Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Κυβέρνηση καθεστώς; Προσπάθεια να μπει λουκέτο σε καθόλα νόμιμο αστικό σωματείο στρατιωτικών!

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, από τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Ωδείο Αθηνών, Δευτέρα 15 Απριλίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρχίζει να συμπεριφέρεται ως καθεστώς. Αυτό προκύπτει από την προσπάθεια να μπει λουκέτο σε αστικό σωματείο, άνευ λόγου και αιτίας! Το εντυπωσιακό είναι πως αυτή η προσπάθεια εξελίσσεται στο «στρατόπεδο» του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια , ο οποίος έχει δουλέψει πολλά χρόνια για να «χτίσει» το προφίλ ενός μετριοπαθούς ,κεντροδεξιού πολιτικού με φιλοδοξίες που δεν είναι κρυφές. Ο κ.Δένδιας φιλοδοξεί να είναι ο επόμενος ηγέτης της Δεξιάς κι όχι της κεντροδεξιάς αν κρίνουμε από το γεγονός ότι επιτρέπει σε ανθρώπους που βρίσκονται πλάι του να επιχειρούν να κλείσουν αστικά σωματεία , τα οποία έχουν ιδρύσει στρατιωτικοί.

Προφανώς την προσπάθεια έχει «ευλογήσει» και το Μέγαρο Μαξίμου που ενοχλείται σφόδρα απ΄ όσα λένε στρατιωτικοί μέσω αυτών των αστικών σωματείων.

Η προσπάθεια να μπει λουκέτο σε αστικό σωματείο, εκδηλώθηκε από στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στο γραφείο του κ.Δένδια. Με εξώδικο τους ζητούν την ανακοπή λειτουργίας αστικού σωματείου στρατιωτικών!!!

Είναι αδύνατον να μην γνωρίζει και το Μαξίμου αλλά και η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ αυτή την κίνηση και οι στρατιωτικοί να λειτούργησαν αυτοβούλως ,εκθέτοντας τον Νίκο Δένδια; Ειδικά αυτή την περίοδο που είναι σαφές ότι έχει αρχίσει την «τελική έφοδο» για την επόμενη μέρα στην ηγεσία της συντηρητικής παράταξης;

Το επιτελείο Δένδια αντί να ασχολείται με αστικά σωματεία που προσπαθούν να δημοσιοποιούν τα εργασιακά προβλήματα των στρατιωτικών ,καλό θα είναι να εργάζεται επί της ουσίας και να τροφοδοτεί τον ΥΕΘΑ με όλες τις χρήσιμες και απαραίτητες γνώσεις που πρέπει να έχει ώστε να απαντά τουλάχιστον στις ερωτήσεις της Βουλής. Δεν έχουμε ξεχάσει ότι κάποιες ερωτήσεις περιμένουν απάντηση από την εποχή που ΥΕΘΑ ήταν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Μία απ΄ αυτές έχει να κάνει με την παρουσία αμετάκλητα καταδικασμένου στρατιωτικού στο υπουργικό γραφείο. Ούτε ο κ.Παναγιωτόπουλος, ούτε ο κ.Δένδιας έχουν τολμήσει να την απαντήσουν. Μήπως η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να επανέλθει; Η απάντηση είναι απλούσταη: ένα ναι ή ένα όχι. Γιατί φοβούνται να απαντήσουν;
militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου