Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Εντείνει τις δολοφονικές επιδρομές σε Λίβανο και Γάζα το Ισραήλ

Έχοντας λάβει με τον πλέον επίσημο τρόπο τη στήριξη των ΗΠΑ και των άλλων ευρωατλαντικών «συμμάχων» του στα εγκλήματα που διαπράττει σε όλη τη Μέση Ανατολή, όπως ξεκαθάρισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Αντ. Μπλίνκεν, που επισκέφθηκε το Ισραήλ, το κράτος – δολοφόνος συνεχίζει το μακελειό στον Λίβανο και στη Λωρίδα της Γάζας. Πάντως, οι δολοφονικές επιχειρήσεις στον Λίβανο συναντάνε σοβαρή αντίσταση από τους μαχητές της Χεζμπολάχ, που αντιστέκονται στους εισβολείς.

Το βράδυ της Τρίτης η πρωτεύουσα του Λιβάνου δέχθηκε μπαράζ αεροπορικών βομβαρδισμών.

Το Νοσοκομείο Μπαχμάν, που βρίσκεται στην συνοικία Χαρέτ Χράικ, υπέστη μεγάλες ζημιές, εξαιτίας πυραύλου που έπεσε σε κτίριο ακριβώς απέναντί του. Στη συνοικία Γομπάιρι κατέρρευσε μια 11ώροφη πολυκατοικία.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν πως επιβεβαίωσαν πως ο Χ. Σαφιεντίν -που θα ήταν ο διάδοχος του δολοφονηθέντος ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χ. Νασράλα- σκοτώθηκε κατά τον βομβαρδισμό προαστίου της Βηρυτού στις 4 Οκτώβρη. Σε εκείνη την επίθεση είχαν σκοτωθεί ανώτατα στελέχη της Χεζμπολάχ, καθώς ισοπεδώθηκε το κτίριο στο οποίο βρίσκονταν.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως δύο έφεδροι στρατιώτες του σκοτώθηκαν στον Λίβανο. Άλλοι τρεις στρατιώτες μονάδας πυροβολικού τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν δέχθηκαν ρουκέτες από την Χεζμπολάχ.

Η οργάνωση «Ισλαμική Αντίσταση» στο Ιράκ, επιτέθηκε με δύο drone στο ισραηλινό λιμάνι Εϊλάτ. Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ ανακοίνωσε πως κατέρριψε τα δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Όπως μόλις αναφέραμε, ο ισραηλινός στρατός είπε ότι κατέρριψε δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη που πέρασαν στα ισραηλινά ύδατα κοντά στο Εϊλάτ, που είναι η νοτιότερη πόλη της χώρας.

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ αναχαίτισε δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη που πέρασαν στα ισραηλινά ύδατα κοντά στο νότιο λιμάνι της πόλης Εϊλάτ, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανάρτησή του στο X.

Ο στρατός είπε ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προέρχονταν από τα ανατολικά, έναν όρο που χρησιμοποιούσε στο παρελθόν για να αναφερθεί στις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη που αργότερα ανέλαβε η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ.
Νέα σφαγή σε σχολείο στη Λωρίδα της Γάζας

Στη Λωρίδα της Γάζας αναφέρθηκαν βομβαρδισμοί στη Τζαμπαλίγια, στη Μπέιτ Λαχίγια και σε περιοχές της Ράφα.

Στην πόλη Μπέιτ Λαχίγια, ο ισραηλινός στρατός χτύπησε για πολλοστή φορά σχολείο στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι, επιβεβαιώνοντας πως το κράτος – δολοφόνος συστηματικά και σχεδιασμένα επιδίδεται σε γενοκτονία. Ισραηλινά τεθωρακισμένα βομβάρδισαν το σχολείο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον εφτά άνθρωποι.

Από τις 7 Οκτώβρη που ξεκίνησαν οι ισραηλινές επιδρομές έχουν σκοτωθεί 42.718 Παλαιστίνιοι και έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 100.282. Αυτός είναι ο επίσημος, καθώς άλλοι 10.000 άνθρωποι αγνοούνται, καθώς είναι θαμμένοι κάτω από τα ερείπια των σπιτιών τους σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας.
«Σιδηρά δέσμευση» από τις ΗΠΑ στις ισραηλινές σφαγές

Χθες, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Αντ. Μπλίνκεν, επισκέφθηκε το Ισραήλ και «επιβεβαίωσε τη σιδηρά δέσμευση των ΗΠΑ στην ασφάλεια του», ρίχνοντας και άλλο νερό στον μύλο των ισραηλινών σχεδίων περαιτέρω κλιμάκωσης των δολοφονικών επιθέσεων στην ευρύτερη περιοχή.

Καλύπτοντας πλήρως την ισραηλινή δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Γ. Σινουάρ – κάνοντας χαρακτηριστικά λόγο για… «επιτυχή δράση του Ισραήλ για να φέρει τον Γ. Σινουάρ ενώπιον της δικαιοσύνης» – ο Μπλίνκεν κάλεσε την ισραηλινή ηγεσία να αξιοποιήσει αυτήν την «επιτυχία», «διασφαλίζοντας την απελευθέρωση όλων των ομήρων και τερματίζοντας τη σύγκρουση στη Γάζα με τρόπο που να παρέχει διαρκή ασφάλεια για Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους», δηλαδή στην κατοχική δύναμη και στους κατεχόμενους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου