Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Τα φρικιαστικά εγκλήματα τους καταδιώκουν: Ισραηλινοί στρατιώτες αυτοκτονούν λόγω μετατραυματικού στρες -«Βγήκε από τη Γάζα, αλλά η Γάζα δεν βγήκε από μέσα του»

Ισραηλινοί στρατιώτες

Ενας 40χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών, ο Ελιράν Μιζράχι, πολέμησε στη Γάζα, όμως η επιστροφή του στο σπίτι, τον άλλαξε εντελώς.

«Τραυματισμένος» ψυχικά από όσα είχε δει στον πόλεμο κατά της Χαμάς, έξι μήνες μετά, πάλευε με τη διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD) πίσω στο σπίτι. Πριν αναγκαστεί να ξαναπάει, αυτοκτόνησε…
«Βγήκε από τη Γάζα, αλλά η Γάζα δεν βγήκε από μέσα του. Και πέθανε μετά από αυτό, λόγω του μετατραυματικού στρες», είπε η μητέρα του, Τζένι Μιζράχι.

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι παρέχει φροντίδα σε χιλιάδες στρατιώτες που πάσχουν από PTSD ή ψυχικές ασθένειες που προκαλούνται από τραύματα κατά τη διάρκεια του πολέμου. Δεν είναι σαφές πόσοι έχουν αυτοκτονήσει, καθώς οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δεν έχουν δώσει επίσημο αριθμό.

Ένα χρόνο μετά, ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα έχει σκοτώσει περισσότερους από 42.000 ανθρώπους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της λωρίδας, με τα Ηνωμένα Έθνη να αναφέρουν ότι οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι γυναίκες και παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου