Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Για το σημερινό νέο θάνατο μετανάστη στο Α.Τ. Ομόνοιας


Νέος θάνατος μετανάστη στο Α.Τ. Ομόνοιας

ΟΙ ΖΩΕΣ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕΤΡΑΝΕ

Σήμερα 1/10, πέντε ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση του βασανισμού μέχρι θανάτου του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ μέσα το Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα, έγινε γνωστή η υπόθεση ενός νέου νεκρού μετανάστη, αυτή τη φορά, στο Α.Τ. Ομόνοιας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει πως μετανάστης από το Μπαγκλαντές, που είχε συλληφθεί το βράδυ της Δευτέρας 30/9 για “πρόκληση φθορών σε περιπολικό όχημα” εντοπίστηκε απαγχονισμένος στον χώρο των κρατητηρίων όπου και βρισκόταν με ακόμη 11 κρατούμενους. Η εν λόγω ανακοίνωση δεν μας εκπλήσσει. Πιστή στη συγκάλυψη και τη μετακύλιση των ευθυνών στα θύματα, η ΕΛ.ΑΣ. υποδεικνύει αυτοκτονία την οποία δεν ανέφεραν οι συγκρατούμενοι του θύματος, επομένως απεκδύεται κάθε ευθύνη της. Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που κρατούμενος βρίσκεται απαγχονισμένος μέσα σε Α.Τ. με χαρακτηριστικό παράδειγμα την φερόμενη αυτοκτονία του Σαϊμιρ Μάμο, επίσης στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα τον Αύγουστο του 2023 με τα στοιχεία να γεννούν σοβαρές αμφιβολίες για τον σενάριο της αυτοχειρίας.

Σήμερα, έχουμε μπροστά μας τη δεύτερη υπόθεση νεκρού μετανάστη στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Για μία ακόμη φορά γίνεται σαφές ότι για το κράτος οι ζωές των μεταναστών δεν μετράνε ούτε στο ελάχιστο. Ακόμη και στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί το σενάριο της αυτοκτονίας του 29χρονου, η αδυναμία να προληφθεί μια αυτοκτονία μέσα στα κρατητήρια καταδεικνύει την πλήρη αδιαφορία για τις συνθήκες κράτησης στα αστυνομικά τμήματα και την απόλυτη απαξίωση για τη ζωή των κρατούμενων, ιδιαίτερα όταν οι τελευταίοι είναι πρόσφυγες/ μετανάστες. Η ΕΛ.ΑΣ. απροκάλυπτα πλέον λειτουργεί με όρους ανεξέλεγκτης συμμορίας.

Απέναντι στον εκφασισμό κράτους, απέναντι στην απανθρωπιά που δεν μετράει καν την ανθρώπινη ζωή, εμείς απαντάμε ότι δεν θα συνηθίσουμε το θάνατο. Καμία κρατική δολοφονία δεν θα περάσει στα ψιλά γράμματα.

Με τη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. και τις εγκληματικές ευθύνες του υπουργού Χρυσοχοϊδη αστυνομικά τμήματα έχουν μετατραπεί σε άντρα για εκδήλωση ρατσιστικών επιθέσεων, στα χνάρια αυτών που πραγματοποιούν οι ναζιστικές συμμορίες και εκτός αστυνομικών τμημάτων.

Ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με τα αδέρφια μας μετανάστες και πρόσφυγες. Για κάθε Πύλο, για κάθε Έβρο, για κάθε Εμπουκά, για κάθε Καμράν και για κάθε ανώνυμο “αλλοδαπό” νεκρό (είτε άμεσα είτε έμμεσα δολοφονημένο από το κράτος), θα αγωνιζόμαστε για τη δικαίωση και θα δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό, για δικαιώματα και ελευθερίες σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Θα αγωνιζόμαστε για τη ζωή. Δεν θα συνηθίσουμε το Θάνατο.

ΚΕΔΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου