Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Ισραήλ: Ο δορυφόρος αποκαλύπτει τις ζημιές σε αεροπορική βάση από ιρανικούς πυραύλους [εικόνες]

Ισραήλ: Ο δορυφόρος αποκαλύπτει τις ζημιές σε αεροπορική βάση από ιρανικούς πυραύλους [εικόνες]

Δορυφορικές εικόνες που δημοσιεύθηκαν από το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press σήμερα Πέμπτη αποκάλυψαν τη ζημιά που προκλήθηκε από την επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν στην αεροπορική βάση Νεβατίμ του Ισραηλινού στρατού, κοντά στην Μπερ Σεβά.

Οι εικόνες, που τραβήχτηκαν την Τετάρτη, δείχνουν μια μεγάλη τρύπα στην οροφή ενός υπόστεγου κοντά στον κύριο διάδρομο της βάσης. Συντρίμμια από την οροφή είναι επίσης διάσπαρτα γύρω από την κατασκευή. Το AP σημείωσε ότι οι Ισραηλινές Ενοπλες Δυνάμεις (IDF) δεν έχουν διευκρινίσει τι προκάλεσε τη ζημιά που φαίνεται στις εικόνες.
Εκτός από τις δορυφορικές φωτογραφίες, μια ανάλυση του CNN ισχυρίστηκε ότι πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν έπληξαν τα κεντρικά γραφεία της Μοσάντ ή σημείο κοντά σε αυτήν, καθώς και τις αεροπορικές βάσεις Νεβατίμ και Τελ Νοφ.

Οι IDF επιβεβαίωσαν ότι προκλήθηκαν ζημιές σε κτίρια στις βάσεις, αλλά τόνισαν ότι δεν υπήρξαν θύματα και κανένα αεροσκάφος δεν χτυπήθηκε.

Ισραήλ: Ο δορυφόρος αποκαλύπτει τις ζημιές σε αεροπορική βάση από ιρανικούς πυραύλους [εικόνες]

Η επίθεση δεν επηρέασε την επιχειρησιακή ακεραιότητα της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς οι αποστολές θα μπορούσαν να ξεκινήσουν αμέσως μετά την επίθεση.

Ενα δραματικό βίντεο που καταγράφηκε τη νύχτα της επίθεσης στην έρημο Νεγκέβ - κοντά στη βάση Νεβατίμ, η οποία σύμφωνα με ξένες αναφορές ήταν στόχος του Ιράν μαζί με άλλες βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας - έδειξε πολλαπλές επιθέσεις πυραύλων σε γρήγορη διαδοχή.

Το Νεβατίμ, η μεγαλύτερη και πιο κρίσιμη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ισραήλ, ήταν επίσης ένας από τους κύριους στόχους της προηγούμενης επίθεσης του Ιράν τον Απρίλιο.

Πηγή: Associated Press, YNet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου