Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2025

16η ΕΜΑ: Φαντάροι θα αρχίσουν να δέρνουν τα βύσματα που τους αδικούν και τους χώνουν

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Εκεί στην 16 ΕΜΑ έχουν χάσει την μπάλα.
Είμαστε 4-5 άτομα που μας πάει αίμα στις υπηρεσίες και τα βύσματα κάααααθονται
Έχουμε αγανακτήσει.
Από τις αρχές του μήνα δεν έχουμε κοιμηθεί πάνω από δύο ώρες.
Με καθημερινές υπηρεσίες όπου μπορείτε να φανταστείτε. 
Από σκοπιά κατευθείαν εστιατόρια και από εκεί στα άρματα και πάλι σκοπιά....
Δεν αντέχουμε άλλο.
Προσωπικά, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αρχίσω να δέρνω ή να πηδήξω από την πύλη έξω και να αρχίσω να τρέχω.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;
Τι απαντά η Διοίκηση;
Καταλαβαίνουν σε τι επικίνδυνα αδιέξοδα οδηγούν τους συνφάνταρους;
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Απαιτούμε τον Σεβασμό των Δικαιωμάτων και της Αξιοπρέπειας των συνφάνταρων.
Απαιτούμε Μείωση της Στρατιωτικής θητείας στους ΕΞΙ Μήνες για όλους.
Υποχρεωτικά ΟΛΟΙ να Υπηρετούν ΤΡΕΙΣ (3) Μήνες στην Παραμεθόριο και ΤΡΕΙΣ Μήνες (3) στον τόπο επιλογής τους.
Απαιτούμε Αύξηση του Μισθού των φαντάρων στο ύψος του Βασικού Μισθού. Να δίνονται τα Ένσημα που αντιστοιχούν στο διάστημα της Υποχρεωτικής Θητείας και Εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας με την Απόλυση από τον Στρατό και Παροχή Επιδόματος Ανεργίας.
Να παλέψουμε ενάντια στην Οικονομική και Εργασιακή Εκμετάλλευση της Στρατιωτικής θητείας. Καμιά συμμετοχή των φαντάρων σε εργασίες που δεν έχουν σχέση με την Στρατιωτική Εκπαίδευση και δραστηριότητα.
 Η πάλη για υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή είναι άμεσα συνδεδεμένη με το Αντιπολεμικό Κίνημα. Ανάγκη να παλέψουμε το σύνολο της αστικής πολιτικής από τα σχολεία και πανεπιστήμια, την υγεία και την παιδεία, την ενέργεια και το περιβάλλον, μέχρι το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και των Πολεμικών Εξοπλισμών, με κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό.  
 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου