Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ: ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Η ελληνική κυβέρνηση και οι ηγέτες της Ε.Ε. είναι αποφασισμένοι να δείξουν στους μετανάστες το πιο σκληρό πρόσωπο του αυταρχισμού και της καταστολής. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η σκλήρυνση της στάσης της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους και την νεολαία, είχε ως πρώτο θύμα τους μετανάστες. Τις συνεχείς δολοφονίες απελπισμένων μεταναστών από αστυνομικούς που ποτέ δεν τιμωρούνται, διαδέχτηκαν οι επιχειρήσεις σκούπας στο κέντρο της Αθήνας, όπως προπαγανδιστικά παρουσιάζονται οι ολοκληρωτικής νοοτροπίας επιδρομές της Ελληνικής Αστυνομίας. Χιλιάδες μετανάστες παραμένουν κάτω από τις χειρότερες συνθήκες στα μπουντρούμια της Ασφάλειας και στις φυλακές.

Ο υπ. Εσωτερικών Π.Παυλόπουλος αφού συσκέφτηκε με τους υπουργούς της Ε.Ε. και δέχτηκε τις προτάσεις των (8) αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που είχε στείλει στην Ιταλία, για να μοιραστούν την εμπειρία των Στρατοπέδων Συγκέντρωσης των Καραμπινιέρων του Μπερλουσκόνι αποφάσισε να φτιάξει και τα αντίστοιχα ελληνικά.

Το παράδειγμα άλλωστε του Λαυρίου κρίθηκε ικανοποιητικό.

ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΤΟΠΟΙ ΕΞΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Στα χρόνια μετά τον εμφύλιο τα ακριτικά νησιά ήταν οι τόποι εξορίας για τους οπαδούς της αριστεράς και τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος. Τώρα όμως έγιναν τόποι της γκλαμουριάς του τουρισμού και φιλέτα της διαπλοκής εφοπλιστών-πολιτικών, με δόση σκανδάλου. Οι νέοι τόποι εξορίας είναι στην περιφέρεια των πόλεων, στις πιο υπανάπτυκτες και ρυπογόνες ζώνες. Εκεί η ηγεσία της αστυνομίας αναζητά παλιά στρατόπεδα, εγκαταλειμμένα εργοστάσια για να τους ξεφορτωθεί.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η παλιά Νατοϊκή βάση, πάνων από τον Ασπρόπυργο. Αυτή κρίθηκε ότι πληρεί τις προϋποθέσεις για να στεγάσει τους πολυάριθμους οικονομικούς μετανάστες που βρίσκονται παράνομα στην χώρα και συλλαμβάνονται μετά τις επιχειρήσεις της αστυνομίας.
Η βάση αυτή που παραχωρήθηκε στην Πολεμική Αεροπορία μετά την συγκέντρωση των αμερικανικών βάσεων στην Κρήτη, ουσιαστικά διαλύθηκε. Όποιος επισκεφτεί τον χώρο θα συγκλονιστεί από τη μοναδική λεηλασία που έχει συντελεστεί: πραγματικά έχουν κλέψει τα απάντα. Όχι μόνο τον εξοπλισμό, τα εργαλεία, τα διάφορα μηχανήματα, αλλά ακόμη και τα κουφώματα, τις πόρτες, τα παράθυρα, τις ψευδοροφές. Το μόνο που έχει μείνει είναι τα ντουβάρια και αυτά βρίσκονται σε φάση κατάρρευσης.

Ποιους όρους επομένως πληρεί; Πάνε να πετάξουν χιλιάδες ανθρώπους πάνω σ ε ένα βουνό και δεν υπάρχει ούτε ένα κομμάτι ξύλο να ανάψουν φωτιά για να ζεσταθούν. Εκεί θα «εναποθέσουν» μητέρες, μικρά παιδιά;

ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ

Φαντάροι που υπηρέτησαν στην Πολεμική Αεροπορία και φύλαξαν την συγκεκριμένη βάση (καθώς υπήρχαν υπηρεσίες φύλαξης που καλύπτονταν από την Πτέρυγα Μάχης της Ελευσίνας) μας καταγγέλλουν ότι υπήρχαν ρητές διαταγές που απαγόρευαν την κίνηση τους σε ολόκληρη τη βάση. Σε ορισμένες αποθήκες φυλάσσονταν απαρχαιωμένος οπλισμός και ληγμένα πυρομαχικά, ενώ σε άλλες αποθήκες υπήρχαν σήματα που προειδοποιούσαν για ραδιενέργεια. Τα σήματα αυτά υπήρχαν από τότε που η βάση βρισκόταν υπό Νατοϊκή διοίκηση.

Η βάση όμως ως φυλακή ψυχών έχει και προϋπηρεσία. Για πρώτη φορά φυλάκισαν μαζικά ανθρώπους όταν η κυβέρνηση Σημίτη παρέδωσε τον ηγέτη του ΡΚΚ, Οτσαλάν στους Τούρκους. Απόδειξη ότι υπήρχε σχέδιο παράδοσης στο οποίο συνεργάστηκαν ο πρωθυπουργός Σημίτης, ο υπουργός εξωτερικών Πάγκαλος και ο υπουργός Εσωτερικών Παπαδόπουλος είναι το γεγονός ότι η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε προληπτική σύλληψη όλων των Κούρδων πολιτικών προσφύγων που διέμεναν στον χώρο της πλατείας Κουμουνδούρου και τους έκλεισε στην εν λόγω βάση. Όμως οι απάνθρωπες συνθήκες (υπερβολικό κρύο και έλλειψη κάθε μέσου επιβίωσης) ώθησε τους Κούρδους πρόσφυγες να κατέβουν από τις απόκρημνες πλαγιές του όρους και να διαφύγουν.

Επόμενη απόπειρα χρήσης της βάσης ήταν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, όταν η ολυμπιακή βιτρίνα της Αγγελοπούλου δεν χωρούσε τα μιάσματα, τους άστεγους και τους τοξικομανείς. Οι χώροι υποδοχής των κοινωνικά ανεπιθύμητων έμειναν στα σχέδια εξαιτίας των κοινωνικών αντιδράσεων.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Έχοντας να αντιμετωπίσουν το τεράστιο θέμα της Μετανάστευσης, που πηγάζει από τους σύγχρονους όρους της παγκοσμιοποιημένης εκμετάλλευσης, της κτηνώδους ιμπεριαλιστικής επέμβασης των ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΟΗΕ σε δεκάδες χώρες της Ασίας-Αφρικής-Βαλκανίων-Μ.Ανατολής, της στήριξης μεσαιωνικών-αιματοβαμμένων καθεστώτων από τις Δυτικές δυνάμεις που εξασφαλίζουν παχυλά συμβόλαια σε πολυεθνικές, αποφασίζουν να αντιμετωπίσουν τους οικονομικούς-πολιτικούς μετανάστες, όχι ως ανθρώπους.

Φέρνουν ξανά στο προσκήνιο τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης που προωθούν ως μέτρο αντιμετώπισης κεντροαριστεροί και κεντροδεξιοί ηγέτες. Άνθρωποι χωρίς χαρτιά, χωρίς υπόσταση, χωρίς μέλλον, αλλά με μόνο με παρόν «Ομηρία» από τις κυβερνήσεις, το κυνήγι των αστυνομικών δυνάμεων, το φόβο της Απέλασης, αντιμετωπίζονται από την πολιτισμένη Δύση με όρους που θυμίζουν Χιτλερική Γερμανία, τσουβαλιάζοντας πραγματικά «υπάνθρωπους» σε Χωματερές. Τους φέρονται ως ΑΠΟΒΛΗΤΑ….

Δεν είναι σχήμα λόγου αλλά τρομερή πραγματικότητα, η καθημερινότητα των μεταναστών, σύγχρονων σκλάβων των ιμπεριαλιστικών μητροπόλεων, ανώνυμοι κρίκοι στην αλυσίδα παραγωγής καπιταλιστικού κέρδους, που γεμίζουν από την υπεραξία τους τις τσέπες των τραπεζιτών-βιομήχανων-μεγαλοαγροτών-εφοπλιστών-επιχειρηματιώνν του τουρισμού, αλλά δεν πρέπει να μολύνουν τη βιτρίνα της εικονικής ευημερίας.

Οι τελευταίες επιχειρήσεις σκούπας της Ελληνικής Αστυνομίας εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο αντιμετώπισης του «εχθρού λαού». Τα μηνύματα της εξέγερσης του Δεκέμβρη έγιναν αντιληπτά από το αστικό κατεστημένο, που δια στόματος ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΜΜΕ απαίτησε και επέβαλε περισσότερη καταστολή, παρακολούθηση, καταγραφή και αστυνομικό έλεγχο σε κάθε εκδήλωση της κοινωνικής ζωής. Οι μετανάστες δεν αποτελούν μόνο δοκιμαστικό πεδίο εφαρμογής των πιο σκληρών κατασταλτικών μέτρων, αλλά ταυτόχρονα, εν μέσω πρωτόγνωρης καπιταλιστικής κρίσης επιχειρείται η διάσπαση των εργαζομένων, η καλλιέργεια κλίματος ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Πιστεύουμε ότι η Αριστερά, το εργατικό-νεολαιίστικο-αντιπολεμικό κίνημα, κάθε άνθρωπος πρέπει τώρα να αντιδράσει.

Πρέπει να μπει φραγμός στα ολοκληρωτικά-απάνθρωπα σχέδια της κυβέρνησης και Ε.Ε.
Λέμε όχι στον εθνικισμό, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Οι ρατσιστικές δολοφονικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής έχουν την νομιμοποίηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-Μεγαλοδημοσιογράφων διαμορφωτών της κοινής γνώμης, βρίσκονται υπό τον έλεγχο υπηρεσιακού κέντρου που συντονίζει μυστικές υπηρεσίες-αστυνομικές δυνάμεις-φασιστικές ομάδες.

Ο σύγχρονος κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός της αντεργατικής πολιτικής, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και του κτηνώδους κρατικού αυταρχισμού πρέπει να ανατραπεί από τους κοινούς αγώνες των εργαζομένων ανεξάρτητα το χρώμα, την εθνικότητα και το θρήσκευμα τους.
Πρέπει τώρα να κλείσουν όλα τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης των Μεταναστών. Να μην δημιουργηθούν καινούργια. Να αναγνωριστούν όλα τα δικαιώματα στους μετανάστες.

Η μετανάστευση είναι η τελευταία λύση των Απελπισμένων που προκαλεί
η παγκοσμιοποιημένη λύσσα κερδών των πλουσίων της Δύσης.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου