Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΤΟ ΘΑΛΑΜΟ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται η πραγματική ουσία του στρατού. Αυτός “ο ναός της αντρειοσύνης”, το “κάστρο των υπερασπιστών των όσιων και ιερών του έθνους”, «ο βασιλιάς της πειθαρχίας και της ντομπροσύνης», είναι γυμνός.

Μόλις η αυθαιρεσία αποκαλύπτεται όλοι θα κρυφτούν , θα κάνουν ότι δεν ξέρουν, δεν άκουσαν, «άλλος έχει την ευθύνη».

Έτσι έχουν τα πράγματα και στη Μ/Κ Μεραρχία που εδρεύει στην
Έδεσσα. Δύο (2) ώρες αφού οι καταγγελίες και οι φωτογραφίες αποκάλυπταν την εγκατάσταση της κάμερας παρακολούθησης μέσα στο θάλαμο των οπλιτών, ο υπεύθυνος του συστήματος παρακολούθησης και διευθυντής του Κέντρου Πληροφοριών, Αντισυνταγματάρχης Μπατιστάτος κάλεσε σε ξαφνική αναφορά, για να μάθει ποιος ενημέρωσε την κοινή γνώμη και να ρίξει ποινές. Στο πρόλογο της έκτακτης αναφοράς αφού αναφέρθηκε σε «κάτι κακό συνέβη παιδιά (η δημοσίευση δηλαδή σε ηλεκτρονική σελίδα αντιπληροφόρησης), κάλεσε τους φαντάρους «να που ποιος το έκανε».

Αντί λοιπόν να παραδεχτεί το λάθος και την
αυθαιρεσία του, να αναλάβει την ευθύνη και να τιμωρηθεί παραδειγματικά, είχαμε τη θρασύτατη απαίτηση του προς τους φαντάρους να «καρφώσουν» τους συναδέλφους τους!!!

Σε ανάλογο ηθικό επίπεδο όμως βρίσκεται και ο διοικητής της μονάδας, υποστράτηγος Κούτρας Κωνσταντίνος. Ανήσυχος από τις αποκαλύψεις, κάλεσε σε συνάντηση τους επιτελείς του για να ενημερωθεί για το αν οι κάμερες έβλεπαν μέσα στους θαλάμους των φαντάρων. Λες και δεν το ήξερε!!!

Η μικροψυχία και η υποκρισία αποκαλύπτεται από το γεγονός ότι το μόνο που ενδιαφέρει τη διοίκηση της μονάδας είναι το «αν το μάθουν τα ΜΜΕ». Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι οι ίδιοι οι αξιωματικοί όλο το προηγούμενο διάστημα στα διάφορα πηγαδάκια εξέφραζαν ενστάσεις και έλεγαν χαρακτηριστικά «μπορούν αν θέλουν να μας τρέχουν αφού η εγκατάσταση της κάμερας στους θαλάμους παραβιάζει τα δικαιώματα τους». Επίσης, ο φαντάρος που πήρε μέρος στις εργασίες εγκατάστασης ανταμείφθηκε με (8) μέρες τιμητική άδεια από τον επιτελάρχη!!!

• Τώρα, αφού έμαθαν για το παράνομο της εγκατάστασης της κάμερας μήπως πρέπει να τις βγάλουν;
• Ποια μέτρα σκέφτεται να πάρει ο υποστράτηγος Κούτρας Κωνσταντίνος;
• Ποιος θα είναι οι επόμενες ενέργειες του ΓΕΣ;

Εμείς πιστεύουμε ότι για ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι μόνο η στάση αγώνα και η αμφισβήτηση των φαντάρων μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στην Αυθαιρεσία και στη παραβίαση των Δικαιωμάτων.


Οι φαντάροι έχουν μια μεγάλη δύναμη στα χέρια τους: τη Δημοσίευση των καταγγελιών. Η κοινωνία είναι δίπλα τους, παρακολουθεί το τι συμβαίνει πίσω από τις μάντρες των στρατοπέδων και είναι αλληλέγγυα.
Είναι απαίτηση των καιρών ο ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ των φαντάρων.

3 σχόλια:

  1. Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος να ψάξει στις τσόντες του ιντερνέτ να κυκλοφορούν τίποτα φαντάροι γυμνοί από τις καταγραφές των καμερών.Στις κρυφές κάμερες. Ξέρουν αυτοί. Να δούμε τους κάθε Κούτρες και Μπατιστάτους τι καπνό φουμάρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε τα μουνόπανα που λέγονται στρατιωτικοί να βιάζουν τη νεολαία; Κάτι απόστρατα σκουπίδια κάτι Δημήτριοι, Μάγειροι και Άθεοι αρχηγοί που πιπώναν τα αφεντικά τους για προαγωγή μολύνουν τις τηλεοράσεις. Αντί να αποδεχτούν ότι είναι συνταξιούχικα σκουπίδια θέλουν να μας το παίζουν προσωπικότητες. Μέχρι πότε θα τους ανεχόμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η προστασία προσωπικών δεδομένων γιατί δεν του ασκεί δίωξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή