Τετάρτη 29 Απριλίου 2026

ΔΕΔΔΗΕ Ασπροπύργου: Εργάτης πατέρας υποψηφίου ΕΠ.ΟΠ. έχασε την ζωή του-Ποιος θα απαντήσει;

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Σε μνήμη του ενός αδικοχαμένου οικογενειάρχη από τις Αχαρνές (Μενίδι). Ένας άνθρωπος που, μέσα στο άγχος και την αγωνία για τον γιο του —υποψήφιο ΕΠΟΠ— βρέθηκε μπροστά σε ένα τραγικό και αναπάντεχο λάθος, το οποίο του κόστισε τη ζωή στις εγκαταστάσεις του ΔΕΔΔΗΕ στον Ασπρόπυργο. 
Όσο σκληρό κι αν ακούγεται, τέτοια περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα. Συμβαίνουν ατυχήματα που συχνά μένουν στη σιωπή. 
Γιατί; 
Επειδή κάποιοι δεν θέλουν να αποδοθούν ευθύνες, φοβούνται το κόστος, τη φήμη, τις αποζημιώσεις. 
Υπάρχει μια λογική συγκάλυψης και αποφυγής ευθύνης. 
Την ίδια στιγμή, υπάρχουν ελλείψεις σε βασικά πράγματα — από ανταλλακτικά για οχήματα μέχρι στοιχειώδη οργάνωση. 
Οι διαδικασίες γίνονται με το ζόρι, οι διαγωνισμοί καθυστερούν ή υποβαθμίζονται, και η ασφάλεια περνά σε δεύτερη μοίρα. 
Αυτή είναι η πραγματικότητα. 
Και όσο δεν μιλάμε γι’ αυτήν, τόσο θα επαναλαμβάνεται.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ θέτει σειρά ερωτημάτων για ένα ακόμη δυστύχημα σε χώρο εργασίας.
Ποιος θα απαντήσει;
Ταυτόχρονα, δικαιώνει τις εκτιμήσεις μας ότι ο θεσμός των ΕΠ.ΟΠ. απευθύνεται στους φτωχούς νέους και νέες για να Στρατολογηθούν ως Μισθοφόροι Στρατιώτες που θα σκοτώσουν και θα σκοτωθούν για τα συμφέροντα των πλουσίων.

Στους χώρους εργασίας και στα πεδία της μάχης χάνονται ζωές φτωχών για τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των επιχειρηματιών και των ιμπεριαλιστών.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου