Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Έχει διαπράξει το Ισραήλ εγκλήματα πολέμου ?

Το video αυτό τραβήχτηκε στην Khoza'a στις 14 Ιανουαρίου. Δείχνει ένα άγνωστο υλικό που βρέθηκε στο έδαφος, δίπλα από ένα καμένο ολοσχερώς σπίτι. Έβγαζε ακόμα φλόγα από την χθεσινή μέρα που έγινε η επίθεση. Έπρεπε να είναι θαμμένο για να εξουδετερωθεί, παρόλα αυτά αναζωπύρωνε αμέσως μόλις το ξέθαβαν. Τα χαρακτηριστικά αυτού του υλικού, ταυτίζονται με αυτά του Λευκού Φωσφόρου.





Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009


Ο 15χρονος Ayman al-Najar βρίσκεται στο κρεββάτι του νοσοκομείου Al-Nasser στην περιοχή Khan Younis. Η πλάτη του είναι καλυμμένη με επιδέσμους. Ο γιατρός εξηγεί ότι πάσχει από σοβαρά χημικά εγκαύματα. Ο Ayman είναι από την Khoza'a, την επαρχιακή κοινότητα, ανατολικά του Khan Younis, που υπέστη αιφνίδια εισβολή των Ισραηλινών πεζικών δυνάμεων, στις 13 Ιανουαρίου. Ο Ayman και η αδερφή του κάθονταν κάτω από την σκάλα όταν έπεσε ο πύραυλος. Ο παππούς τους βρισκόταν στο κήπο. Το σώμα του διαμελίστηκε σε 2 μέρη.


ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ VIDEO ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΚΛΗΡΕΣ ΣΚΗΝΕΣ


Η αδελφή του Alaa', 16 χρονών έπαιζε ένα παιχνίδι στο κινητό της τηλέφωνο. Το ένα τρίτο του προσώπου της ανατινάχτηκε και μέρος του στόματός, σαγονιού και ζυγωματικών της λείπουν. Ένα τεράστιο κομμάτι της μέσης της και της πυελικής περιοχής είναι κατεστραμμένα και η απώλεια συνδετικού ιστού εκθέτει το κόκαλο. Ήταν επίσης άσχημα καμένη. Το ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο Al-Nasser πάλευαν να σώσουν τη ζωή της μέσα σε δέκα ώρες χειρουργείου. Ανέκτησε τις αισθήσεις της μετά την εγχείρηση και έκλαψε όταν έμαθε για το θάνατο του παππού της. Όμως, πέντε ώρες μετά πέθανε ξαφνικά.



Είναι ώρα για τον Ayman να αλλάξει τους επιδέσμους του. Φώναζε καθώς τους αφαιρούσαν τις γάζες. Ένα κατακόκκινο κομμάτι γάζας αφαιρείται από μια βαθιά τρύπα στην πλάτη του που χρησιμοποιείται για να περιορίζει την αιμορραγία. Πέντε μέρες μετά την επίθεση, τα τραύματα του ακόμα αιμορραγούν ακατάσχετα. Τα εγκαύματα του δεν είναι συνηθισμένα. Τα τραύματα του καλύπτουν το επάνω μέρος της πλάτης του και του δεξιού του χεριού, και ο αστράγαλος έχει ένα βαθύ τραύμα που φτάνει μέχρι το κόκαλο. Θα χρειαστεί εκτεταμένη πλαστική επέμβαση. Το σραπνελ (βολιδοφόρα οβίδα) που έπεσε στην πλάτη του Ayman διαπέρασε έναν από τους πνεύμονες του, και χρειάστηκε να υποβληθεί σε εγχείρηση για να επουλώσει διάφορες τρύπες στο σώμα του. Ουρλιάζει καθώς του βάζουν το ιώδιο. Είναι ανυπόφορο να παρακολουθείς το βάσανο του.



Ο Ayman είναι ένας απλός, ανήλικος πολίτης. Ήταν σπίτι με την οικογένεια του όταν τους επιτέθηκαν. Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι ο αιματηρός πόλεμος είχε ως στόχο την Χαμάς. Ο Ayman η Alaa και ο παππούς τους δεν ήταν συνεργάτες της Χαμάς όπως και οι χιλιάδες των πολιτών που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν. Το Ισραήλ θα τους ονομάτιζε ‘παράπλευρη απώλεια’. Μολαταύτα οι κτηνωδίες που διαπράχτηκαν ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου, ειδικά αν έχουν χρησιμοποιηθεί παράνομα. Ποια ακριβώς είναι η ύλη, που κατάφερε τέτοιους είδους πληγές, όχι μόνο στον Ayman αλλά και σε αμέτρητους άλλους ?Το Ισραήλ δεν θα παραδεχτεί την φύση και την σύνθεση των λιγότερο συμβατικών όπλων που χρησιμοποιήθηκαν στον λαό της Γάζας.


Χτες το βράδυ το Ισραήλ ανακοίνωσε μονομερή κατάπαυση του πυρός. Ύστερα από την γνωστοποίηση της ανακωχής, εσωτερικοί πρόσφυγες πολέμου στην Λωρίδα της Γάζας γύρισαν πίσω στις γειτονιές και στα σπίτια τους για να εκτιμήσουν τις ζημιές. Το ίδιο έγινε και στο χωρίο του Ayman, Khoza'a. Ο 22χρονος Maher Abu Rejila, ντόπιος αγρότης, πήγε να δει το σπίτι του και τα θερμοκήπια του. Πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από ισραηλινούς στρατιώτες στην Πράσινη γραμμή και μεταφέρθηκε σήμερα στο νοσοκομείο του Al-Nasser.


Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο
της ισραηλινής ανακωχής. Τώρα, κάτω από την σκιά των ισραηλινών στρατευμάτων στα σύνορα, τα F-16 ακόμα πετούν και τα κανονιοφόρα πλοία βρίσκονται στην θάλασσα. Το χωριό Khoza'a μαζί με την υπόλοιπη Λωρίδα της Γάζας, κλονίζεται από την Ισραηλινή εισβολή. Τόσα σπίτια έχουν καταστραφεί, αφήνοντας χιλιάδες να μην ξέρουν που να πάνε. Τόσοι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν τόσο άσχημα, που δεν θα μπορέσουν να ξαναδουλέψουν. Πως θα επιζήσουν? Πως θα ξαναχτίσουν τις ζωές τους?

2 σχόλια:

  1. LEUKO FOSFORO EXEI KAI O ELLHNIKOS STRATOS SE FILAKIA STON EBRO. EINAI APAGOREYMENO XHMIKO OPLO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ήταν αυτό; α! πεταχτηκε η πορδή η από πάνω. Και τι είπε; Μόλις μας αποκάλυψε ένα τρομερό μυστικό. Ώρσε βόδι!
    Ναι έχει και βλέπουμε πόσο πολύ το χρησιμοποιεί με την επιθετική πολιτική που έχει αναπτύξει τα τελευταία 50 χρόνια! Υποφέρουν οι κακόμηροι οι γείτονές μας από τις βόμβες φοσφώρου που τους εξαπολύουμε!...συνέχεια!
    Τι ξεκάρφωτη μαλακία είπες τώρα; Άντε παίξε με το πουλί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή