Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Σαρωτικοί ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Βηρυτό και άλλες πόλεις – Ρουκέτες της Χεζμπολάχ σε στρατιωτική βάση κοντά στο Τελ Αβίβ

Το Ισραήλ πραγματοποίησε νέες δολοφονικές επιδρομές στο Λίβανο, καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ η χερσαία επίθεση συναντά σημαντική αντίσταση από τους μαχητές της Χεζμπολάχ.

Για ακόμη ένα βράδυ χτυπήθηκαν με σφοδρότητα τα νότια προάστια της Βηρυτού από μαχητικά αεροσκάφη. Επίσης, το πυροβολικό του ισραηλινού στρατού χτύπησε τις πόλεις αλ-Σάαμπ και Νακούρα στο νότιο Λίβανο, ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε μπαράζ ρουκετών στο Ισραήλ, με τους περισσότερους να χτυπάνε τις βόρειες περιοχές. Ωστόσο, η οργάνωση ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε πέντε ρουκέτες μεγαλύτερου βεληνεκούς στη στρατιωτική βάση Glilot στο κεντρικό Ισραήλ, κοντά στο Τελ Αβίβ. Στη βάση αυτή φέρεται να βρίσκεται η διαβόητη μονάδα 8200 του Iσραηλινού στρατού και ακριβώς δίπλα το αρχηγείο της Μοσάντ. Ο Ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι κάποιες από τις ρουκέτες αναχαιτίστηκαν, ενώ άλλες «έπεσαν σε ανοιχτές περιοχές», χωρίς να προκαλέσουν ζημιές. Πάντως, ισραηλινά μέσα ανακοίνωσαν ότι ακούστηκαν εκρήξεις.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του κράτους – δολοφόνου ανακοίνωσαν επιπλέον ότι ένας ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας και ένας ακόμη τραυματίστηκε στο ίδιο περιστατικό.

Ξεχωριστά, ανακοινώθηκε ότι ένας ισραηλινός στρατιώτης τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια μαχών στο νότιο Λίβανο.

Στη Λωρίδα της Γάζας, μόνο το τελευταίο 24ωρο δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 77 παλαιστίνιοι από τις ισραηλινές επιδρομές που συνεχίζουν να πνίγουν στο αίμα τον Παλαιστινιακό λαό εδώ και ένα χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου