Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

«Ανεξαρτησία του Κοσσόβου» Ο νέος γύρος αίματος στα Βαλκάνια αρχίζει.

Ο άνεμος των συγκρούσεων ξαναφυσάει πάνω από τα Βαλκάνια. Η εύθραυστη και επιβεβλημένη «ειρήνη» από τους μισθοφόρους της Νατοϊκής ΚFOR ετοιμάζεται να ξαναδώσει την θέση της στις πολεμικές αναμετρήσεις.

Ο κύκλος αίματος που άνοιξε το 89’ δεν κλείνει και απειλεί να πλημμυρίσει όλα τα Βαλκάνια. Η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου είναι το επακόλουθο της πολιτικής των ιμπεριαλιστών και των πολεμικών επεισοδίων που προκαλεί η εθνικιστική έξαρση των αστικών τάξεων της περιοχής.


Αφού δημιούργησαν ένα στρατοκρατούμενο -με 18.000 άτομα Νατοϊκό στρατό- «μόρφωμα», με επικυριαρχία ΟΗΕ-ΗΠΑ-Ε.Ε. προσπαθούν τώρα να του δώσουν και κρατική υπόσταση με την «ντε φάκτο» ανακήρυξη ανεξαρτησίας, από τους πρώην εγκληματίες πολέμου του UCK και νυν πολιτικού προσωπικού του Κοσσόβου.

Η έφοδος των Ιμπεριαλιστών στη Βαλκανική και η εγκαθίδρυση της Νέας Τάξης στο όνομα της υποκριτικής υπεράσπισης των μειονοτήτων, με πραγματικό όμως επίδικο την επιβολή των Νόμων της Αγοράς και τη μοιρασιά, την έχει μετατρέψει σε ένα από τα ποιο θερμά σημεία του πλανήτη. Για τους κάτω η Διάσπαση των εργαζομένων, το εθνοτικό-φυλετικό-θρησκευτικό μίσος, η φτώχια και ο αργός θάνατος από το απεμπλουτισμένο ουράνιο, η εκτίναξη της ανεργίας και η εξαφάνιση κάθε ψήγματος κράτους πρόνοιας. Για τους πάνω η άγρια εκμετάλλευση του κόσμου της εργασίας και ο ανταγωνισμός για μεγαλύτερα κέρδη και τις αγορές, οι ιδιωτικοποιήσεις και τα ευρώ-δολάρια της Ανοικοδόμησης, όσων κατέστρεψαν οι «φιλειρηνικές» τους βόμβες.

Οι Αμερικάνοι κατέχουν τη μεγαλύτερη βάση στο Κόσσοβο, για να προστατεύσουν τους αγωγούς τους και τα συμφέροντα τους. Μέσω του ευρώ αγοράζονται και πουλιούνται τα πάντα. Η υπόσχεση Ευρωπαϊκής βοήθειας εξαγόρασε την σερβική αστική τάξη που παρέδωσε το Μιλόσεβιτς, μέσω της Ενδιάμεσης Συμφωνίας επιχειρήθηκε η απόσπαση του Κοσσόβου. Ο Ευρωστρατός κυριαρχεί στη Βοσνία και οι 1900 αστυνομικοί-δικαστικοί της Ε.Ε. υπό την Ύπατη Επικυριαρχία του Ολλανδού Πιέτερ Φέιθ θα λειτουργήσουν το νέο κράτος. Η Ρωσία αγοράζει ότι μπορεί και διεκδικεί τη δημιουργία στρατιωτικής βάσης στην Σερβία για να πλασαριστεί καλύτερα στον ανταγωνισμό. Παράλληλα οι νεοδημιούργητες αστικές τάξεις τις περιοχής πλουτίζουν με το εμπόριο όπλων, ναρκωτικών και «λευκής σάρκας», ενώ οι «παλιές» συντάσσονται στο πλάι των κυρίαρχων για την αναβάθμιση του ρόλου τους. Χρόνια τώρα τα Ιμπεριαλιστικά κέντρα υποδαυλίζουν κάθε εθνική και θρησκευτική αντιπαράθεση για να ελέγχουν καλύτερα την περιοχή. Για να μπορούν να δικαιολογούν τις Επεμβάσεις και να νομιμοποιούν την Επικυριαρχία τους. Ο άνεργος και ο μεροκαματιάρης των δυο ευρώ θεωρεί κύριο εχθρό του τον άλλο εργάτη των επίσης δυο ευρώ, της αντίπαλης εθνότητας και θρησκείας. Οι κάτω έτοιμοι να σκοτωθούν μεταξύ τους και οι πάνω θησαυρίζουν.

Από εδώ και πέρα όλα τα σχέδια και σενάρια είναι δυνατά. Η διάλυση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας με την ένωση του Κουμάνοβου και του Τετόβου με το Κόσσοβο, η απόσχιση της Αλβανικής μειονότητας της Νότιας Σερβίας, η αναθέρμανση της ιδέας για μεγάλη Αλβανία, η διάλυση της Βοσνίας, η ένωση του Βόρειου Κοσσόβου με την Σερβία. Ακόμα η συνολική με πόλεμο αλλαγή των συνόρων. Το μέλλον για τα Βαλκάνια διαγράφεται αιματηρό.


Η απόσχιση του Κοσσόβου δημιουργεί νέα δεδομένα. Απειλεί να γίνει πρότυπο για την Κύπρο, τη Ρουμανία, την Ισπανία, για τον επανασχεδιασμό του χάρτη της Ασίας και της Αφρικής. Ήδη από το 90’ η κυριαρχία του εθνικού κράτους, ανάλογα το συσχετισμό δύναμης, απειλείται από τις ανθρωπιστικές επεμβάσεις στο όνομα της επιβολής της Δυτικής Δημοκρατίας και της προστασίας μειονοτικών πληθυσμών. Ο ολοκληρωτικός καπιταλισμός της εποχής μας που εξάγει δημοκρατία στην Μέση Ανατολή και απειλεί με Τριχοτόμηση το Ιράκ, δεν αποδέχεται όμως τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Χαμάς.


Η καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση επελαύνει γκρεμίζοντας τα σύνορα στο διάβα των πολυεθνικών και των κερδοσκόπων των χρηματιστηρίων, για να ορθώσει νέα τείχη του Αίσχους στην Παλαιστίνη, απροσπέλαστα φρούρια από εξαθλιωμένους οικονομικούς μετανάστες και καταδιωκόμενους πολιτικούς πρόσφυγες στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο, στα σύνορα του Μεξικού και νέα γκέτο στο Παρίσι, στο Λος Άτζελες, στο Ζεφύρι και στο φτωχομαχαλά των μεταναστών της Πάτρας.


Αυτός είναι ο πραγματικός πολλαπλός κατακερματισμός του κόσμου της εργασίας που συνοδεύεται από την ενοποίηση των αστικών του τάξεων σε Πολυεθνικές Ολοκληρώσεις (Ε.Ε.-ΝΑFΤΑ-Ζώνη του Ειρηνικού), για να επιβάλλουν ακόμη ποιο αντεργατικά μέτρα, να ιδιωτικοποιήσουν-εμπορευματοποιήσουν κάθε κοινωνικό αγαθό στο όνομα της Αποκρατικοποίησης ενώ ισχυροποιούν το Εθνικό Κράτος ως στρατιωτικό-κατασταλτικό μηχανισμό εναντίον εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών, αλλά και ως προστάτη στους βάρβαρους γύρους του ανταγωνισμού τους.


Για να φτάσουμε σε αυτήν την κατάσταση έχουν συνεισφέρει με τον «καλύτερο τρόπο» και οι Ελληνικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Με την συμμετοχή της Ελλάδας στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και στους Νατοϊκούς βομβαρδισμούς. Με την μεγάλη αριθμητικά και ποιοτικά συμμετοχή της στον Νατοϊκό στρατό κατοχής στο Κόσσοβο και την επιθετική πολιτική της στα Βαλκάνια. Δεκάδες Έλληνες αστυνομικοί-τελωνειακοί-δικαστικοί συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή δύναμη EUFOR. Είκοσι χρόνια τώρα επιβεβαιώνεται με τον ποιο βίαιο τρόπο ότι η ανατροπή της ιμπεριαλιστικής καπιταλιστικής πολιτικής στα Βαλκάνια είναι μονόδρομος για τους λαούς και τις εθνότητες.

Η αποτροπή του πολέμου και της βίας συνδέεται αναγκαστικά με την δημιουργία μιας νέας Βαλκανικής εργατικής ενότητας, ενός νέου Διεθνιστικού εργατικού κινήματος, που θα αγκαλιάζει όλες της χώρες της Βαλκανικής και θα ανατρέπει την καπιταλιστική επίθεση σε εθνικό αλλά και σε διεθνικό επίπεδο.
Η προσπάθεια συγκρότησης και συνεργασίας εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, αντιπολεμικών κινημάτων επαφής σε Βαλκανικό επίπεδο, η διαμόρφωση κοινών εργατικών αιτημάτων και στόχων, η ανάπτυξη κοινών αγώνων είναι ο Μονόδρομος του κόσμου της εργασίας.

Έξω όλοι οι στρατοί από τα Βαλκάνια. Να φύγουν όλες οι βάσεις. Εναντίωση στην Νατοϊκή Διεύρυνση πάλη για τη διάλυση του Ιμπεριαλιστικού πολεμικού μηχανισμού.

Καμιά νέα ένταξη σε ΕΕ. Πάλη για αντικαπιταλιστική αποδέσμευση και διάλυση της Ευρωπαϊκής καπιταλιστικής Ολοκλήρωσης. Απαιτείται η δημιουργία ενός Σύγχρονου Εργατικού Διεθνιστικού Κινήματος ενάντια στο αντεργατικό μεσαίωνα, τον εθνικισμό και ρατσισμό.

Μέτωπο Αγώνα όλων των εργαζόμενων ανεξάρτητα την εθνότητα, τη θρησκεία, τη φυλή ενάντια στην παγκόσμια καπιταλιστική βαρβαρότητα, τους πολέμους και την τρομοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου