Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

101 ΜΕΡΕΣ ΟΜΗΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Β. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ

Θέλοντας να καταγγείλουμε στην κοινή γνώμη την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις και να αποκαλύψουμε το καθεστώς ΟΜΗΡΕΙΑΣ της νεολαίας ξεκινούμε εκστρατεία Ενημέρωσης του επικίνδυνου καιροσκοπισμού της κυβέρνησης Ν.Δ. και προσωπικά του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Όπως οι φαντάροι μετρούν αντίστροφα τις μέρες που τους φέρνουν πιο κοντά στη «ροζαλία», έτσι και εμείς καθημερινά θα δημοσιοποιούμε τις προσαυξημένες μέρες που η κυβέρνηση δεν κάνει πράξη τη μείωση της θητείας. Κυρίως όμως ότι δεν προχωρά στην εφαρμογή των μέτρων που απαιτούνται ώστε η θητεία να μειωθεί στους 6 μήνες (όπως είχε υποσχεθεί το 2004).

Λαμβάνουμε αυτή την πρωτοβουλία γιατί διαπιστώνουμε ότι η κυβέρνηση έχει υποτάξει την πολιτική ζωή στην πρόοδο της γαλάζιας παράταξης στα γκάλοπ και ασχολείται μόνο με το πώς να βολέψει τους ημετέρους παρακάμπτοντας τον ΑΣΕΠ, μοιράζει 3 εκατ. ευρώ το χρόνο στη διοίκηση Κόκκαλη για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, 28 δις ευρώ στις τράπεζες και 57 δις ευρώ (2006-2015) σε Έλληνες και ξένους εμπόρους του πολέμου και παράλληλα κρατά την νεολαία ΟΜΗΡΟ.


Από τις 24 Νοεμβρίου 2008, το υπουργείο μέσω κατευθυνόμενης διαρροής στον τύπο «προανήγγειλε» μείωσης της θητείας στους 9 μήνες από το Φεβρουάριο του 2009. Έκτοτε έχουν περάσει 101 ολόκληρες μέρες και ο υπεύθυνος υπουργός Β. Μεϊμαράκης, ακολουθώντας μια ανεύθυνη πολιτική επιχειρεί να αρπάξει τις ψήφους της νεολαίας τάζοντας και ξανατάζοντας, είτε μέσω του τύπου (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ κλπ) είτε μέσω γενικόλογων δηλώσεων, ξανά και ξανά μείωση της θητείας.

Το πόσο πρόχειρη και ψηφοθηρική είναι η τακτική του αποδεικνύεται μέσα από τα διάφορα σενάρια.

• Πρώτα θα μείωνε τη θητεία κόβοντας τις αναβολές στα 25 για όλους.
• Μετά θα μείωνε τα στρατόπεδα.
• Έπειτα θα προχωρούσε στην πρόσληψη 15000 ΕΠ.ΟΠ.
• Αργότερα είπε ότι σταματά τις ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ βυσμάτων της ΟΝΝΕΔ, που κάνει ο ίδιος.
• Διέρρευσε ότι έφεδροι δε θα κατατάσσονται σε Πολεμικό Ναυτικό-Πολεμική Αεροπορία.

Καθημερινά αποκαλύπτεται, ολοένα περισσότερο, το πόσο επικίνδυνη είναι η κυβέρνηση και ο Β. Μεϊμαράκης είτε μέσω της αύξησης των απωλειών (θάνατος αλκοολικού ΕΜΘ κατά τη διάρκεια υπηρεσίας και αυτοκτονία αξιωματικού) τα συνεχή ατυχήματα (από άσκαστο βλήμα σε Πεδίο Βολής), αλλά και την απαράδεκτη κατάσταση των εγκαταστάσεων και των μεταφορικών μέσων που απειλούν την υγεία, την ακεραιότητα και την ζωή φαντάρων-στελεχών. Την ίδια στιγμή αγοράζουν σφαίρες, πυροσβεστικές αντλίες, Ισραηλινά δακρυγόνα για να καταστέλλουν τις διαδηλώσεις και εξοπλίζουν την ιδιωτική αστυνομία

Αντί να επιχειρούν να εμπλέξουν τον στρατό στην καταστολή των κοινωνικών εξεγέρσεων, να υποτάσσουν την εξεύρεση λύσεων στις ανάγκες των πελατειακών τους σχέσεων και της κομματικής τους πελατείας, πρέπει να πάρουν μέτρα:

• Κανένας φαντάρος από τους 6000 που απασχολούνται κάθε έτος για ένα εξάμηνο στα ΚΑΑΥ, να μην ξαναχρησιμοποιηθεί εκεί ως δωρεάν εργατική δύναμη.
• Να αδειάσει το Πεντάγωνο και οι υπηρεσίες Λούφας από τους παρατρεχάμενους και τα γαλάζια βύσματα της ΟΝΝΕΔ.
• Να καταργηθούν τώρα οι ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ-ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ-ΕΥΝΟΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ και σε Πολεμικό Ναυτικό – Πολεμική Αεροπορία να κατατάσσονται μόνο οι απαραίτητοι φαντάροι. Είναι σκανδαλώδες ο υπουργός Μεϊμαράκης που ευθύνεται για την βυσματοκρατία στον στρατό – μόνο στην σειρά Νοεμβρίου, στο Πολεμικό Ναυτικό αντί για 1000 ναύτες που αναμένονταν, τελικά κατατάχθηκαν μετά από υπουργική παρέμβαση 2200-2300- να εμφανίζεται ο ίδιος πολιτικός ως αρχάγγελος της Κάθαρσης.
• Απαιτούμε ίσες συνθήκες στράτευσης για όλους.
• Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα που ικανοποιούν μόνο τις ψηφοθηρικές ανάγκες των βουλευτών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τα 14 νέα Κέντρα Εκπαίδευσης. Να δοθούν τώρα κονδύλια για την συντήρηση των στρατοπέδων που απειλούν την ζωή φαντάρων-στελεχών.
• Να επιστρέψουν τώρα όλα τα στρατεύματα αλλά και τα πλοία του Π.Ν. που βρίσκονται εκτός συνόρων (χωρικών υδάτων), να απεμπλακεί η χώρα από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ και να κλείσει το Κέντρο Εκπαίδευσης Πολυεθνικών Δυνάμεων στο Κιλκίς.

ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΠΛΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

Aπό την άλλη μεριά νοιώθουμε ικανοποιημένοι γιατί η νεολαία με το κίνημα της και ιδιαίτερα με τη μεγάλη εξέγερση του Δεκέμβρη κατάφερε να οδηγήσει τον κατά τα άλλα «αγέρωχο και ατσαλάκωτο» υπουργό Εθνικής Άμυνας Β. Μεϊμαράκη και την κυβέρνηση της Ν.Δ. σε ΑΤΑΚΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων τις «λαμπρές του ιδέες» για Στράτευση στα 19!!!

Πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι αυτό αποτελεί μια τεράστια ΝΙΚΗ της Εξέγερσης του ΔΕΚΕΜΒΡΗ….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου