Σάββατο 14 Ιουνίου 2025

Ο Δένδιας διαρρέει ότι θα αυξήσει τον μισθό του φαντάρου στα 100-150 ευρώ

 

Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΨΑΧΝΕΙ ΝΕΟΥΣ ΩΣ ΚΡΕΑΣ ΣΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το επιτελείο του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια επεξεργάζεται σχέδιο σύμφωνα με το οποίο ο μηνιαίος μισθός των στρατευσίμων θα αυξηθεί από τα 8 ευρώ , στα 100 , ίσως και στα 150. 

Για ποιους λόγους όμως προχωρά ο Δένδιας σε αυτή τη διαρροή και όχι ανακοίνωση;

Καταρχήν, υπάρχουν μακρόχρονες προσπάθειες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για να αυξηθεί ο μισθός του φαντάρου που βρίσκεται στα 8,62 ευρώ, ενώ η Υποχρεωτική στρατιωτική θητεία κοστίζει στην λαϊκή οικογένεια 6000 ευρώ!

Σε δεύτερο επίπεδο, το Υπουργείο Άμυνας βλέπει την αύξηση του μισθού των φαντάρων ως ένα μέσο για να προσελκύσει την Νεολαία στον Στρατό, καθώς μέχρι τώρα εισπράττει την Άρνηση της νεολαίας να καταταγεί στον Στρατό είτε ως έφεδρος, είτε ως Μισθοφόρος στρατιώτης, να ταυτιστεί με τον Πόλεμο και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς .

Η κυβέρνηση διεξάγει μια τεράστια μιλιταριστική επίθεση εναντίον της νεολαίας επιδιώκοντας την αύξηση του αριθμού των φαντάρων, την "Εθελοντική" Στράτευση των Φτωχών Γυναικών, και την Στρατολόγηση φτωχών νέων ως Μισθοφόρων Στρατιωτών ΟΒΑ-ΕΠ.ΟΠ. αλλά και ως Υπαξιωματικών Αξιωματικών.

Η αύξηση του αριθμού των στρατευμένων και του μόνιμου προσωπικού, η τεράστια αγορά οπλικών συστημάτων είναι τα ατού που προβάλλει ο ελληνικός αστικός κόσμος στο πλαίσιο των πολεμοκάπηλων σχεδιασμών ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ. 

Εργασιακή εκμετάλλευση κατά τη διάρκεια της Υποχρεωτικής Στρατιωτικής θητείας


Η εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων στα πλαίσια της υποχρεωτικής θητείας, είναι ένα φαινόμενο που εντείνεται όσο βαθαίνει η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και τις εργασιακές σχέσεις. Ένα φαινόμενο που έρχεται να καλύψει τις πάγιες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, αλλά και –με πρόφαση– την «εξοικονόμηση πόρων», την ώρα που δίνονται δισεκατομμύρια κάθε χρόνο σε εξοπλισμούς, ασκήσεις και συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα, πάει χέρι-χέρι με την καταστρατήγηση ακόμα και των αυτονόητων δικαιωμάτων των φαντάρων που προβλέπονται βάσει κανονισμών και κεντρικών διαταγών, όπως είναι ο μέγιστος αριθμός υπηρεσιών το μήνα, το δικαίωμα μετάθεσης στον τόπο κατοικίας και ο μέγιστος αριθμός ημερών διαμονής σε φυλάκιο.

Για μεγάλη μερίδα της στρατευμένης νεολαίας, η θητεία δεν έχει καμία σχέση με στρατιωτική εκπαίδευση, αλλά αποκτά τον χαρακτήρα συνεχούς απλήρωτης χειρωνακτικής εργασίας, από οικοδομικές εργασίες μέχρι πάσης φύσεως εργασίες συντήρησης μονάδων, φυλακίων και λοιπών στρατιωτικών υποδομών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των στρατιωτικών κατασκηνώσεων σε όλη την Ελλάδα.


Είναι πραγματικά οξύμωρο το πώς επανέρχεται συνεχώς, από μιλιταριστικούς κύκλους, το ζήτημα αύξησης της στρατιωτικής θητείας λόγω έλλειψης προσωπικού και κάθε χρόνο βρίσκονται χιλιάδες φαντάροι για να λειτουργήσουν οι στρατιωτικές κατασκηνώσεις.

Μονόδρομος για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του φαντάρου-πολίτη με στολή είναι η μαζικοποίηση του κινήματος μέσα κι έξω από τον στρατό. Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία να σταθούν δίπλα στον αγώνα των φαντάρων για θητεία με αξιοπρέπεια, χωρίς εργασιακή εκμετάλλευση, που δεν θα αποτελεί οικονομικό βραχνά για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. 

Απαιτούμε:

α) Άμεση μείωση της στρατιωτικής θητείας με ταυτόχρονο κλείσιμο όλων των άχρηστων μονάδων που συντηρούν μόνο τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα και το πελατειακό κράτος.

β) Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για να καλύψουν τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων. Δεν είναι δυνατόν η ανεργία να εκτινάσσεται και η κυβέρνηση της ΝΔ να καλύπτει θέσεις εργασίας με την εργασιακή εκμετάλλευση των στρατευμένων.

γ) Αύξηση των μηνιαίων αποδοχών των στρατευμένων κατ’ ελάχιστον στο ύψος του βασικού μισθού. Χιλιάδες είναι αυτοί που αφήνουν τις δουλειές τους κάθε χρόνο για να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

δ) Παροχή ασφάλισης στα εξαρτημένα μέλη των οικογενειών των στρατευμένων κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

ε) Υπολογισμός της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας ως χρόνου εργασιακής προϋπηρεσίας και παροχή επιδόματος ανεργίας σε όσους την ολοκληρώνουν και βρίσκονται στην ανεργία.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ

Απαιτείται η Ανασυγκρότηση του Αντιπολεμικού κινήματος σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, με αντικυβερνητικά-αντιμπεριαλιστικά-Αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά.
Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ  
Οι στρατευμένοι και το μόνιμο προσωπικό καλείται να Αρνηθεί την συμμετοχή τους στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και αποστολές.
Κανένας νέος να ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΑΓΕΙ Μισθοφόρος Στρατιώτης ΕΠ.ΟΠ. και ΟΒΑ.
Κανένας μαθητής να μην δηλώσει στρατιωτικές σχολές.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ" Στράτευση των φτωχών γυναικών 
Να εντείνουμε την έκφραση της Αλληλεγγύης μας στην Παλαιστίνη και να απαιτήσουμε το κλείσιμο των βάσεων του θανάτου, αλλά και την Ακύρωση των πολεμικών συμμαχιών του ελληνικού αστικού κράτους με τις ΗΠΑ-Γαλλία-Ισραήλ-Αραβικά καθεστώτα.
Με κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό να Μπλοκάρουμε τη Μηχανή του Πολέμου.
ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ 
       
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο: