Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Διευρύνονται οι πολεμικές αποστολές της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας Ελληνική μέχρι χώρες της Βαλτικής

Η Λιθουανία και η Εσθονία έχουν καταθέσει αίτημα στην Αθήνα για την εξέταση της δυνατότητας μεταστάθμευσης F-16 στην επικράτεια της μιας ή της άλλης χώρας, με σκοπό την πραγματοποίηση αποστολών επιτήρησης του εναερίου χώρου και των τριών χωρών της Βαλτικής (περιλαμβανομένης της Λετονίας, η οποία παρεμβάλλεται). 
Οι βαλτικές χώρες δεν διαθέτουν μαχητικά αεροσκάφη, ως εκ τούτου ο εναέριος χώρος τους επιτηρείται από άλλα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, με βασικό στόχο την προστασία τους από την πιο ουσιαστική απειλή κατά της Συμμαχίας, τη Ρωσία. 
Στην ευρύτερη περιοχή έχουν, μάλιστα, κατά καιρούς γίνει αναχαιτίσεις ρωσικών μαχητικών, ιδίως πάνω από τη Βαλτική.
Αυτά αναφέρει ο καθεστωτικός τύπος περιγράφοντας την αναβάθμιση του ρόλο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.
Βέβαια κανείς δεν μιλά για τον κίνδυνο πολεμικής σύγκρουσης από αυτές τις αποστολές εκτός συνόρων.
Κανείς δεν μιλά για το τεράστιο κόστος που καταβάλλει ο εργαζόμενος λαός μας για την εξυπηρέτηση αυτών των πολεμοκάπηλων σχεδιασμών της ελληνικής αστικής τάξης, του ΝΑΤΟ και της Αμερικής.
Εν μέσω Μνημονίων Τσίπρας και Καμμένος αποφάσισαν και προώθησαν την αναβάθμιση των F-16 για να αναλάβει το ελληνικό κράτος Άμυνας/Ασφάλειας αυτόν τον ρόλο.
Για να ακολουθήσει η απόκτηση των RAFALE F-35 κόστους δεκάδων δις ευρώ αφού ο Ν.Δένδιας μας λέει και κάνει πράξη την αποστολή ελληνικών μαχητικών από τη Βαλτική μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι  η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία έχει αναλάβει την επιτήρηση του εναερίου χώρου χωρών των Βαλκανίων για λογαριασμό του ΝΑΤΟ.
Να επισημάνουμε τα εξής:
και πάλι εν μέσω Μνημονίων οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ακροδεξιάς συμφωνούσαν την ανάληψη αυτού του ρόλου για την Πολεμική Αεροπορία χωρίς να αναλογιστούν το κόστος για τον εργαζόμενο λαό μας που του έριξαν το κόστος της Χρεωκοπίας, την οποία προκάλεσαν οι τράπεζες, ο υπερδανεισμός των αστικών κυβερνήσεων, οι πολεμικές δαπάνες και οι μίζες.
Αυτό τον πολεμικό ρόλο του ελληνικού αστικού κράτους στα Βαλκάνια αναβάθμισε η Συμφωνία των Πρεσπών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προώθησε αυτή την συμφωνία που είχε την πατερναλιστική στήριξη των ΗΠΑ-ΕΕ, καθώς εξυπηρετούσε την ιμπεριαλιστική τους πολιτική, αδιαφορώντας αν η δήθεν εξομάλυνση των σχέσεων Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή-συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Κάτι που βέβαια αποκρύπτουν και σήμερα με τις συνομιλίες Μητσοτάκη-Ερντογάν, τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και οι πατριδοκάπηλοι που ασκούν κριτική από ακόμα πιο ακραίες εθνικιστικές θέσεις.
  Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί κλιμακώνονται και απειλούν την Ανθρωπότητα με Πυρηνικό όλεθρο.
Είναι η ώρα της Ανασυγκρότησης του Αντιπολεμικού Κινήματος.
Αναγκαίος όσο ποτέ ο Αντιπολεμικό Διεθνιστικός Συντονισμός και η ανάπτυξη Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου.
Βασικό ζήτημα η ανατροπή της  Τιμωρίας των αγωνιστών συνφάνταρων.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ-ΝΕΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΑΓΕΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ
ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ-ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου