ΞΕΦΡΕΝΟ ΠΑΡΤΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ «ΓΑΛΑΖΙΑ GOLDEN BOYS» ΤΗΣ ΔΕΗ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙΣ ΤΟ AIR CONDITION

Τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά μετράνε και το τελευταίο ευρώ, κόβουν από βασικές ανάγκες και τρέμουν να ανοίξουν τον λογαριασμό του ρεύματος, η διοίκηση της ΔΕΗ στήνει ένα προκλητικό «φαγοπότι» στις πλάτες μας.
Η κυβέρνηση και τα "άριστα" στελέχη της έχουν το θράσος να μας μιλάνε για «εξοικονόμηση» και «δύσκολους καιρούς», ενώ οι ίδιοι μοιράζουν στους εαυτούς τους πάνω από 20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ σε μισθούς, μπόνους και δωρεάν μετοχές μόνο για το 2025! 

Τριπλασιασμός των αμοιβών του Δ.Σ. μέσα σε μια τετραετία (από 1 εκατ. το 2022, εκτοξεύτηκαν στα 3 εκατ. ευρώ).
«Υπερ-μπόνους» 11,1 εκατ. ευρώ για 151 «εκλεκτά» στελέχη (κατά μέσο όρο 73.500€ «χαρτζιλίκι» ο καθένας τον χρόνο)!
Δωρεάν μετοχές αξίας 6 εκατ. ευρώ σε μόλις 4 εκτελεστικά μέλη, για να τις ρευστοποιήσουν όποτε θέλουν!Για ποια ακριβώς «επίτευξη στόχων» ανταμείβονται;
Για το γεγονός ότι η οικιακή κιλοβατώρα έχει αυξηθεί πάνω από 50% σε σχέση με το 2019;
Για το ότι έχουν μετατρέψει το ρεύμα, το πιο βασικό κοινωνικό αγαθό, σε όχημα ακραίας κερδοσκοπίας;
Για το ότι ο κόσμος μένει στο σκοτάδι και στον καύσωνα ή πνίγεται στα χρέη για να βγαίνουν τα υπερκέρδη τους.
Η ιδιωτικοποιημένη (με τις ευλογίες του νόμου Χατζηδάκη) ΔΕΗ λειτουργεί ξεκάθαρα ως ένας μηχανισμός ληστείας: Μεταφορά πλούτου από τις τσέπες των πολλών (μέσω των εξωφρενικών λογαριασμών) στις τσέπες των "ημετέρων", των golden boys και των μετόχων.
Να μπει τέλος στο πάρτι της αισχροκέρδειας! Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό, δεν είναι εμπόρευμα για να πλουτίζουν τα παράσιτα της εξουσίας! Να επιστραφεί η ΔΕΗ στο δημόσιο με εργατικό- κοινωνικό έλεγχο. Φθηνό ρεύμα για όλο το λαό! Έξοδος από το χρηματιστήριο ενέργειας!Πηγή: Αυγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου