Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

ΕΠΟΠ παραιτείται μετά από 14 χρόνια και καταγγέλλει

ΕΠΟΠ παραιτείται μετά από 14 χρόνια σε Φαρμακονήσι, Έβρο, Αλεξανδρούπολη και καταγγέλλει: Αναξιοκρατία, θυσίες, αδιαφορία στον Στρατό

Νέα επιστολή έφτασε στο Armyvoice.gr, από πρώην στρατιωτικό που αποφάσισε να αφήσει πίσω του μια καριέρα 14 ετών στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αιτία, η έλλειψη αξιοκρατίας και η αδιαφορία του συστήματος για τις προσωπικές και επαγγελματικές του ανάγκες.

Ο πρώην στρατιωτικός, που παρουσιάστηκε ως ΕΠΟΠ το 2007, περιγράφει μια πορεία γεμάτη προκλήσεις και θυσίες. Ξεκίνησε την θητεία του στα Γρεβενά και στη συνέχεια βρέθηκε στη Λέρο, υπηρετώντας σε ακριτικά νησιά όπως το Φαρμακονήσι και τα Ίμια. Εκεί, όπως αναφέρει, ήρθε αντιμέτωπος με δύσκολες καταστάσεις, όπως η διαχείριση μεταναστών και λαθρεμπόρων, ενώ βίωσε και τραυματικές εμπειρίες, όπως η εύρεση νεκρών μεταναστών.

Παράλληλα με τα απαιτητικά του καθήκοντα, ο πρώην στρατιωτικός κατάφερε να εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο στο Βόλο. Όμως, τα αιτήματά του για μετάθεση κοντά στην πόλη των σπουδών του δεν εισακούστηκαν. Αντίθετα, μετατέθηκε στην Αλεξανδρούπολη, μακριά από τον Βόλο και από τον τόπο καταγωγής του, την Αθήνα.

Η αδιαφορία του συστήματος στις ανάγκες του και η έλλειψη αξιοκρατίας, όπως καταγγέλλει, τον οδήγησαν τελικά στην παραίτηση, μετά από 14 χρόνια υπηρεσίας.

“Ξέροντας ότι δεν υπάρχει αξιοκρατία”, αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του, ο πρώην στρατιωτικός, που τρία χρόνια μετά την απόφασή του να αφήσει το στράτευμα, δηλώνει πως δεν μετανιώνει για την επιλογή του.

Η ιστορία του προστίθεται στις ολοένα αυξανόμενες φωνές στρατιωτικών που καταγγέλλουν προβλήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις και αναδεικνύει για ακόμη μια φορά την ανάγκη για ουσιαστικές αλλαγές που θα διασφαλίζουν την αξιοκρατία και την στήριξη του προσωπικού.

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Καταρχήν, η Κατάταξη ενός νέου ανθρώπου στις Ένοπλες Δυνάμεις ως Μισθοφόρος Στρατιώτης είναι ένα ΛΑΘΟΣ.
Δεν είναι δυνατόν να αναζητάς να βολευτείς και να ταυτίζεσαι με τον πόλεμο, να γίνεσαι ένοπλος μπράβος ντυμένος στα χακί και εν γνώση σου τα συμφέροντα των Ελλήνων επιχειρηματιών, των Αμερικανών, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Να συνειδητοποιείς ότι όλοι σε θεωρούν τελευταίο τροχό της αμάξης, να μην σου δίνουν σημασία και να σε θεωρούν αναλώσιμο.
Να ζεις καθημερινά -ως επιλογή σου- την καθημερινότητα του Ελληνικού Στρατού με τη βυσματοκρατία και τις πελατειακές σχέσεις, τη Διαφθορά και τη Διαπλοκή, την Ακροδεξιά αισχρότητα που την ανέχονται και την ενισχύουν, καθώς το στρατιωτικό περιβάλλον σημαίνει μιλιταρισμό-ρατσισμό-εθνικισμό-πατριαρχία-σεξισμό. 
Και στα 50 σου χρόνια να σε πετούν στην Ανεργία.

Εμείς καλούμε τους ΕΠ.ΟΠ. να αναλογιστούν τι σημαίνει Καριέρα στον Στρατό και να Παραιτηθούν.
Κανένας νέος και νέα σε Στρατιωτικές Σχολές.
Κανένας να Μην Καταταγεί ως Μισθοφόρος Στρατιώτης ΟΒΑ και ΕΠ.ΟΠ.  

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου