Δευτέρα 14 Ιουλίου 2025

ΣΣΑΣ: Μεγάλη ενταντικοποίηση και πίεση, καψόνια και απειλές, Σεξουαλική Παρενόχληση από Αξιωματικούς!

 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΟΝΙΟΥ
Ας ξεκινήσουμε από τα καθημερινά προβλήματα που μάλλον είναι ασήμαντα για το σύνολο των αξιωματικών που εργάζονται εκεί. Καθημερινή έλλειψη νερού για ατομική υγιεινή και ζεστού νερού. 
Αρκετά συχνά πλημμυρίζουν τα δωμάτια που κοιμούνται τα παιδιά μας. Λιγότερα συχνά μισομαγειρεμένο φαγητό γεγονός που αποτελεί κίνδυνο για την υγεία. 
Συνεχίζουμε με τον άνισο αριθμό υπηρεσιών των μαθητών λόγω άνισης κατανομής τους, γεγονός που επηρεάζει το καθημερινό πρόγραμμά τους τόσο εντός της σχολής, όσο και στο πανεπιστήμιο εν μέσω εξεταστικής περιόδου. 
Τα προηγούμενα χρόνια είχε δημιουργηθεί μάλιστα θέση φύλαξης λόγω μη λειτουργικής κάμερας, η οποία παραμένει μέχρι και σήμερα στην ίδια κατάσταση. 
Μάλλον η διοίκηση δεν δύναται να αντιληφθεί τον διττό ρόλο των μαθητών και πόσο μάλλον την εξέλιξη της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, αφού οι μαθητές της πέμπτης τάξης, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει την στρατιωτική τους εκπαίδευση πρέπει να είναι υπεύθυνοι για την σχολή και να ασχολούνται εντατικά με το πρόγραμμα της σχολής. 
Όλα τα παραπάνω θα μπορούσε κανείς να τα ανεχθεί, όταν όμως έρχονται στο προσκήνιο θέματα συμπεριφοράς δεν υπάρχει χώρος συζήτησης. 
Μαθητές μεγαλύτερων τάξεων αντί να προτιμούν την σωστή οδό όταν ένας άλλος μαθητής μικρότερης τάξης προβαίνει σε παράπτωμα χρησιμοποιούν απειλές και εξυβρίσεις. 
Θα μπορούσε κανείς να το αιτιολογήσει με το να πει πως πιθηκίζουν τους αξιωματικούς. Οι αξιωματικοί, αρκετοί από τους οποίους βύσματα, απειλούν και βρίζουν και αυτοί με την σειρά τους τους μαθητές. 
Σαν να μην έφτανε αυτό εισβάλλουν σε γυναικεία δωμάτια την ώρα του ύπνου δήθεν για έλεγχο. 
Αντί να ασχοληθούν με την επίλυση των γνωστών προβλημάτων προτιμούν να "δουλεύουν" με το δικό τους ωράριο και με τον δικό τους τρόπο. 
Ενώ πλησιάζουμε στο τέλος της σεζόν είναι πλέον δεδομένες οι ανυπόφερτες συνθήκες που επικρατούν λόγω καύσωνα, μιας και τα κτήρια δεν διαθέτουν μέσο ψύξης. 
Συνεχίζοντας, θα πραγματοποιηθεί θερινή διαβίωση προς τα τέλη Ιουλίου, που εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως τότε είναι ίσως η κορύφωση του καλοκαιριού από άποψη θερμοκρασιών. 
Και ενώ κάποια τμήματα δεν έχουν ολοκληρώσει την εξεταστική τους πρέπει καθημερινά να στήνουν σκηνές εντός της σχολής για να "προετοιμαστούν" κατάλληλα στερούμενα πολύτιμο χρόνο για τις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις. 
Το τραγικότερο θα έλεγε κανείς πως είναι το γεγονός ότι μαθητές υποχρεούνται να αγοράσουν υλικά για την θερινή διαβίωση και δεν μιλάμε για είδη ατομικής υγιεινής ή άλλα προσωπικά αντικείμενα, αλλά σχοινί και νάιλον για το στήσιμο της σκηνής τα οποία δεν παρέχει η σχολή και κατ' επέκταση ο ελληνικός στρατό.
 
Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Σεξισμός και σεξουαλική παρενόχληση, Απειλές, βρισιές και τρομοκράτηση, καταπίεση και ενταντικοποίηση.
  
Καλούμε την νεολαία να μείνει μακριά από τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Να μην καταταγεί Μισθοφόρος Στρατιώτης ΟΒΑ-ΕΠ.ΟΠ.
Κανένας μαθητής να μην δηλώσει στρατιωτικές σχολές.

Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων
Δίκτυο Ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος
Τηλ: 6932 955437
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου