Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΣ (army.gr) Εναντίον της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ


Για μια ακόμη φορά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συγκεκριμένα η ηλεκτρονική του σελίδα (army.gr) προχώρησαν σε απροκάλυπτη λογοκρισία εναντίον των ανακοινώσεων της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, αποκρύπτοντας την συγκεκριμένη ανακοίνωση μας σχετικά με τη φιλολογία μείωσης της θητείας. Οι βαρύτατες ευθύνες του υπουργού και της κυβέρνησης του για την απαίσια χακί καθημερινότητα που βιώνουν χιλιάδες φαντάροι-στελέχη αναδεικνύονταν στην καταγγελία μας.


Η αντιδημοκρατική αυτή μεθόδευση δεν βαραίνει μόνο τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΣ, Ανχη (ΠΖ) Γρηγόριο Γρηγοριάδη, αλλά το σύνολο της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας του στρατού. Ξέρουμε ότι η δράση μας ενοχλεί, εκνευρίζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και θα δημοσιεύσουμε άμεσα τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας και το αποδεικνύουν.


«Καταλαβαίνουμε» ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και συγκεκριμένα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Β. Μεϊμαράκης όχι μόνο ενδιαφέρεται να εφαρμόσει την πολιτική του που θίγει βάναυσα τους εργαζόμενους και την νεολαία, αλλά επιδιώκει την ικανοποίηση των ευτελών ψηφοθηρικών του αναγκών.

Επίσης είναι απαράδεκτο ο υπουργός και η κυβέρνηση να εμπαίζουν την νεολαία, να την κρατούν όμηρο των γκάλοπ και των πολεμοκάπηλων σχεδιασμών τους, αρνούμενοι να δώσουν σοβαρές λύσεις στα προβλήματα που οι ίδιοι δημιουργούν.
Αντί να επιχειρούν να εμπλέξουν τον στρατό στην καταστολή των κοινωνικών εξεγέρσεων, να υποτάσσουν την εξεύρεση λύσεων στις ανάγκες των πελατειακών τους σχέσεων και της κομματικής τους πελατείας, πρέπει να πάρουν μέτρα:

• Κανένας φαντάρος από τους 6000 που απασχολούνται κάθε έτος για ένα εξάμηνο στα ΚΑΑΥ, να μην ξαναχρησιμοποιηθεί εκεί ως δωρεάν εργατική δύναμη.
• Να αδειάσει το Πεντάγωνο και οι υπηρεσίες Λούφας από τους παρατρεχάμενους και τα γαλάζια βύσματα της ΟΝΝΕΔ.
• Να καταργηθούν τώρα οι ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ-ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ-ΕΥΝΟΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ και σε Πολεμικό Ναυτικό – Πολεμική Αεροπορία να κατατάσσονται μόνο οι απαραίτητοι φαντάροι. Είναι σκανδαλώδες ο υπουργός Μεϊμαράκης που ευθύνεται για την βυσματοκρατία στον στρατό – μόνο στην σειρά Νοεμβρίου, στο Πολεμικό Ναυτικό αντί για 1000 ναύτες που αναμένονταν, τελικά κατατάχθηκαν μετά από υπουργική παρέμβαση 2200-2300- να εμφανίζεται ο ίδιος πολιτικός ως αρχάγγελος της Κάθαρσης.
• Απαιτούμε ίσες συνθήκες στράτευσης για όλους.

• Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα που ικανοποιούν μόνο τις ψηφοθηρικές ανάγκες των βουλευτών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τα 14 νέα Κέντρα Εκπαίδευσης. Να δοθούν τώρα κονδύλια για την συντήρηση των στρατοπέδων που απειλούν την ζωή φαντάρων-στελεχών. • Να επιστρέψουν τώρα όλα τα στρατεύματα αλλά και τα πλοία του Π.Ν. που βρίσκονται εκτός συνόρων (χωρικών υδάτων), να απεμπλακεί η χώρα από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ και να κλείσει το Κέντρο Εκπαίδευσης Πολυεθνικών Δυνάμεων στο Κιλκίς.

ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Αν όλα αυτά τα μέτρα που προτείνουμε εφαρμοστούν, όχι μόνο η θητεία θα μειωθεί στους 6 μήνες, αλλά οι φαντάροι δεν θα κινδυνέψουν από τα τυχοδιωκτικά-ψηφοθηρικά σχέδια του Β. Μεϊμαράκη-ΝΔ, που ουσιαστικά συμπιέζουν ένα πρόγραμμα στρατιωτικής εκπαίδευσης (2) χρόνων σε (9) μήνες, με αποτέλεσμα την εκτίναξη των αρνητικών συνεπειών: αυτοκτονίες, χρήση ναρκωτικών, ατυχήματα.


Αυτή την πολιτική ακολούθησε πρώτο το ΠΑΣΟΚ, με γνωστές τις θανατηφόρες συνέπειες, για να το ακολουθήσει αργότερα η 5χρονη διακυβέρνηση της Ν.Δ.
Ξαναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση μας ώστε ο κάθε αναγνώστης να βγάλει τα συμπεράσματα τα του. «ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ Οι δηλώσεις περί μείωσης θητείας του υπουργού Εθνικής Άμυνας Β. Μεϊμαράκη αποκαλύπτουν την επικινδυνότητα του πολιτικού που ευθύνεται για τις περισσότερες ιστορικά απώλειες φαντάρων-στελεχών και την ουσία της αντεργατικής πολικής της Ν.Δ..

Ενώ δεν υπάρχει καμιά δέσμευση, καμιά επίσημη εξαγγελία και τίθενται δυσαναπλήρωτες προϋποθέσεις, εξαπολύεται επιχείρηση εξαγοράς της νεολαίας μέσω της μείωσης της θητείας. Το 2004, για προεκλογικούς λόγους η ΝΔ. είχε υποσχεθεί 6μηνη Οι προϋποθέσεις που θέτει δε μπορούν να υλοποιηθούν: οι ΕΠ.ΟΠ. φεύγουν από τον στρατό σωρηδόν –αντί να υπάρχουν 20000 λόγω παραιτήσεων υπάρχουν 16000, οι ΕΦΥΕΣ αντί για 3300 άτομα είναι 182.
Το χειρότερο είναι ότι η ΝΔ αύξησε την οροφή του στρατού: από 93500 έφτασε 103500 προσωπικό. Γιατί η Ελλάδα έχει τόσο μεγάλο στρατό; Μα για να στέλνει δυνάμεις κατοχής σε 15 χώρες, αλλά και στη Γάζα. Για να έχει χιλιάδες στρατού στην ΕΛΔΥΚ και το λεγόμενο «ωκεάνιο» Πολεμικό Ναυτικό, άμεσα εμπλεκόμενο σε όλα τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, τώρα και μπράβο των εφοπλιστών στη Σομαλία.

Από την άλλη μεριά ο στρατός αποτελεί το βασικό μέσο για τα ρουσφέτια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Αποσπάσεις, ευνοϊκές Μεταθέσεις, Μετατάξεις, ίδρυση στρατοπέδων, παροχή δωρεάν διακοπών σε αξιωματικούς από την απλήρωτη εργασία των φαντάρων.

Δεύτερον, η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει τις σκανδαλωδώς υπέρογκες αγορές όπλων. Σε εποχές καπιταλιστικής κρίσης, όπου η τρομοκρατία της απόλυσης-λιτότητα-ανεργία-ακρίβεια είναι καθημερινότητα για τους εργαζόμενους, υλοποιούν εξοπλιστικά προγράμματα αξίας 5 δις ευρώ. Για τις ανάγκες των αποστολών εκτός συνόρων, του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού (οξύνεται με την αγορά στρατηγικών πυραύλων Navale Scalp, βεληνεκούς 1000 χιλ), αλλά και την εξασφάλιση διπλωματικής στήριξης (ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ).

Η ένταση στο ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ, με την συντεταγμένη δημαγωγική πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, δείχνει πως η ΝΔ θέλει να εκμεταλλευτεί τους προβαλλόμενους «εθνικούς κινδύνους» κερδίζοντας πολιτικά και δικαιολογώντας τα όπλα. Απαιτούμε το ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ των εξοπλισμών. 6μηνη θητεία τώρα. Έξοδο από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ. Καμιά συμμετοχή σε αποστολές εκτός συνόρων.

Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να αγωνιστούν για τα δικαιώματα τους, επιβάλλοντας μια πολιτική ΕΙΡΗΝΗΣ-ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ στο Αιγαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου