Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου τραυματίστηκαν δύο άτυχοι φαντάροι

Περπατούσαν σε πεδίο βολής και κλότσησαν μια βομβίδα που δεν είχε εκραγεί.

Για το ΓΕΣ βέβαια, όλα αυτά είναι μια στατιστική που βρίσκεται πάνω από τις ανθρώπινες ζωές. Θα μας πουν ότι σε όλες τις εκπαιδευτικές βολές που γίνονται με πραγματικά πυρά υπάρχουν πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Όλοι οι στρατευμένοι ξέρουν ότι όλες οι αυστηρές διατάξεις και οι κανονισμοί χαλαρώνουν επικίνδυνα όταν οι αξιωματικοί βγαίνουν εκτός «χρονικού πλάνου».

Πιεσμένοι από τη φοβερή εντατικοποίηση του προγράμματος στην παραμεθόριο, προτιμούν να κάνουν τα στραβά μάτια στα μέτρα ασφαλείας παρά να εκτεθούν στους ανωτέρους. Είναι χαρακτηριστικό, με ποιο τρόπο διεξάγεται η βολή στην αρχή και με ποιο στο τέλος στα κέντρα εκπαίδευσης νεοσύλλεκτων, όπου είναι συγκεντρωμένοι πολλοί φαντάροι.

Η ιεραρχία σε ανάλογα περιστατικά ρίχνει τα φταίξιμο στους ίδιους τους φαντάρους τους οποίους και τιμωρεί. Υπερβάλλων ζήλος, απροσεξία, ανοησία, ανυπακοή στις διαταγές είναι οι συνηθισμένες δικαιολογίες. Ξεχνάνε όμως, ότι από το χακί περνά το σύνολο της νεολαίας και δεν μπορεί να συνδέεται η αφέλεια με την ασφάλεια της ζωής τους. Όπως λένε το κακό μια φορά θα γίνει και είναι θέμα πολιτικής απόφασης να μη γίνει καμία φορά. Γι’ αυτό πρέπει να σταματήσουν τώρα οι βολές με πραγματικά πυρά.

Δε δεχόμαστε τη στατιστική του ΓΕΣ που δικαιολογεί απώλειες σε καιρό ειρήνης. Φυσικά θεωρούμε αυτονόητο ότι δε θα τιμωρηθούν οι φαντάροι για την εγκληματική αμέλεια των ανωτέρων τους.

1 σχόλιο:

  1. ΟΡΓΙΖΟΜΑΙ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΣΑΜΠΑ ΤΟ ΧΑΜΑΛΗ.ΟΡΓΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΤΟΦΑΓΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΧΑΚΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΤΗΘΕΤΕ ΠΩΣ ΑΝΤΑΜΟΙΒΟΜΑΙ.ΟΡΓΙΖΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΤΙΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΩΝ ΝΑ ΚΥΛΙΕΜΑΙ ΣΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΤΟΥΣ,ΟΤΑΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΕΒΟΜΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ,ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ.ΜΕ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΕΞΟΔΟΥ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΑΞΥΡΙΣΤΟΣ Η ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΗΣΩ ΟΠΩΣ 'ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ'.ΟΡΓΙΖΟΜΑΙ
    27 ΧΡΟΝΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή