Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

60 XΡΟΝΙΑ ΝΑΤΟ Η ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΟΥΝΤΕΣ ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ



Όσο και αν οι πολεμικές μηχανές του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ε.Ε. μοίρασαν θάνατο τους λαούς από τα Βαλκάνια έως το Ιράκ και από την Αφρική έως το Αφγανιστάν, συχνά μεταμφιεσμένες σε ειρηνευτικές δυνάμεις, μια δολοφονική επίθεση ήρθε να μας θυμίσει το άλλο σκέλος της δράσης αυτών των μηχανισμών, εναντίον του εσωτερικού εχθρού.

Βράδυ 24ης Φεβρουαρίου και ενώ στο Στέκι Μεταναστών διεξάγεται εκδήλωση του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης με θέμα τους πολεμικούς εξοπλισμούς, νεαρός άνδρας πετά χειροβομβίδα με σκοπό να σκοτώσει. Μάρτυρες μιλούν για ύπαρξη ομάδων κάλυψης και διαφυγή του δράστη με αυτοκίνητο που δεν είχε καταχωρημένο τον αριθμό της πινακίδας. Θυμίζουμε ότι με χειροβομβίδα είχε παγιδευτεί και αυτοκίνητο μελών της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων χωρίς ποτέ να αποκαλυφθούν οι ένοχοι.

Ψηφίδα ενός τρομοκρατικού μωσαϊκού που ξαφνικά μεταμόρφωσε την Αθήνα σε Βαγδάτη ή έτσι παρουσιάζεται. Επιθέσεις με βαρύ οπλισμό εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, τόσο καλά εκπαιδευμένων ατόμων ώστε να μην καταφέρνουν απώλειες, βόμβες νέας τεχνολογίας και τυχοδιωκτικές ενέργειες κουκουλοφόρων πυροδοτούν την γκεσταπίτικη προπαγάνδα μελών του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-μεγαλοδημοσιογράφων που απαιτούν κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, περισσότερους πράκτορες, ακόμη μεγαλύτερη παρακολούθηση, σε συνεργασία με το FBI-CIA-Scotland Yard. Η νεολαιίστικη εξέγερση του Δεκέμβρη που έφτασε την κυβέρνηση να θέσει σε επιφυλακή τον στρατό, μελετώντας σενάρια «έκτακτης ανάγκης», έστειλε μηνύματα παγκόσμια στον κόσμο της εργασίας που στενάζει από την καπιταλιστική κρίση, αλλά και στα αστικά κατεστημένα που επεξεργάζονται μεθόδους καταστολής πλήθους και «στρατηγικές έντασης».


Το ΝΑΤΟ δηλώνει παρόν: η πανηγυρική διάσκεψη (3-4/4/09) σε Στρασβούργο-Κίελο σηματοδοτεί τη γεφύρωση του χάσματος ΗΠΑ-Ε.Ε., οργανώνει τη γαλλική επιστροφή στο ΝΑΤΟ και επικαιροποιεί το Δόγμα του ΝΑΤΟ (θα εγκριθεί στη Σύνοδο του 2011). Σε πλαίσιο επαναπροσέγγισης ΗΠΑ-Ρωσίας, τονίζεται η ανάγκη αναβάθμισης του Ευρωστρατού, αυξημένης συνεργασίας ΝΑΤΟ-Ε.Ε. και τίθενται η βασική ατζέντα:

  • Το Αφγανιστάν, τα προβλήματα ασφάλειας σε Πακιστάν και Ινδία.
  • Τα όπλα μαζικής καταστροφής (πυρηνικά) και οι επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών του πλανήτη στην ασφάλεια.
  • Η προστασία των οδών ενέργειας (πετρέλαιο, φυσικό αέριο).
  • Η οικονομική κρίση και η αποσταθεροποίηση που μπορεί να προκαλέσει.

Η γραφειοκρατική διάλεκτος δεν κρύβει τις προθέσεις επέμβασης του ΝΑΤΟ σε χώρες που αντιμετωπίζουν κοινωνικές εκρήξεις εξαιτίας της οικονομικής κρίσης!

Εύλογα τα ερωτήματα: το μυστικό αντικομουνιστικό δίκτυο Stay Behind, που το ΝΑΤΟ εγκατέστησε στις χώρες μέλη του, με διακηρυγμένο στόχο την ανάπτυξη δεξιού αντάρτικου σε περίπτωση σοβιετικής εισβολής, σταμάτησε να λειτουργεί ή απλώς αναπροσάρμοσε τη δράση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού; Πρόκειται για τους Μυστικούς Στρατούς του ΝΑΤΟ, που απαρτίστηκαν από ακροδεξιές ομάδες-μυστικές υπηρεσίες-τμήματα των εθνικών στρατών-ΝΑΤΟ, με καθοριστικό ρόλο του Πενταγώνου, CIA και βρετανικής Μ-16.

Με πρόσχημα τον Ψυχρό Πόλεμο εξασφάλισαν ότι η ευρωπαϊκή ήπειρος θα ακολουθούσε τις αμερικανικές προτεραιότητες, ενώ σύμφωνα με την έρευνα του Ντανιέλε Γκάνσερ «ήταν δυνατή η χειραγώγηση του πολιτικού συστήματος και η καταστολή του κινήματος. Ο πραγματικός και συνεχής κίνδυνος στα μάτια αυτών που σχεδίαζαν τη στρατηγική του μυστικού πολέμου στην Ουάσιγκτον και στο Λονδίνο ήταν τα κατά καιρούς ισχυρά κομμουνιστικά κόμματα στις δημοκρατίες της Δ.Ευρώπης. Έτσι, ελλείψει σοβιετικής εισβολής, το δίκτυο πήρε τα όπλα σε πολλές χώρες και διεξήγε έναν μυστικό πόλεμο ενάντια στις πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς. Οι μυστικοί στρατοί, όπως αποδεικνύουν οι σήμερα διαθέσιμες δευτερογενείς πηγές, είχαν αναμειχθεί σε μια σειρά τρομοκρατικών επιχειρήσεων και παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που επίτηδες απέδωσαν στους κομμουνιστές για να κλονίσουν το κύρος της Αριστεράς στις εκλογές. Οι επιχειρήσεις είχαν πάντα ως στόχο να σπείρουν τον μέγιστο δυνατό φόβο στον πληθυσμό και κυμαίνονταν από πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις σε τρένα και αγορές (Ιταλία), συστηματικά βασανιστήρια των αντιφρονούντων (Τουρκία) και υποστήριξη ακροδεξιών πραξικοπημάτων (Ελλάδα-Τουρκία), μέχρι την εξολόθρευση κομμάτων της αντιπολίτευσης (Πορτογαλία, Ισπανία)».

Σάλος ξεσπά το 1990 πανευρωπαϊκά με τις αποκαλύψεις για τη δράση της Stay Behind. Φανερώνει τη διάθεση των ευρωπαίων ηγετών να επανακαθορίσουν την σχέση τους με τις ΗΠΑ. Δημοσιογράφοι, ακτιβιστές της αριστεράς, μέλη του δικαστικού σώματος που ξεπερνούν τα ανεκτά όρια δολοφονούνται.

Η Ιταλία που μέχρι τη δεκαετία του 80' στέναζε από την ακροδεξιά τρομοκρατία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αποκαλύψεων. Στην Ελλάδα, το 1990 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Γ.Βαρβιτσιώτης παραδέχεται ότι τα ΛΟΚ και η CIA είχαν οργανώσει την Κόκκινη Προβιά, που διαλύθηκε το 1988, ενώ ο Α.Παπανδρέου αποκάλυψε ότι συγκροτήθηκε το 1955 χάρη σε ένα μυστικό παράρτημα της συμφωνίας με βάση την οποία εγκαταστάθηκαν οι αμερικάνικες βάσεις στην Ελλάδα. Η συγκάλυψη ήρθε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που ανέθεσε τη σχετική έρευνα στον στρατηγό Σούνδια, στέλεχος της Κόκκινης Προβιάς!!!

Η τρομοκρατία εργαλειοποιείται ξανά. Η 11η Σεπτεμβρίου 2001 προσφέρει το απαραίτητο πρόσχημα. Η Ασφάλεια του Δυτικού κόσμου επιβάλλει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ταυτόχρονα με τους Πατριωτικούς νόμους και του ευρωτρομονόμους στις καπιταλιστικές μητροπόλεις. Είναι η μακροπρόθεσμη στρατηγική των κυβερνήσεων για να απαλλαγούν από τις δεσμεύσεις του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου και την εγκαθίδρυση γενικευμένης επιτήρησης. Οι «προσδοκίες» από την εκλογή Ομπάμα «τσαλακώνονται» από την εμμονή στα βασανιστήρια, τις απαγωγές υπόπτων για τρομοκρατική δράση και την επ' αόριστον κράτηση τους χωρίς δίκη. Η αστική δημοκρατία μεταπηδά από το «τεκμήριο αθωότητας» στην πρόβλεψη της παραβατικής συμπεριφοράς και στην προληπτική αντιτρομοκρατική δράση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.

Σύμφωνα με το Didier Bigo, οι χώρες της Ε.Ε. παρουσιάζονται ιδιαίτερα συνεργάσιμες προς τις ΗΠΑ (ανταλλαγές με λίστες υπόπτων, βασανιστήρια σε ευρωπαϊκό έδαφος, απαγωγές κλπ), ενώ το γαλλικό σχέδιο πολιτικής προστασίας σχηματίζεται από τις λέξεις Επαγρύπνηση και Πειρατής. «Στον εξαιρετικά ελαστικό κι ανοικτό κατάλογο των κρουσμάτων τρομοκρατίας που ενδέχεται να κληθούν να αντιμετωπίσουν οι στρατιωτικές δυνάμεις που θα αναλάβουν την εφαρμογή του, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι οδομαχίες, ο έλεγχος πλήθους, η αντιμετώπιση των εκρήξεων βίας και οι επιθέσεις Ραδιολογικών-Βιολογικών-Χημικών Όπλων». Στο στόχαστρο οι μετανάστες και οι νέοι λαϊκών οικογενειών!

Ο Κ.Γρίβας τονίζει: «στην εν εξελίξει εξάλειψη όλων των κοινωνικών και πολιτικών ελευθεριών που κατακτήθηκαν στη διάρκεια του 20ου αιώνα, και στη διαφαινόμενη κατεδάφιση του κράτους πρόνοιας και του ασφαλιστικού συστήματος (με χρονικό ορίζοντα το 2015), θα υπάρξουν μαζικές αντιδράσεις οι οποίες πρέπει να εξουδετερωθούν». Τα ολοκληρωτικά μέτρα θα δοκιμαστούν, πριν γενικευμένα επιβληθούν, εναντίον των «ακραίων ομάδων» για τα οποία καλλιεργείται αίσθημα «Ανεπιθύμητου», που προκαλεί Ανασφάλεια!!!

Ας επανέλθουμε. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για την Τουρκική Εργκενεκόμ ολοένα θυμίζουν Gladio: από τα πραξικοπήματα του 60'-70'-80', μέχρι τη δράση εναντίον των Κούρδων και την εξολόθρευση της Αριστεράς, από την εθνικιστική, δολοφονική δράση εναντίον Ε/Κ και Τ/Κ διαλλακτικών, μέχρι τη διαπλοκή με την Τουρκική Μαφία, αποκαλύπτεται ότι η σχέση Γκρίζων Λύκων-Στρατηγών-Εθνικιστικών Κομμάτων-φονταμενταλιστών-ΜΙΤ-CIA-NATO είχε πάντα αντικομουνιστικό-αντεργατικό-αντιδημοκρατικό περιεχόμενο. Οι ενδοαστικές συγκρούσεις μουσουλμανικών-κεμαλικών τμημάτων της αστικής τάξης άνοιξαν το καλά κρυμμένο φρεάτιο της «Τουρκικής Δημοκρατίας».

Αυτά συμβαίνουν μόνο στην αντιδραστική Ανατολή; Ο Σ.Σολταρίδης εκτιμά ότι «αποτελεί μέρος ενός στρατιωτικού-πολιτικού τμήματος, που καταργήθηκε στην Ευρώπη και διατηρείται ακόμα στην Τουρκία». Όμως, στη Βρετανία ένα υπηρεσιακό σημείωμα της Ένωσης Αστυνομικών Διευθυντών ( ΑCRO) προκηρύσσει διαγωνισμό για την πρόσληψη διευθυντή στην Εμπιστευτική Μονάδα Πληροφοριών (CIU). Προσόντα: παρακολούθηση και καταγραφή ενεργών πολιτών, κατά προτίμηση αντιπολεμικών διαδηλωτών και απεργών, υπό πλήρη αδιαφάνεια και χωρίς δυνατότητα κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Καθώς η βρετανική αστυνομία ετοιμάζεται να ζήσει ένα καλοκαίρι κοινωνικής οργής εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, νέα κλαδιά του βρετανικού αυτονομημένου μυστικού κράτους εμφανίζονται. Η ACPO είναι ιδιωτική επιχείρηση που χρηματοδοτείται από το υπ. Εσωτερικών και έχει την συνδρομή αστυνομικών υπηρεσιών. Το παρακλάδι της, η CIU έχει χαφιέδες παντού: σε πανεπιστήμια, δημόσιες υπηρεσίες κλπ, με πλήρη κυβερνητική ασυλία.

Συμπέρασμα: όσο βαθαίνει η κρατική τρομοκρατία στο όνομα της Ασφάλειας τόσο η κυβερνητική εξουσία αποδεσμεύεται από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Ολοένα βασικές λειτουργίες του έθνους κράτους μεταφέρονται στην αρμοδιότητα αφανών από τους πολίτες γραφειοκρατικών Ευρωπαϊκών και Νατοϊκών μηχανισμών.

Το όραμα του νέου ΝΑΤΟ είναι σύμφωνα με το Μ.Π.Ευθυμιόπουλο «ένας αυτόνομος ή ανεξάρτητος Οργανισμός Ασφάλειας από κράτη-μέλη και ΟΗΕ. Ήδη από τα τέλη 2009-αρχές 2010 αίρεται κάθε ένσταση του υπουργού εθνικής άμυνας απέναντι στους σχεδιασμούς του Νατοϊκού διοικητή στο Αφγανιστάν, ενώ στη Δύναμη Ταχείας Επέμβασης ο διοικητής δεν υπόκειται σε καμιά δέσμευση απέναντι στα κράτη μέλη. Σύμφωνα με το Μνημόνιο Κατανόησης (νόμος 30/4/06) παρέχονται στον στρατιωτικό διοικητή της Συμμαχίας υπερεξουσίες: «χρησιμοποίηση χωρίς άδεια εδάφους, εγκαταστάσεων, πολεμικών και εμπορικών σκαφών, μέχρι τη δέσμευση ιδιωτικών περιουσιών»!!!

Για εμάς πρέπει «Στις εντολές ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ελληνικής κυβέρνησης να γίνει Ανταρσία».


ΝΙΚΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου