Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

Ο ΥΕΘΑ Δένδιας ανακοινώνει μικρότερο στρατό, με λιγότερα στρατόπεδα και στρατιωτικούς

Σε εκδήλωση στο Ροταριανό Όμιλο Αθηνών ο ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης της ΝΔ για ένα πιο μικρό Ελληνικό Στρατό, με λιγότερα στελέχη και στρατόπεδα!


Ο Ν.Δένδιας περιέγραψε επανδρώσεις μονάδων που φτάνουν το 27% και ανακοίνωσε το κλείσιμο 132 στρατοπέδων σε όλη την Ελλάδα.
Στην συνέχεια της ομιλίας του ο ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας έκανε λόγο για λιγότερους Αξιωματικούς και δημιουργία Σώματος Υπαξιωματικών.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;
Καταρχήν να επισημάνουμε ότι δεν πέρασε πολιτικός από το Υπουργείο Άμυνας τα τελευταία χρόνια που να μην ανακοινώσει Ανασυγκρότηση του στρατού και κλείσιμο μονάδων.
Μετά όμως από πιέσεις οικονομικών συμφερόντων, Μητροπολιτών, δημάρχων και βουλευτών των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε τίποτε.
Ποιος να ξεχάσει τις τραγικές εξαγγελίες του πρώην ΑΓΕΕΘΑ Φλώρου που αρχικά είχε πει ότι θα μεταφερθεί η 32η Ταξιαρχία στην Αυλώνα για να είναι κοντά στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας  και τελικά -μετά από πολιτικές πιέσεις- ανακοίνωσε την κατασκευή νέου Ναυστάθμου για τα οχηματαγωγά στη Μαγνησία.
Το δεύτερο που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι πλέον υπάρχει ένα νέο πλαίσιο στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, με Αμερικανική κηδεμονία. Οι ελληνοτουρκικές αντιθέσεις λειαίνονται, αναζητούνται λύσεις σε βασικά ζητήματα που κόντεψαν να οδηγήσουν τα δύο αστικά κράτη σε πόλεμο. Παράμετρος του κλίματος των συζητήσεων  Μητσοτάκη-Ερντογάν είναι η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών!
Το τρίτο ζήτημα είναι η ένταση του ανταγωνισμού μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και η αναβάθμιση του ρόλου των Ελληνικών Δυνάμεων τόσο εντός του ΝΑΤΟ όσο και της συμμετοχής τους στους βρώμικους πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή.
Το τέταρτο ζήτημα η συμπεριφορά της νεολαίας απέναντι στον πόλεμο, τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς. Από την Ουκρανία και την Ρωσία που η νεολαία δεν θέλει να εμπλακεί στον πόλεμο, μέχρι τη Γερμανία και την Ελλάδα, που η νεολαία γυρνά την πλάτη στους αστικούς στρατούς.
Όμως η άρνηση της νεολαίας να πολεμήσει συνυπάρχει με την επιλογή αστικών κρατών από τα Βαλκάνια μέχρι την Βαλτική, να επαναφέρουν την Υποχρεωτική Στρατιωτική Θητεία.
Το πέμπτο ζήτημα είναι η αλλαγή του ρόλου του αστικού ελληνικού στρατού και του κράτους Άμυνας/Ασφάλειας στο πλαίσιο του Ολοκληρωτικού καπιταλισμού.
Πρόκειται για σημαντικές αλλαγές που προωθούνται τα τελευταία χρόνια, ανεξάρτητα τα πισωγυρίσματα που επιβάλλουν οι πολιτικοί συσχετισμοί και η ψηφοθηρία, αλλά και οι γεωστρατηγικές εξελίξεις
Τα επιχειρήματα περί αναγκαιότητας ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων λόγω "της υπεράσπισης της άμυνας" της χώρας χάνουν τη βαρύτητας τους και αναπροσαρμόζονται.
Σήμερα το ΓΕΕΘΑ σχεδιάζει την αντιμετώπιση της εισβολής του Εξ Ανατολάς Εχθρού -και αυτό τώρα αναπροσαρμόζεται-, αλλά πραγματοποιεί την απόκρουση της "εισβολής" όπως ισχυρίζεται των δυστυχών προσφύγων, σηκώνοντας Τείχη του Αίσχους στον Έβρο, χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας αποκρουστικά όπλα, προβαίνοντας σε κάθε είδους βαρβαρότητα και παλιανθρωπιά.
Επιπλέον περνά την Πολιτική Προστασία στον Στρατό. 
Ας δούμε πως αυτό συνδέεται με τις εξελίξεις στους ΕΠ.ΟΠ., τις Παραιτήσεις στρατιωτικών και τις εξαγγελίες για τη θητεία.
Αφενός η κυβέρνηση της ΝΔ θα πετάξει άμεσα χιλιάδες ΕΠ.ΟΠ. στην Ανεργία. Οι νέοι ΕΠ.ΟΠ. όμως που αντικαθιστούν ένα τμήμα των παλαιότερων θα επανδρώσουν τις Ειδικές Δυνάμεις και μονάδες της Παραμεθορίου για να ασχοληθούν στο βρώμικο κυνήγι προσφύγων.
Οι νέοι φαντάροι του Φιλανδικού Μοντέλου του Δένδια θα είναι περισσότερο εργάτες με στρατιωτική στολή. 
Δεν είναι τυχαίο ότι τα πιστοποιητικά που έχει ανακοινωθεί πως θα δίνονται θα αφορούν ειδικότητες που έχουν να κάνουν με την πολιτική προστασία: οδηγοί, χειριστές βαριών οχημάτων του στρατού, εκχιονιστικών μηχανημάτων κλπ.
Αφετέρου, το κενό των δεκάδων χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών ΕΠ.ΟΠ. και ΟΒΑ που είχαν προσληφθεί στον Στρατό με αφορμή τα ελληνοτουρκικά θα καλυφθεί με διαφορετική εκπαίδευση των εφέδρων και αναβάθμιση των Εθνοφυλάκων. Αυτοί θα πληρώνονται εν μέρει -όπως γίνεται και τώρα-, θα ελέγχονται και θα χειραγωγούνται από τη ΝΔ και το αστικό σύστημα εξουσίας που αναπροσαρμόζει το πλέγμα των πελατειακών του σχέσεων και θα είναι Ακροδεξιοί. Αυτοί επίσης θα κυνηγούν πρόσφυγες και θα σπάνε απεργίες και θα στρέφονται εναντίον των κοινωνικών κινημάτων -εκπαιδεύονται ήδη για αυτό τα Τάγματα Εθνοφυλακής.
Ας μην ξεχνούμε ότι η φιλολογία περί μικρότερου ελληνικού στρατού εντάθηκε τα Μνημονιακά χρόνια, ενώ τότε ψηφίστηκαν νόμοι για τα Τάγματα Εθνοφυλακής και ήταν ο πρώην ΥΕΘΑ Καμμένος και τον Τσίπρα που αναβάθμισαν την Εθνοφυλακή. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ο αποθανών ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος είχε κομβικό ρόλο σε όλα αυτά, συγκάλυψε τη δράση των ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής στον Στρατό και έκανε θητεία  ως Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ.

Κυρίως όμως ο ανασυγκροτημένος Ελληνικός Στρατός θα δρα εκτός συνόρων. Η Πολεμική Αεροπορία δραστηριοποιείται από τη Βαλτική μέχρι την Ινδία, το Πολεμικό Ναυτικό -και το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων με αναβαθμισμένο ρόλο της Κρήτης- εγγυάται τα καπιταλιστικά/ιμπεριαλιστικά στρατιωτικά και ενεργειακά  σχέδια στην Ανατολική Μεσόγειο, υπερασπίζει τους Έλληνες εφοπλιστές στην Ερυθρά θάλασσα, εξοπλίζεται με σύγχρονες πρωτοποριακές γαλλικές φρεγάτες καθώς επίσης εντάσσεται στους αμερικανικούς σχεδιασμούς εναντίον Ρωσίας και Κίνας, επεκτείνοντας τη δράση του στον Ινδικό Ωκεανό.

Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε ότι ούτε οι ελληνοτουρκικές συνομιλίες, αλλά και ούτε ο μικρότερος ελληνικός στρατός μεταφράζονται σε καλύτερες προοπτικές για την Ειρήνη.
Το αντίθετο συμβαίνει.
Πόλεμο και μεγαλύτερη συμμετοχή-εμπλοκή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σημαίνουν όλα αυτά.
Για αυτό συνεχίζονται οι προσλήψεις φτωχών νέων και η στρατολόγηση τους ως Μισθοφόρων Στρατιωτών.
Για αυτό και η διαταγή του ΓΕΣ για Υποχρεωτική συμμετοχή στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Βοσνία.
Για αυτό στρατολογούν τις Φτωχές Γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Για αυτό τιμώρησαν τους φαντάρους.
Για αυτό απογειώνουν τις Πολεμικές Δαπάνες, τις Αγορές όπλων, ενώ Ιδιωτικοποιούν όλα τα κοινωνικά αγαθά:  Παιδεία-Υγεία-Νερό-Ενέργεια...
Για αυτό αλλάζει δραματικά η σχέση μεταξύ των κονδυλίων του Υπουργείου Άμυνας μεταξύ λειτουργικών εξόδων και πολεμικών δαπανών:
Άθλιο φαγητό, αισχρές εγκαταστάσεις, επικίνδυνα στρατιωτικά οχήματα μαζί όμως με RAFALE, F-35, Αντιαεροπορικό θόλο και γαλλικές φρεγάτες.

Είναι η ώρα της ανασυγκρότησης του Αντιπολεμικού κινήματος.
Ας αφήσουμε επιτέλους στην άκρη το εθνικό περιεχόμενο και την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων που ισχυρίζεται το ΚΚΕ και ας δούμε τι πραγματικά σημαίνει το (Ι5).
Ας αναλογιστούμε τι σημαίνει η κομματική περιχαράκωση.
Κατά τη γνώμη μας πρέπει το κίνημα Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη και αντίθεσης στον πόλεμο στην Ουκρανία να συνδυάσει το αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο του -ενάντια σε όλους τους ιμπεριαλιστές και όχι επιλεκτικά- με την εναντίωση στην κυβέρνηση και την αστική πολιτική της, αναδεικνύοντας ένα σύγχρονο Αντιπολεμικό Διεθνιστικό Αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο.
Με βασικό στόχο το Μπλοκάρισμα της Πολεμικής Μηχανής.
Γιατί δεν φτάνει η Αλληλεγγύη στην δυστυχία του άλλου από την πολεμική καταστροφή, αλλά απαιτείται η συνειδητή και πρωταγωνιστική στάση και δράση για την ανάπτυξη Αντιπολεμικού Αντιμιλιταριστικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για το Μπλοκάρισμα της συμμετοχής-εμπλοκής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. 
Αλληλεγγύη δεν κάνεις μόνο για τα όσα εγκληματικά συμβαίνουν σε Γάζα και Λίβανο, αλλά ταυτόχρονα, σε όσα απάνθρωπα συμβαίνουν σε Έβρο και νησιά. Και οφείλεις να μπεις μπροστά για να τα αποτρέψεις....
Ένα Αντιπολεμικό Κίνημα που θα καθορίζεται από το Κοινωνικό ζήτημα και θα συνδέεται με το σύνολο της Ταξικής Πάλης:
γιατί η αστική πολιτική συνολικά είναι ο παρανομαστής των πολέμων και των εξοπλισμών, αλλά και της Ακρίβειας, των Άθλιων μισθών, των διώξεων φαντάρων και δασκάλων, των ράντζων και της πολύμηνης αναμονής στα νοσοκομεία, των ταξικών αποκλεισμών στην παιδεία.   
     
   ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου