοι στην Αναφορά και να απαιτήσουν Ακρόαση από Διοικητή, Ταξίαρχο και Στρατηγό.
Επίσης, να συνεχίσουν να στέλνουν τις επιστολές με τις καταγγελίες τους στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Είναι ο μόνος τρόπος αντίστασης των συναδέλφων η ενίσχυση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, το Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, άμεσα συνδεδεμένο με το Αντιπολεμικό κίνημα.

Η πάλη για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή είναι άμεσα συνδεδεμένη με το Αντιπολεμικό Κίνημα για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και των Πολεμικών Εξοπλισμών, ενάντια στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
  Εμείς καλούμε τους στρατιωτικούς να αναλογιστούν τι σημαίνει Καριέρα στον Στρατό και να Παραιτηθούν.
Κανένας νέος και νέα σε Στρατιωτικές Σχολές.
Κανένας να Μην Καταταγεί ως Μισθοφόρος Στρατιώτης ΟΒΑ και ΕΠ.ΟΠ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com 

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εκ παραδρομής γράφτηκε 12η ΕΜΑ, ενώ η καταγγελία αφορά την 16η ΕΜΑ

1 σχόλιο: