Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2025

Ουκρανία: Μέχρι 30.000 στρατεύματα ενδέχεται να στείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ουκρανία για να απαιτήσει ρόλο και μερίδιο της λείας!

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Στο κείμενο που αναδημοσιεύουμε αποκαλύπτονται οι σχεδιασμοί των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών να αναμιχθούν ακόμη περισσότερο στην Ουκρανική κρίση στέλνοντας δεκάδες χιλιάδες μισθοφόρων στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων τους.
Μια Ουκρανική κρίση που χαρακτηρίζεται από τα τρία χρόνια του οδυνηρού πολέμου αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας.
Η Ειρήνη του Τραμπ όμως σημαίνει μοιρασιά της Ουκρανίας με τον Πούτιν, καθώς επιχειρείται η Ρωσία να προσδεθεί στο αμερικανικό άρμα που στρέφεται ολοένα περισσότερο εναντίον της Κίνας. 
Το στρατιωτικό-τεχνολογικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ πανηγυρίζει, η Ακροδεξιά ενισχύεται από τον Τραμπ και ανεβαίνει, η Ευρώπη εξοπλίζεται, οι λαοί βιώνουν τις συνέπειες των περικοπών και επανεξοπλισμών, βυθίζονται στο αίμα και εκκαθαρίζονται.
Λέξεις όπως Ηγεμονία, Ιμπεριαλισμός, Ανταγωνισμός επιστρέφουν με σφοδρότητα απαιτώντας την ανασυγκρότηση του Αντιπολεμικού Κινήματος, την ένταση του αντικυβερνητικού-αντιμπεριαλιστικού-αντικαπιταλιστικού αγώνα. 
   
Ουκρανία: Μέχρι 30.000 στρατεύματα ενδέχεται να στείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ουκρανία για να απαιτήσει ρόλο και μερίδιο της λείας!

Η Βρετανία και η Σουηδία έχουν δηλώσει πρόθυμες στο ενδεχόμενο αποστολής στρατιωτικής δύναμης στην Ουκρανία για την εποπτεία της όποιας συμφωνίας κατάπαυσης πυρός τυχόν επιτευχθεί.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ δήλωσε σήμερα ότι είναι έτοιμος να στείλει βρετανικά στρατεύματα στην Ουκρανία καθώς προσπάθησε να δείξει στις ΗΠΑ ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να έχουν ρόλο στις συνομιλίες για τερματισμό του πολέμου.

Και η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας δήλωσε ότι δεν αποκλείεται να στείλει η χώρα στρατεύματα στην Ουκρανία στο πλαίσιο μιας μεταπολεμικής δύναμης για τη διατήρηση της ειρήνης.

25.000 με 30.000 στρατιώτες εντός Ουκρανίας

Το δυνητικό μέγεθος ενός στρατιωτικού σώματος που θα μπορούσε να στείλει η Ευρώπη στην Ουκρανία για να επιβλέψει μια πιθανή κατάπαυση του πυρός υπολογίζεται σε 25.000 έως 30.000 στρατιώτες, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Washington Post, επικαλούμενη πληροφορίες από τέσσερις Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ο πιθανός αριθμός στρατευμάτων αποκαλύφθηκε ως απάντηση σε αίτημα των ΗΠΑ που ζητούσε από τις ευρωπαϊκές χώρες να προσδιορίσουν τις δυνατότητές τους για την υποστήριξη του Κιέβου.

Πηγές της Washington Post αναφέρουν ότι τα ευρωπαϊκά κράτη είναι επί του παρόντος προετοιμασμένα να παράσχουν αρκετές ταξιαρχίες για πιθανή ανάπτυξη στην Ουκρανία, με εκτιμώμενη συνολική δύναμη 25.000 έως 30.000 στρατιωτών.

Οι πηγές τονίζουν ότι τα ευρωπαϊκά στρατεύματα «δεν θα σταθμεύουν κατά μήκος της γραμμής επαφής, αλλά θα ήταν έτοιμα ως επίδειξη δύναμης εάν οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούσαν να ξαναρχίσουν τον πόλεμο».

Επιπλέον, οι δυνάμεις εντός της Ουκρανίας θα μπορούσαν να υποστηρίζονται από ένα μεγαλύτερο σώμα σταθμευμένο εκτός της χώρας «σε περίπτωση που χρειαστεί να αναπτυχθούν και να κινηθούν γρήγορα», αναφέρει η Washington Post.

Η Γαλλία έχει πραγματοποιήσει τον πιο λεπτομερή στρατιωτικό σχεδιασμό για μια τέτοια αποστολή και εκτιμάται ότι είναι σε θέση να συνεισφέρει περίπου 10.000 στρατιώτες.

Η Γερμανία είναι πρόθυμη αλλά «είναι νωρίς για τέτοιες συζητήσεις»

Η γερμανική κυβέρνηση έχει προτείνει ότι είναι πρόθυμη να στείλει στρατεύματα για να υποστηρίξει μια πιθανή «ειρηνευτική» αποστολή στην Ουκρανία, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της χώρας.

Ωστόσο, είπαν ότι ήταν πολύ νωρίς για να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες σχετικά με τις προτάσεις.

«Εχουμε πει κατ΄επανάληψη ότι πρέπει πρώτα να περιμένουμε να δούμε αν και πώς η ειρήνη, όπως ελπίζουμε, θα εγκατασταθεί στην Ουκρανία», είπε η Κρίστιαν Χόφμαν, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης σε τακτική συνέντευξη Τύπου.

«Στη συνέχεια, θα μπορέσουμε να συζητήσουμε τους όρους και τον τρόπο που μπορεί αυτό να οργανωθεί», πρόσθεσε, όμως η Γερμανία εκτιμά πως οι συζητήσεις «σε αυτό το στάδιο είναι ακόμη πρόωρες».

Η Πολωνία δεν θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία

Από την πλευρά της, η Πολωνία δεν θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ.

«Η Πολωνία θα υποστηρίξει την Ουκρανία όπως έχει κάνει μέχρι τώρα: οργανωτικά, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητές μας, σε ανθρωπιστική και στρατιωτική βοήθεια», δήλωσε ο Τουσκ.

«Δεν σχεδιάζουμε να στείλουμε Πολωνούς στρατιώτες στο έδαφος της Ουκρανίας. Θα… δώσουμε επιμελητειακή και πολιτική υποστήριξη στις χώρες που θέλουν ενδεχομένως να παράσχουν τέτοιες εγγυήσεις στο μέλλον, τέτοιες φυσικές εγγυήσεις».

Τόνισε πως δεν είναι η ώρα για σκέψεις περί οικοδόμησης μιας εναλλακτικής στη συμμαχία του ΝΑΤΟ και πως οι χώρες που προσφέρουν εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία πρέπει να είναι σίγουρες ότι μπορούν να τις εκπληρώσουν.

Ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες δήλωσε επίσης πως είναι πολύ νωρίς να συζητηθεί η ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία καθώς πρώτα θα πρέπει να επιτευχθεί μια διαρκής ειρήνη.

Με πληροφορίες από: Washington Post, Sky News, ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου