Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

BDS: Η Μάλτα απαγόρευσε τον ελλιμενισμό πλοίου με εκρηκτικά για το Ισραήλ

Το BDS λειτουργεί! Η κυβέρνηση της Μάλτας απαγορεύει στο MV Kathrin να εισέλθει στα χωρικά της ύδατα.

Το πλοίο MV KATHRIN μεταφέρει 8 κοντέινερ με εκρηκτικά RDX τα οποία προορίζονται για χρήση από το Ισραήλ στη γενοκτονία των 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστινίων στη Γάζα.

Όταν το πλοίο άνοιξε ξανά το Σάββατο βράδυ τον πομπό AIS και εντοπίστηκε νοτίως των Στενών του Οτράντο, στο Ιόνιο, σήμανε συναγερμός σε Ελλάδα, Ιταλία και Μάλτα.

Και στις 3 χώρες, πρωτοβουλίες BDS, φορείς αλληλέγγυοι στην Παλαιστίνη, κόμματα και οργανώσεις, προειδοποίησαν τις κυβερνήσεις τους να μην δεχτούν το MV KATHRIN στα λιμάνια και στα χωρικά τους ύδατα.

Εάν δεν το έκαναν, θα γίνονταν συνένοχοι και συνεργοί στην γενοκτονία της Γάζας, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, των αποφάσεων του Διεθνούς Δικαστηρίου, αλλά και της απόφασης της ΓΣ του ΟΗΕ στις 18/9.

Χθες Δευτέρα, η κυβέρνηση της Μάλτας δήλωσε ότι απαγορεύει την είσοδο του MV KATHRIN στα χωρικά ύδατα και στα λιμάνι της χώρας! Το MV KATHRIN αναγκάστηκε να αγκυροβολήσει ΕΞΩ από τα χωρικά ύδατα της Μάλτας.

Η πίεση στην κυβέρνηση της Μάλτας πέτυχε! Συνεχίζουμε και στην Ελλάδα! Ούτε να το σκέφτεται η ελληνική κυβέρνηση!

Το παγκόσμιο, παλαιστινιακό κίνημα BDS καλεί όλα τα κράτη να απαγορεύσουν τον κατάπλου του Kathrin ή να κατασχέσουν το παράνομο φορτίο του και υπενθυμίζει τις νομικές τους υποχρεώσεις να αποτρέψουν και να μην βοηθήσουν ή στηρίξουν τη γενοκτονία.

Καθώς το Ισραηλινό καθεστώς απαρτχάιντ κλιμακώνει τη γενοκτονία των Παλαιστινίων στη Γάζα, την εθνοκάθαρση στην παράνομα κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τις σφαγές στο Λίβανο, πρέπει να διατηρήσουμε την πίεση σε όλες τις κυβερνήσεις!

info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου