Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

«Ούτε στα Σεπόλια, ούτε και πουθενά» – Δυναμική αντιφασιστική – αντιρατσιστική πορεία (φωτο – βίντεο)

Δυναμική και μαζική ήταν η αντιρατσιστική-αντιφασιστική πορεία που έγινε στα Σεπόλια το πρωί της Κυριακής ενάντια στη δολοφονική επίθεση σε μετανάστη-διανομέα αλλά και στην επίθεση σε δομή ασυνόδευτων προσφυγόπουλων της περιοχής.

Πολύς κόσμος πλαισίωσε τα πανό της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού –Σεπολίων –Ακαδημίας Πλάτωνα και του ΣΕΠΕ Αριστοτέλη, ενώ συμμετείχαν ο αντιφασιστικός συντονισμός, η ΚΕΕΡΦΑ, το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών , η Ανατρεπτική Συμμαχία και κάποιες αναρχικές ομάδες.
Κυριάρχησαν συνθήματα όπως «Ούτε στα Σεπόλια ούτε και πουθενά Τσάκισε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά», με έντονο αντιρατσιστικό, αντιφασιστικό, ταξικό χρώμα.

Ισχυρή ήταν η παρουσία των δυνάμεων καταστολής, με κλούβα, χαφιέδες και ΜΑΤ, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί κάποια ένταση.



Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 12/10 και μετά την πορεία ενάντια στην κρατική δολοφονία του μετανάστη Μοχάμεντ Καμράν στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, ο μετανάστης, ντελιβεράς της WOLT Μοχάμεντ Ασλάμ δέχθηκε επίθεση από ομάδα τριών ατόμων με σιδερογροθιές στη Δυρραχίου. Την επόμενη μέρα, Κυριακή 13/10, μια φασιστική ομάδα με ενορχηστρωτή το Εθνικό Μέτωπο, προχωρά σε μια πρωτόγνωρη εγκληματική ενέργεια στην ίδια γειτονιά, επιτιθέμενη σε δομή στέγασης προσφύγων ασυνόδευτων ανηλίκων.

Η συγκεκριμένη δομή είχε γίνει στόχος και το 2017, με πρωτοπαλίκαρο τότε τον έγκλειστο καταδικασμένο Κασιδιάρη, αλλά η αντίδραση της αντίδρασης κατοίκων και φορέων οδήγησε σε απομόνωση τη φασιστική-ρατσιστική ομάδα.

Από τότε πέρασε πολύς καιρός και πλέον ο Κασιδιάρης και η ΧΑ βρίσκονται στη φυλακή, μετά την άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο φασισμός όμως επανέρχεται και προσπαθεί να ορθοποδήσει στις γειτονιές μας, ευνοημένος από το κλίμα στην ΕΕ, τους πολέμους δίπλα μας και την αύξηση της φτώχειας, της ακρίβειας και της εκμετάλλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου