Πλήρη επιβεβαίωση των εκτιμήσεων μας αποτελούν τα δημοσιεύματα που περιγράφουν το Σχέδιο λειτουργίας Φυλακών στις εγκαταστάσεις του 628 ΤΠ Φιλιατών, το οποίο ανακοίνωσε την Παρασκευή 2/5/ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρυσοχοϊδης κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Θεσπρωτία.
Ο υπουργός, συνοδευόμενος από τον γ.γ. Αρίστο Περρή και τον βουλευτή Βασίλη Γιόγιακα, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου των Φιλιατών και δήλωσε πως θα ακολουθήσουν άμεσες ενέργειες και νομοθετικές ρυθμίσεις, προκειμένου να προχωρήσει η ίδρυση του σωφρονιστικού καταστήματος, την οποία χαρακτήρισε «σημαντική ένεση για την περιοχή».
Επισήμανε πως το νέο σωφρονιστικό κατάστημα θα έχει καλές συνθήκες κράτησης, θα απασχολεί 300 εργαζομένους και παράλληλα επιστημονικό προσωπικό. «Είναι ένα νέο κεφάλαιο για την κοινωνία, την ιστορία και την αξία των Φιλιατών», πρόσθεσε.
Ο βουλευτής Βασίλης Γιόγιακας δήλωσε από την πλευρά του πως «η αξιοποίηση του στρατοπέδου με σκοπό τη λειτουργία φυλακών που θα φιλοξενούν κρατούμενους για εγκλήματα οικονομικού χαρακτήρα θα έχει για τους Φιλιάτες και την ευρύτερη περιοχή σημαντικά οφέλη, τόσο από κοινωνική όσο και από οικονομική σκοπιά».
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
Καταρχήν, η κυβέρνηση της ΝΔ υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος, φοβισμένη να μην χάσει ψήφους καθώς οι αντιδράσεις των τοπικών για το κλείσιμο του 628 ΤΠ κλιμακώνονταν, αναγκάστηκε να προβεί σε μια μεσοβέζικη κίνηση.
Η κινητοποίηση των τοπικών φορέων των Φιλιατών στο Υπουργείο Άμυνας, ανάγκασε την κυβέρνηση να αναδιπλωθεί και προκειμένου να διασώσουν το πολιτικό γόητρο του ΥΕΘΑ Δένδια από μια ανατροπή του σχεδίου να κλείσει το στρατόπεδο, οδηγήθηκε στην απόφαση να φτιάξουν Φυλακές.
Και έχει σημασία να δούμε ότι πρόκειται για Φυλακές ανθρώπων που συνθλίβονται από την οικονομική κυβερνητική πολιτική.
Αυτοί οι κατεστραμμένοι οικονομικά συμπολίτες μας θα φυλακίζονται.
Πάνω στις κατεστραμμένες ζωές θα χτιστεί η νέα Φυλακή στις Φιλιάτες για να εξασφαλιστούν οι 300 θέσεις εργασίας, ώστε να Εξαγοραστούν οι κάτοικοι και να σταματήσουν να αντιδρούν στο κλείσιμο του Στρατοπέδου.
Αυτή είναι η ανάπτυξη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και μάλιστα σε μια ακόμη περιοχή της παραμεθορίου που γνωρίζει την εγκατάλειψη και την παρακμή.
Από την άλλη μεριά δεν μπορούμε να μην τονίσουμε ότι γαργάρα έκαναν όλους τα εθνικιστικά και μιλιταριστικά λογύδρια, ότι δήθεν το 628 ΤΠ αποτελεί το αντίπαλο στρατιωτικό δέος στους Αλβανούς εισβολείς που είναι έτοιμοι να εισβάλουν για να αποκτήσουν ξανά τις περιουσίες που τους στέρησε ο κτηνώδης Ζέρβας και ο ΕΔΕΣ το 1944, ή ακόμη περισσότερο, το 628 ΤΠ είναι η απάντηση στα ιμπεριαλιστικά σχέδια της Τουρκίας στα Βαλκάνια, με εφαλτήριο την Αλβανία!
Είναι χαρακτηριστικό ότι το "ενδιαφέρον για την άμυνα" πάει περίπατο πρώτα απ' όλα για τους γαλάζιους στρατιωτικούς συνδικαλιστές που δηλώνουν ότι "το πρώτο που μας ενδιαφέρει είναι το προσωπικό και οικογενειακό συμφέρον των στρατιωτικών"....
Στρατιωτικοί βεβαίως που έχουν βουλιάξει σε ένα εμφύλιο και χρησιμοποιούν όλα τα μέσα: βουλευτές της ΝΔ, Παπάδες, Δημάρχους.
Μερίδα των στρατιωτικών, αυτοί με τα μεγαλύτερα μέσα, αφού παρέμειναν για δεκαετίες Αμετάθετοι στο 628 ΤΠ, θα μετακινηθούν στα κοντινά στρατόπεδα.
Οι υπόλοιποι δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει καθώς ο Νόμος προβλέπει τη Διάθεση τους στην Υπηρεσία, με βάση τις υπηρεσιακές ανάγκες!
Πολύ απλά αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μετακινηθούν στον Έβρο ή σε κάποιο νησί!
Η κατάσταση αυτή σημαίνει αφενός αναβάθμιση του χυδαίου πελατειακού κράτους της ΝΔ, αφετέρου, ότι όσοι στρατιωτικοί παραμείνουν, λόγω των άθλιων παρεμβάσεων, σε κάποια γειτονική μονάδα, "τρώνε" τη θέση κάποιου άλλου στρατιωτικού που για χρόνια μάζευε μόρια σε νησιά-Έβρο και προσδοκούσε ότι έφτασε πια η ώρα της μετάθεσης.
Με τις αισχρές αυτές βυσματικές πρακτικές της ΝΔ Καταργούνται τα Μόρια και όλοι τρέχουν και παρακαλούν σε βουλευτές και παπάδες.
Τι ωραίος κόσμος είναι αυτός τη ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ....
Και μην ξεχνάτε:
ΠΑΤΡΙΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Ο μόνος λόγος που κλαίγονται όχι για την ασφάλεια τους αλλά για τα ενοίκια που χάνουν γίνονται όλα αυτά,επίσης και στην αγορά έχασαν την δικαιολογία να τα πουλάνε συνήθως ακριβά κάποια πράγματα ( λόγο στρατού μερική τα έδιναν ακριβά από το κανονικό λόγο μονοπώλιο για το στρατό).
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπάρχει αρκετός κόσμος που μπήκε φυλακή για οικονομικά χρέη αλλά δεν τα διαβάζεις πουθενά ότι υπάρχουν σπάνια.