Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΘΑΛΑΜΟΥΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

Τελικά ο αντιδραστικός κατήφορος της κυβέρνησης της ΝΔ, της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων μοιάζει να μην έχει πραγματικά πάτο. Αυτό αποκαλύπτεται μέσα από τις καταγγελίες, ακόμη και μέσω των δημοσιευμένων, στις διάφορες σελίδες αντιπληροφόρησης, φωτογραφιών.

Στο θάλαμο οπλιτών της Μ/Κ Μεραρχίας στη Έδεσσα, εγκατέστησαν κάμερες παρακολούθησης. Πρόσχημα για την εγκατάσταση της κάμερας που διαθέτει LEDS υπερύθρων για νυχτερινή λήψη και αρχείο βίντεο μιας βδομάδας στον σκληρό δίσκο του συστήματος ήταν η ύπαρξη οπλοβαστών, τους οποίους πρέπει να παρακολoυθεί ο επόπτης το βράδυ και το όργανο υπηρεσίας
το πρωί.

Ασφαλώς και οι ενέργειες της διοίκησης του στρατοπέδου τυγχάνουν της πλήρης κάλυψης του ΓΕΣ και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ο Ελληνικός στρατός όχι απλά εκσυγχρονίζεται συντηρητικά, αλλά καθημερινά μετατρέπεται σε ένα εργαστήριο αντιδραστικών αλλαγών εναντίον της νεολαίας και των εργαζομένων.


Είχαμε επισημάνει από τη αρχή ότι το πρόγραμμα εγκατάστασης καμερών παρακολούθησης των στρατοπέδων σε καμιά περίπτωση δεν συμβάλλει στην ικανοποίηση του διακηρυγμένου στόχου, δηλαδή στην ενίσχυση των μέτρων φρούρησης και στην απαλλαγή των φαντάρων από τις υπηρεσίες αυτές (σκοπιές περίπολα κλπ). Όπου μπήκαν κάμερες, όχι μόνο δε μειώθηκαν οι υπηρεσίες των στρατευμένων, αλλά αυξήθηκαν, αφού απαιτούνταν περισσότερες υπηρεσίες. Οι κάμερες ουσιαστικά παρακολουθούσαν τους φαντάρους να είναι άψογοι στα καθήκοντα φρούρησης που εκτελούσαν (Πεντάγωνο, Χαϊδάρι κλπ).

Τώρα όμως ο στρατός πάει ένα βήμα παρακάτω. Η εγκατάσταση της κάμερας μέσα στους θαλάμους των φαντάρων μετατρέπει τη θητεία σε ΡΙΑΛΙΤΙ. Τα προσωπικά δεδομένα των στρατευμένων παραβιάζονται βάναυσα, τίποτε δε μένει κρυφό από τι διοίκηση και τους αξιωματικούς: καμιά κουβέντα, καμιά ενέργεια, καμιά παρέα, καμιά σκέψη;;;;

Η παραπάνω πράξη που αποτελεί μια κατάφωρη παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων των φαντάρων βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με τον Νέο Κανονισμό της Πολεμικής Αεροπορίας που επιβάλλει σκοταδισμό και πολιτικό-ιδεολογικό έλεγχο. Το πρώτο βήμα εξάλλου ήταν η απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων με κάμερες. Αναρωτιόμαστε: θα υπήρχαν φωτογραφικά ντοκουμέντα για τις κάμερες παρακολούθησης στους θαλάμους των οπλιτών να δεν κατάφερνε ένας αγωνιστής φαντάρος να τις αποθανατίσει;

Η κυβέρνηση που σχεδιάζει την ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή των ελληνικού στρατούς σε αποστολές εκτός συνόρων και την χρήση του στρατού εναντίον του εργατικού-νεολαιίστικου κινήματος στο όνομα της αντιμετώπισης των «έκτακτων αναγκών» φοβάται τις αντιδράσεις των στρατευμένων. Θυμάται ότι και στο παρελθόν οι φαντάροι είχαν αρνηθεί μαζικά την Αποστολή τους Εκτός Συνόρων. Πρόσφατα φαντάροι αρνήθηκαν την συμμετοχή τους σε Νατοϊκή Άσκηση. Τέλος κανένας δεν ξεχνά τις εκατοντάδες υπογραφές φαντάρων από σχεδόν (50) στρατόπεδα που Αρνούνταν να στραφούν εναντίον των εξεγερμένων του Δεκέμβρη. Καθημερινά, αυξάνονται τα περιστατικά όπου φαντάροι βγαίνουν παραπονούμενοι και υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους. Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ είναι απαίτηση των καιρών.

Καλούμε τους φαντάρους στην Έδεσσα να αντιδράσουν. Να βγουν παραπονούμενοι και να καταγγείλουν την παραβίαση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους.

Είμαστε στο πλευρό τους. Ας μας ενημερώνουν άμεσα για κάθε εξέλιξη. Άμεσα θα πάρουμε πρωτοβουλίες.

Καλούμε τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθήνας και Θεσσαλονίκης να πάρουν άμεσα θέση.

Πιστεύουμε ότι η νεoλαία και οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιδράσουν άμεσα. Εξάλλου αυτά που συμβαίνουν στην Έδεσσα είναι εικόνες που συναντάς στο κέντρο των πόλεων, στους εργασιακούς χώρους.

Η κυβέρνηση δεν έχει την Συναίνεση των εργαζομένων και της νεολαίας στα αντεργατικά και φιλοπόλεμα σχέδια της. Πιστεύει ότι με την καταστολή, τα ΜΑΤ-τους αστυνομικούς σκύλους και τις κάμερες ότι θα μας φοβίσει. Είναι γελασμένη.

Πρέπει να ξέρουν ότι όταν οικοδομούν κοινωνίες Μεγάλου Αδελφού, με κάμερες και αστυνόμους παντού, ταυτόχρονα δημιουργούν τους νέους V for VENDETTA. Ο Δεκέμβρης ήταν η αρχή….

3 σχόλια:

  1. Γιατί είστε τόσο πολύ καχύποπτοι; Γιατί δεν πείθεστε από τη δήλωση πως οι κάμερες μπήκαν για να ελέγχονται οι οπλοβαστοί; Τί ενδιαφέρει τα στελέχη εάν οι φαντάροι κοιμούντια κλπ ή όχι; Τους είναι παγερά αδιάφορο τι κάνουν οι φαντάροι στους θαλάμους. Οι κάμρες στους θαλάμους δεν τους χρειάζονται. Για να παρακολουθούνται οι οπλοβαστοί όμως ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι στρατιωτικοί είναι Gay και γουστάρουν να βλέπουν τους φαντάρους γυμνούς. Αυτό είδα στο στρατό. Θες να πω και ονόματα; Ο θαλαμοφύλακας φυλάει το θάλαμο. Άρα γιατί βασανίζουν φαντάρους να κάνουν θαλαμοφυλίκια. Να τους καταργήσουν και να βάλουν κάμερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Γιατί είστε τόσο πολύ καχύποπτοι; Γιατί δεν πείθεστε από τη δήλωση πως οι κάμερες μπήκαν για να ελέγχονται οι οπλοβαστοί; Τί ενδιαφέρει τα στελέχη εάν οι φαντάροι κοιμούντια κλπ ή όχι; Τους είναι παγερά αδιάφορο τι κάνουν οι φαντάροι στους θαλάμους. Οι κάμρες στους θαλάμους δεν τους χρειάζονται. Για να παρακολουθούνται οι οπλοβαστοί όμως ναι."


    Nα προσθέσω πως όπως όλοι ξέρετε στις μεραρχίες υπάρχουν σημαντικά αρχεία, καμία κάμερα δεν μπήκε μέσα σε γραφείο αξιωματικών όπου υπάρχουν αρχειοθήκες αλλά απ' έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή