Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

129 Α/Κ ΜΜΠ: Τεράστιο πρόβλημα με τις υπηρεσίες για το προσωπικό που είναι εξαντλημένο

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Είμαστε στρατιώτες και στελέχη της 129 Α/Κ ΜΜΠ με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα παράπονα μας σχετικά με τη διαχείριση και την κατανομή των υπηρεσιών - υποχρεώσεων στη μονάδα μας.

Συγκεκριμένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι τα εξής:

1) Αδικαιολόγητη συχνότητα υπηρεσιών
Πολλοί συνάδελφοι αναλαμβάνουμε υπηρεσίες πολύ συχνότερα από άλλους, χωρίς να υπάρχει εμφανής λόγος ή κριτήριο για αυτή την ανισότητα. 
Δεν κοινοποιείται τακτικός μηνιαίος έλεγχος των υπηρεσιών που παρέχουμε.

2) Κατανομή υπηρεσιών χωρίς πρόγραμμα:
Συχνά δεν λαμβάνουμε επαρκή ενημέρωση σχετικά το πρόγραμμα των υπηρεσιών και των υποχρεώσεων που διαθέτουμε με αποτέλεσμα να δυσκολεύει ο προγραμματισμός μας και να δημιουργείται σύγχυση καθώς οι υπηρεσίες αλλάζουν πολλές φορές μέσα στο μήνα.

3) Ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και εξοπλισμός
Σε ορισμένες υπηρεσίες, οι συνθήκες είναι ακατάλληλες για την εκτέλεση καθήκοντος λόγω έλλειψης βασικών υλικών ή λόγου προβληματικού εξοπλισμού (διαλυμένα οχήματα, φθαρμένος εξοπλισμός).

4) Συνεχής Διάθεση Προσωπικού για υπηρεσίες σε άλλες Μονάδες
Το προσωπικό μας διατίθεται συχνά σε άλλες Μονάδες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκές προσωπικό για την εκτέλεση των υπηρεσιών. 
Αυτό έχει οδηγήσει σε αυξημένη συχνότητα των υπηρεσιών και αυξημένο άγχος του υπόλοιπου προσωπικού.

Ο Αρμόδιος αξιωματικός δεν θα έπρεπε κανονικά να εξετάσει το ενδεχόμενο λήψης μέτρων για την ανακούφιση της κατάστασης και την εξασφάλιση της επαρκούς στελέχωσης στη μονάδα μας;

5) Παύση Χορήγησης Δικαιούμενων Αδειών και Απαλλαγών
Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί σημαντικά οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνει η Μονάδα αυτό έχει ως αποτέλεσμα την υπερβολική επιβάρυνση του προσωπικού και τον περιορισμό της δυνατότητας λήψης αδειών. 
Ειδικότερα, παρατηρείται ότι πολλοί αξιωματικοί και υπαξιωματικοί έχουν μεγάλα υπόλοιπα αδειών και απαλλαγών, γεγονός που έχει επηρεάσει την αποδοτικότητα τους, καθώς δεν μπορούν να ξεκουραστούν επαρκώς. 
Η συνεχής εργασία χωρίς ανάπαυση έχει οδηγήσει σε ψυχολογική και σωματική κόπωση.

6) Παραβίαση Ωραρίου Εργασίας
Λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων και των προβλημάτων που αναφέρθηκαν παραπάνω έχει παρατηρηθεί πως συχνά παραβιάζεται το ωράριο εργασίας μας.

Υπάρχει πλήρη αδιαφορία για την ευημερία και την ευκολία του προσωπικού παρά την προφανή κούραση και φόρτιση που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.

Οι παραπάνω καταστάσεις απαιτούν την άμεση παρέμβαση της ιεραρχίας προκειμένου να γίνουν διορθωτικές ενέργειες για την αποκατάσταση της κανονικότητας και την καλύτερη λειτουργία της Μονάδας.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ-ΜΙΑ ΕΞΟΔΟ
Συνάδελφοι αυτή θα είναι η Υποχρεωτική θητεία στον Ελληνικό Στρατό.
Μεγάλη εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση.
Βυσματοκρατεία και διακρίσεις.
Αναλώσιμος στα σύνορα, χωμένος σε ατελείωτες αγγαρείες και υπηρεσίες.
Να τρέχεις να υπηρετείς τους Αξιωματικούς, να καλύπτεις κενά του Δημοσίου, να συμμετέχεις στις Συνεκπαιδεύσεις με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ τους αντιδραστικούς Άραβες.
 Οι φαντάροι πρέπει να Υποταχθούν και Πειθαρχήσουν στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς τους που εντάσσονται στο πλαίσιο του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού αλλά και των επιθετικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Εμείς καλούμε τους συνφάνταρους να βγουν Παραπονούμενοι σε όλα τα κλιμάκια της Ιεραρχίας.
Να στείλουν επιστολές με τις καταγγελίες τους στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ – Ενωθείτε Μαζί μας
στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΟΥΜΕ εργατικούς αγώνες και κοινωνικά κινήματα
Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων
Δίκτυο Ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου