Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2025

Απειλητική επίθεση στην οικογένεια της -τότε- 12χρονης από τον Κολωνό

Καταγγελία της Επιτροπής Αλληλεγγύης στη 12χρονη για λεκτική απειλητική επίθεση από καταδικασθέντες παιδοβιαστές σε μέλη της οικογένειας του κοριτσιού κοντά στο σπίτι τους! Ανάγκη για ουσιαστική προστασία στην ανήλικη και την οικογένεια της.

Πριν λίγες μέρες, μέλη της οικογένειας της 12χρονης από τον Κολωνό δέχτηκαν λεκτική επίθεση από καταδικασθέντες για την υπόθεση στη δεύτερη δίκη. Οι δράστες περιφέρονταν με απειλητικό τρόπο γύρω από το σπίτι της οικογένειας. Οι παιδοβιαστές, που κυκλοφορούν ελεύθεροι λόγω αναστολής, εξακολουθούν να δημιουργούν προβλήματα, πιέζοντας και τρομοκρατώντας τα μέλη της οικογένειας. Προσπαθώντας για ακόμη μία φορά να προστατευτεί, η οικογένεια κατέθεσε μήνυση, εμπλεκόμενη ξανά σε μια δικαστική περιπέτεια.

Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που οι παιδοβιαστές πλησιάζουν μέλη της οικογένειας και τα απειλούν. Αυτό φανερώνει την ανεπάρκεια του νομικού και δικαστικού συστήματος να παρέχει πραγματική προστασία και δικαίωση στα θύματα. Δείχνει επίσης ότι οι θύτες διατηρούν την πεποίθηση της ατιμωρησίας για τις πράξεις τους και συνεχίζουν να κακοποιούν και να πιέζουν την οικογένεια του θύματος. Το θράσος και η άνεση των κινήσεών τους στη γειτονιά ενισχύεται από τη στάση του ΑΤ Κολωνού και τον άμεσα διαπλεκόμενο ρόλο του στην υπόθεση.

Στελέχη του ΑΤ είχαν στενές σχέσεις με τον νεοδημοκράτη Μίχο, συγκαλύπτοντάς τον από την πρώτη στιγμή, καθώς η σύλληψή του έγινε έναν ολόκληρο μήνα μετά τις καταγγελίες της μητέρας της 12χρονης. Ακόμη, αδιερεύνητη παραμένει η κατάθεση της επιζώσας πως ο πρώην διοικητής του ΑΤ την είχε προσεγγίσει μέσω του Μίχου.

Ενόψει του εφετείου, ο βασικός κατηγορούμενος Ηλίας Μίχος και πολλοί από τους δράστες θα προσπαθήσουν να αποδείξουν την αθωότητά τους και να απαλλαγούν από τις κατηγορίες, επιρρίπτοντας ξανά την ευθύνη στην οικογένεια και ειδικά στη μητέρα που κατήγγειλε τη σεξουαλική εκμετάλλευση του παιδιού. Η πρωτόδικη απαλλαγή του Μίχου για την κατηγορία της εμπορίας, καθώς και η προσφυγή του εισαγγελέα κατά της πρωτόδικης απόφασης που προέκυψε χάρη στις ψήφους των λαϊκών κι όχι των τακτικών δικαστών, δίνει περιθώριο στους κατηγορούμενους να διεκδικήσουν την απαλλαγή τους από περισσότερες κατηγορίες, κρατώντας σε ομηρεία τη μητέρα και ολόκληρη την οικογένεια.

Τα επιζώντα άτομα των βιασμών και της εμπορίας χρειάζονται συνεχή υποστήριξη και αλληλεγγύη, καθώς δεν υπάρχει πλαίσιο που να τα προστατεύει αποτελεσματικά. Θα είμαστε δίπλα τους στην γειτονιά του Κολωνού και αλλού.
Καταγγέλλουμε τους δράστες της επίθεσης
Διεκδικούμε πραγματική προστασία για το ανήλικο κορίτσι και την οικογένειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου