Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

ΞΑΝΑ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ARMY.GR

Φαίνεται ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συγκεκριμένα ο υπεύθυνος Τύπου ΓΕΣ Ανχης (ΠΖ) Γρηγόριος Γρηγοριάδης, επέστρεψε στις παλιές «κακές» του συνήθειες και επαναλαμβάνει τη λογοκρισία των αποκαλύψεων της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, ιδιαίτερα όσες αφορούν καταγγελίες φαντάρων για τις συνθήκες που βιώνουν καθημερινά στα στρατόπεδα, αλλά κα το αηδιαστικό πελατειακό σύστημα που έχουν επιβάλλει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το τελευταίο δείγμα της αυταρχικής και αντιδημοκρατικής τους πρακτικής ήταν η εξαφάνιση από την ηλεκτρονική σελίδα του ΓΕΣ, ARMY.GR και συγκεκριμένα από τις Δημοσιεύσεις της Κυριακής 03/05/09, της ανακοίνωσης μας που παρουσίαζε το απαράδεκτο καθεστώς «ευνοϊκής θητείας, γεμάτης προνομίων» για τα γαλάζια βύσματα, που επικρατεί στο ΑΒ Πάρος και το ΑΒ Ίος.
Συμπεραίνουμε ότι το υπουργικό περιβάλλον στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου σύμφωνα με συγκεκριμένες καταγγελίες κατοικοεδρεύουν εκατοντάδες τσάτσοι της ΟΝΝΕΔ, δε μπορεί να ανεχτεί τις αποκαλύψεις μας, κρύβει την πραγματικότητα, διατηρώντας όχι μονό τους ευνοϊκούς όρους εκτέλεσης της θητείας για τους ίδιους, εμποδίζοντας την κοινωνία να μάθει και να πιέσει και αυτή να δοθούν λύσεις.

Πολύ περισσότερο, που πλησιάζει ο χρόνος των εκλογών και η μια (1) εκλόγιμη έδρα για τη ΝΔ, σύμφωνα με τα γκάλοπ, θέση του υπόλοιπου Αττικής διεκδικείται από δύο μεγάλα ονόματα της «Παράταξης», το Θ.Ρουσόπουλο και το Β.Μεϊμαράκη, γνωστούς εξάλλου για τη διαπλοκή τους με τα ΜΜΕ.


Έτσι λοιπόν τα σκάνδαλα που εμπλέκονται «οι κορυφαίοι» θα πρέπει να συγκαλυφθούν (δεν είναι άσχετο γεγονός με την προκήρυξη των εκλογών, ότι το τελευταίο διάστημα ολοένα περισσότερο τα ρουσφέτια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας πολλαπλασιάζονται βολεύοντας ημέτερους), ενώ τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια αναλαμβάνουν να ωραιοποιήσουν την στραπατσαρισμένη εικόνα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα εμετικής δημοσιογραφίας, στρατευμένης αρθρογραφίας, στα όρια της πληρωμένης καταχώρησης αποτελεί το άρθρο με τίτλο ΜΙΑ ΑΘΟΡΥΒΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΘΗΤΕΙΑ, στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (02/05/09), που υπάρχει στην πρώτη σελίδα.

Ας τους δώσουμε το λόγο:
«Μέσα στη γενικότερη μετριότητα δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε κάποια ξεχωριστά πολιτικά πρόσωπα, δυστυχώς ελάχιστα, που τιμούν τα δημόσια αξιώματα τους. Κι αυτό είναι ιδιαίτερα παρήγορο όταν αφορά κορυφαίους υπουργούς που κάνουν τη δουλειά τους με συνέπεια και ευσυνειδησία.

Ο λόγος για τον υπουργό Εθνικής Αμύνης Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο οποίος εργάζεται αθόρυβα και δημιουργικά στο υπουργείο του, χωρίς ποτέ να δώσει δικαιώματα και χωρίς ποτέ να ακουστεί το όνομα του για κάτι αρνητικό από την περίοδο που ήταν ακόμη πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.
Ο Ευ.Μεϊμαράκης, ως υπουργός Αμύνης, έχει φροντίσει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το σημαντικό και κρίσιμο αυτό υπουργείο να υπάρχει υψηλό φρόνημα στις τάξεις των Ελλήνων αξιωματικών.

Υπερασπιζόμενος σθεναρά τα εθνικά μας δίκαια, τηρώντας απόλυτη αξιοκρατία στις κρίσεις και απέχοντας πλήρως από αδιαφανείς διαδικασίες εξοπλιστικών προγραμμάτων».

Δεν ξέρουμε πραγματικά πώς να εκλάβουμε το εν λόγω δημοσίευμα: έπεσε πραγματικά τόσο χαμηλά η δημοσιογραφία, ο δημοσιογράφος κάνει πλάκα ή η διεύθυνση της εφημερίδας, γνωστής δεξιάς τοποθέτησης, επέλεξε να κάνει μια τόσο ακραία προβοκάτσια στον υπουργό Εθνικής Άμυνας των στημένων διαγωνισμών, των ακραίων κομματικών κρίσεων, τρων επανειλημμένων καταγγελιών για τις χιλιάδες βυσματικές Μετατάξεις-Μεταθέσεις και του ρεκόρ αυτοκτονιών φαντάρων-στελεχών; Τον υπουργό που τουλάχιστον πέντε (5) φορές έχει τάξει τη μείωση της θητείας στους (9) μήνες, κοροϊδεύοντας την νεολαία;

Τι περιμένεις όμως από μια κυβέρνηση που ξεκίνησε κάνοντας λόγο για «σεμνά και ταπεινά», για να αρνηθεί κάθε υπόσχεση της σε απασχολήσιμους-αγρότες-νεολαίαα, να μας φορτώσει φόρους-χρέη, καταργώντας εργασιακά δικαιώματα, φέροντας καταστολή και σκάνδαλα που μπορούν να συγκριθούν μόνο με τη μπόχα της 20ετίας ΠΑΣΟΚ!!!
Μια κυβέρνηση που ενδιαφέρεται για τα κέρδη τραπεζών-εφοπλιστών-κατασκευαστών-εκδοτών, που προβάλλει εθνικούς κινδύνους για να δικαιολογήσει τεράστιους εξοπλισμούς αξίας 58 δις ευρώ και στέλνει τον ελληνικό στρατό σε (15) αποστολές εκτός συνόρων, πολλαπλασιάζοντας τους Μισθοφόρους.

Εμείς παρουσιάζουμε την καταγγελία από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας για να μπορεί ο καθένας να διαμορφώσει άποψη για το τι και πως συμβαίνει.

«ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ: «ΚΑΜΑΡΙ ΔΙΚΑΙΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ»

Ο Ναύσταθμος Σαλαμίνας βρίσκεται σε κατάσταση μίνι πολιορκίας! Αποσυντονισμό και σύγχυση επέφερε η μείωση των μετατάξεων στην 09Α ΕΣΣΟ

Είχαν συνηθίσει σε μεγάλους αριθμούς στρατεύσιμων με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες να βγαίνουν άνετα και να εξυπηρετούνται τα βύσματα. Τώρα «χώνονται οι ναύτες χωρίς ή με μικρότερο βύσμα, καθώς στο Ναυτικό βρίσκεται σε απόλυτη ισχύ ο νόμος της ζούγκλας. Tο μονοπάτι του βύσματος σημαίνει «φτιάξιμο» για τον έναν και χώσιμο για τους άλλους.
Χυδαίο και άκρως προκλητικό το παράδειγμα της «Διεύθυνση Διοικήσεως». Οι στρατεύσιμοι κάνουν τα πάντα (φυλάκια, μαγειρεία, καθαρισμούς, αγήματα) και η υπηρεσία είναι 1-2, ένα βιώσιμο πρόγραμμα θητείας όπως θα έπρεπε περίπου να είναι και για τους συναδέλφους μας στο στρατό ξηράς. Όμως είναι αηδία να υπάρχουν υπηρεσίες όπως το ΑΒ Πάρος και το ΑΒ Ίος, «καβατζωτικές» θέσεις με 5-8 βάρδιες ανά μήνα και με 22-25 off αντίστοιχα!!! Ούτε αγήματα πηγαίνουν, ούτε μαγειρεία.

Από τη μια συνάδελφοί μας του στρατού βολοδέρνουν στις σκοπιές και τα σύνορα, κάνουν διπλές υπηρεσίες, τους πρήζουν και τους τρέχουν μέχρι εξοντώσεως οι καραβανάδες. Δίπλα τους, ναύτες που «λερώνουν» τα χέρια τους μέσα στην καθημερινότητα και την ταλαιπωρία της θητείας. Και από την άλλη, βύσματα που απλά επισκέπτονται το Σώμα, έ, κάθονται και κανένα βραδάκι μέσα για την παρεούλα (με DVD, τηλεόραση και όλα τα comfort.

Μονάχα για να τους φτύσεις αξίζουν. Κυρίως τους «περήφανους» αξιωματικούς μας – του «τιμημένου» ναυτικού – που δουλειά τους είναι να εξυπηρετούν τα «παιδιά» του Μεϊμαράκη, τα «πράσινα και γαλάζια» βύσματα (αν και η συνδιαλλαγή, η ρουφιανιά και το «βόλεμα» δεν έχουν χρώμα) και (στα ανώτερα κλιμάκια) να αποφασίζουν πόσες φρεγάτες θα πάνε στη Σομαλία και ποια πλοία θα περιπολούν στη Μέση Ανατολή και τις διεθνείς ασκήσεις του ΝΑΤΟ.
Ντροπή και οργή μας γεμίζει το αξιοθρήνητο σύστημα του ναυτικού - και του ελληνικού στρατού γενικότερα - που παράγει και διαιωνίζει τις ανισότητες μέσα στη θητεία, όπου κάποιοι μονίμως «χώνονται» και άλλοι μονίμως «τη σκαπουλάρουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου