Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Το Δούλεμα των ΕΠ.ΟΠ. πάει Σύννεφο από ΠΟΜΕΣ-Δένδια-Κεφαλογιάννη

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:
Αναδημοσιεύουμε την ανάρτηση του Armyvoice News
Κινέζικη λύση βρήκε η ΠΟΜΕΝΣ για τους ΕΠΟΠ που θα απολυθούν

γιατί έχει σημασία να γνωρίζουν όλοι τι λένε οι βολεμένοι γαλάζιοι Αξιωματικοί συνδικαλιστές για να ωραιοποιήσουν μια τραγική κατάσταση.
Φτάσανε να λένε ότι επεξεργάζονται Κινεζική λύση για την τύχη χιλιάδων 50ρηδων ΕΠ.ΟΠ. που θα Απολυθούν.
Προβάλλουν την Κίνα ως λύση, ενώ είναι γνωστό ότι στην Κίνα επικρατούν οι χειρότερες εργασιακές σχέσεις και εκεί έχουν μεταφέρει όλοι οι καπιταλιστές τα εργοστάσια τους για να κερδίζουν περισσότερα!

Μετά τις υποσχέσεις επίλυσης του προβλήματος των ΕΠ.ΟΠ. από τους γαλάζιους συνδικαλιστές, τους Υπουργούς Δένδια και Κεφαλογιάννη που με ιδιαίτερο πάθος προέβαλλε το kranos.gr....
Tώρα αποκαλύπτεται ότι όλα αυτά είναι παραμύθια.
Θα γίνει ότι ακριβώς έχει περιγράψει εδώ και μήνες το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Όλα τα άλλα είναι παραμύθια για να μην χάσει ψήφους η ΝΔ και την εξουσία, άρα και τις προνομιούχες θέσεις τους οι γαλάζιοι συνδικαλιστές.  
Φέτος, οι πρώτοι ΕΠΟΠ απολύονται στα 50 τους, χωρίς καμία μέριμνα για το συνταξιοδοτικό τους μέλλον, αφού ακόμα δεν έχουν συμπληρώσει τα απαραίτητα συντάξιμα χρόνια για να λάβουν σύνταξη.
Ήδη, η κυβέρνηση κινεί τις διαδικασίες για την πρόσληψη χιλιάδων νέων ΕΠ.ΟΠ. για να τους αντικαταστήσουν και με το πλήρωμα του χρόνου θα έχουν και αυτοί την ίδια τύχη!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΑΓΕΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΟΒΑ-ΕΠ.ΟΠ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΜΠΡΑΒΟΣ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ, ΤΩΝ ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΗΠΑ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΣ-ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Κινέζικη λύση βρήκε η ΠΟΜΕΝΣ για τους ΕΠΟΠ που θα απολυθούν
Κινέζικη λύση βρήκε η ΠΟΜΕΝΣ για τους ΕΠΟΠ που θα απολυθούν και θα πρέπει να βγουν στην αγορά εργασίας – Τι λέει σε ανακοίνωσή της

Είναι γνωστό ότι η αναβλητικότητα και η ανικανότητα λήψης ουσιαστικών αποφάσεων για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ένα φαινόμενο που συνεχίζει να προκαλεί πονοκέφαλο σε όλους τους εμπλεκόμενους, πλην αυτών που έχουν την ευθύνη.

Φέτος, οι πρώτοι ΕΠΟΠ απολύονται στα 50 τους, χωρίς καμία μέριμνα για το συνταξιοδοτικό τους μέλλον, αφού ακόμα δεν έχουν συμπληρώσει τα απαραίτητα συντάξιμα χρόνια για να λάβουν σύνταξη.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης, όπως πρόσφατα δήλωσε σε συνέντευξή του, ακόμα… «συζητάει» το θέμα, χωρίς να υπάρχει καμία συγκεκριμένη λύση στον ορίζοντα. Υπόσχεται όμως όπως όλοι οι προκάτοχοί του της ΝΔ ότι θα την βρει και θα την φέρει σύντομα στη Βουλή.

Ωστόσο, η ΠΟΜΕΝΣ, η οποία έχει συχνά παρουσιάσει μια φιλοκυβερνητική στάση, βρήκε την πιο ευφάνταστη λύση. Αντί να απαιτήσει άμεσες λύσεις από την ελληνική κυβέρνηση, αποφάσισε να στραφεί… στην Κίνα!

Σε συνάντηση με κλιμάκιο αντιπροσωπείας της Κρατικής Υπηρεσίας Υποθέσεων Απόστρατων και Συνταξιούχων Στρατιωτικών της Κίνας, τέθηκαν -όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της– τρόποι για την «ομαλή μετάβαση» των αποστρατευμένων στελεχών στην αγορά εργασίας, ειδικά όταν αυτή συντελείται σε νεαρή ηλικία σύμφωνα με τα μοντέλα που εφαρμόζονται στην Κίνα.

Λύση που μάλλον αφορά τη μεταφορά κινεζικής «τεχνογνωσίας» και… «γνώσης», όπως αναφέρουν και οι ίδιοι.

Τελικά, αντί η ελληνική κυβέρνηση να προνοήσει για τα στελέχη των ΕΔ που απολύονται πριν κλείσουν τα συντάξιμα χρόνια τους, η ΠΟΜΕΝΣ αναζητά διεθνείς λύσεις σε ένα πρόβλημα το οποίο θα έπρεπε να είχε επιλυθεί εδώ και χρόνια σε εθνικό επίπεδο.

Με τις κυβερνητικές υποσχέσεις να παραμένουν υποσχέσεις, το μοναδικό βήμα που έγινε είναι μια συνάντηση με Κινέζους αξιωματούχους. Αντί λοιπόν να ασχοληθούν με την άμεση επίλυση των προβλημάτων των ΕΠΟΠ, φαίνεται πως ψάχνουν λύσεις στην «Ανατολή».

Αναρωτιόμαστε, λοιπόν: Μήπως η ΠΟΜΕΝΣ θα πρέπει να οργανώσει και ένα «ταξίδι μελέτης» για το πώς τα στελέχη των ΕΔ θα γίνουν οι… καλύτεροι εργαζόμενοι της αγοράς εργασίας στα 50 τους;

Γιατί, όσο ο υφυπουργός Ιωάννης Κεφαλογιάννης «συζητά» και η ΠΟΜΕΝΣ ανταλλάσσει… τεχνογνωσία, οι ΕΠΟΠ βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόλυση και την ανεργία.

Μήπως η ώρα για πράξεις έφτασε; Ή θα συνεχίσουμε να ζητάμε «λύσεις» από την Κίνα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου