Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Ρατσιστικό παραλήρημα Τραμπ: Οι μετανάστες έχουν «κακά γονίδια»


Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία, πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο αεροδρόμιο Dodge County, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024 | AP Photo/Julia Demaree Nikhinson
Ρατσιστικό παραλήρημα Τραμπ: Οι μετανάστες έχουν «κακά γονίδια»
efsyn.gr

Σε ακόμα πιο ακραία ρητορική κατά των μεταναστών προχώρησε σήμερα ο πρώην πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι οι μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα που διαπράττουν φόνο έχουν «κακά γονίδια».

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο «The Hugh Hewitt Show», ο Τραμπ διαστρέβλωσε ξανά τα στατιστικά στοιχεία για τη μετανάστευση και το έγκλημα για να επιτεθεί στην Αντιπρόεδρο και αντίπαλό του στις εκλογές Κάμαλα Χάρις, καθώς ισχυρίστηκε ψευδώς ότι «επέτρεπε στους ανθρώπους να περάσουν από ανοιχτά σύνορα, 13.000 από τους οποίους ήταν δολοφόνοι».

«Ξέρετε, τώρα, ένας δολοφόνος, το πιστεύω αυτό - είναι στα γονίδιά τους. Και έχουμε πολλά κακά γονίδια στη χώρα μας αυτή τη στιγμή», είπε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές.

«Πολλοί από αυτούς δολοφόνησαν περισσότερους από έναν ανθρώπους και σήμερα ζουν ήσυχοι στις ΗΠΑ. Αυτοί οι φόνοι, ξέρετε, νομίζω ότι είναι στα γονίδιά τους», είπε.

Η εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Καρολάιν Λέβιτ, είπε: «Μιλούσε ξεκάθαρα για ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ – όχι για μετανάστες».

Κατά τον Τραμπ, οι ΗΠΑ δέχονται «εισβολή» από τους μετανάστες, τους οποίους κατηγορεί για όλα τα δεινά: «βιάζουν τις νεαρές Αμερικανίδες», «δηλητηριάζουν το αίμα» των ΗΠΑ και «τρώνε ζώα συντροφιάς».

Στην πρώτη του προεκλογική εκστρατεία το 2015 ο Τραμπ είχε σοκάρει και τότε αποκαλώντας «βιαστές» τους μετανάστες. Υποσχέθηκε ότι θα έχτιζε ένα πελώριο τείχος μήκους 3.000 χιλιομέτρων στα σύνορα με το Μεξικό για να εμποδίσει τους μετανάστες να περνούν στις ΗΠΑ, αλλά το σχέδιο αυτό δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου