Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Επίθεση Χεζμπολάχ στη Μονάδα Κυβερνοπολέμου 8200 του Ισραήλ

Armyvoice News
Χεζμπολάχ: Βομβάρδισε την ισραηλινή μονάδα κυβερνοπολέμου 8200, μία από τις σημαντικότερες μονάδες πληροφοριών του Ισραηλινού Στρατού (IDF)
Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι βομβάρδισε με ομοβροντία πυραύλων τη βάση Γκλιλότ της μονάδας 8200 της ισραηλινής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, που βρίσκεται στα προάστια του Τελ Αβίβ.

Η λιβανική οργάνωση ανακοίνωσε επίσης πως εκτόξευσε ρουκέτες νωρίς σήμερα το πρωί εναντίον «ναυτικής βάσης» κοντά στη Χάιφα, στο βόρειο Ισραήλ.
«Ομοβροντία ρουκετών» στοχοθέτησε τη «ναυτική βάση του Στέλα Μάρις βορειοδυτικά της Χάιφα», σύμφωνα με ανακοίνωση της Χεζμπολάχ.
Ποια είναι η Ισραηλινή Μονάδα Κυβερνοπολέμου 8200

Η Μονάδα 8200 (Unit 8200) είναι μία από τις σημαντικότερες και πιο γνωστές μονάδες πληροφοριών του Ισραηλινού Στρατού (IDF), υπεύθυνη για ηλεκτρονική παρακολούθηση (signals intelligence, SIGINT) και κυβερνοασφάλεια. Θεωρείται η αντίστοιχη του αμερικανικού National Security Agency (NSA) και είναι εξειδικευμένη σε επιχειρήσεις που αφορούν την υποκλοπή και ανάλυση επικοινωνιών, την αποκωδικοποίηση δεδομένων, καθώς και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Η Μονάδα 8200 ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1950 και έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην άμυνα του Ισραήλ, ειδικά σε αποστολές συλλογής και ανάλυσης πληροφοριών από τη Μέση Ανατολή και άλλες περιοχές. Τα μέλη της συχνά θεωρούνται από τους πιο ταλαντούχους τεχνολογικά εξειδικευμένους στρατιώτες του Ισραήλ, και πολλοί απόφοιτοι της μονάδας συνεχίζουν την καριέρα τους σε θέσεις υψηλής τεχνολογίας και στον τομέα των νεοφυών επιχειρήσεων (startups) στη χώρα.

Η Μονάδα 8200 εμπλέκεται επίσης σε επιθετικές κυβερνοεπιχειρήσεις, όπως επιθέσεις σε δίκτυα και υποδομές εχθρικών κρατών, και θεωρείται κρίσιμος παράγοντας στις δυνατότητες του Ισραήλ στον κυβερνοπόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου