Τρίτη 12 Μαΐου 2009

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

δεν ψαρώνουμε

Το χαρτί της κατάταξης έφτασε. Ο βραχνάς της υποχρεωτικής στράτευσης είναι προ των πυλών. Τα παραμύθια αρχίζουν. Να πας να υπηρετήσεις την Πατρίδα. Μα ο Ελληνικός στρατός είναι σε (15) χώρες στο εξωτερικό. Να υπερασπίσεις το Σύνταγμα και τους Νόμους της χώρας. Μα η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζονταν να στείλει τον στρατό εναντίον του «εσωτερικού εχθρού», της εξεγερμένης νεολαίας, το Δεκέμβρη. Να γίνεις άνδρας. Μα στρατός σημαίνει βύσμα, υποταγή στην ιεραρχία, χαφιεδισμό, γλείψιμο, πελατειακές σχέσεις: δε βλέπεις τα χιλιάδες γαλάζια βύσματα της ΔΑΠ-ΟΝΝΕΔ-ΝΔ, που συνεχίζουν την παράδοση της ΠΑΣΠ-ΠΑΣΟΚ.

Μας λένε ότι εκεί που «αρχίζει ο στρατός τελειώνει η λογική» και άρα πρέπει να ανεχόμαστε τον παραλογισμό του κάθε λογής «ανώτερου». Με αυτό τον τρόπο θέλουν να μας φοβίσουν, να μας ψαρώσουν. Για να διατηρήσουν τα στεγανά στον στρατό και να μπορεί να κάνει ότι θέλει ο αξιωματικός, ο διοικητής, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. Ομοιομορφία, ιεραρχία, υπακοή, αυταρχισμός, καψόνι .

Έτσι γίνεται ο άνθρωπος ρομποτάκι, άβουλο κρέας στα κανόνια τους που δεν ξέρει γιατί σκοτώνει και γιατί σκοτώνεται. «Εχθρός μας είναι ο Τούρκος, ο Αλβανός, ο Σκοπιανός»; Ποιος ο κακοπληρωμένος σαν τον πατέρα μας, ο άνεργος σαν τον αδελφό μας, αυτός που του στέρησαν σύνταξη, ασφάλιση, υγεία σαν και τον παππού μας που στήνουν απάνθρωπα στις ουρές του ΙΚΑ. Και όμως η «Τουρκική επιθετικότητα» δικαιολογεί τους εξοπλισμούς 58 δις ευρώ για να «τρώνε με χρυσά κουτάλια» Έλληνες και ξένοι έμποροι-βιομήχανοι του πολέμου και να μοιράζονται τις μίζες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Συγκαλύπτει τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό του κεφαλαίου για την ενέργεια-αγορές, την αναγνώριση περιφερειακού ιμπεριαλιστικού ρόλου.

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ

Όλο αυτό το βάσανο γίνεται για να εντάξουν τον κάθε μας στα σχέδια τους, για να μαθαίνουμε μια ζωή να είμαστε υπάκουοι, υποτακτικοί, να μην διεκδικούμε τίποτα, να μην αμφισβητούμε τίποτα. Για αυτό θέλουν να μας στείλουν στρατό από τα 19 μας χρόνια.
Και όσοι είναι φτωχοί, δεν βρίσκουν δουλειά μπορούν να γίνουν αναλώσιμοι Μισθοφόροι.. ΕΠ.ΟΠ.-ΟΒΑ-ΕΦΥΕΣ για να «διαφυλάττουν την ειρήνη και να σκορπίζουν τη δημοκρατία» σε Αφγανιστάν-Ιράκ-Βαλκάνια-Αφρική-Καύκασο και να προστατεύουν τα συμφέροντα των εφοπλιστών στην Σομαλία. Χακί Μπράβοι ντυμένοι μιας χρήσης, που δεν θα τους κλάψει κανείς…

ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ

Τα ψέματα τελείωσαν. Ξανά και ξανά μας έταξε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μείωση θητείας για να μην γίνει τίποτε. Ταυτόχρονα, η ένταση της εκπαίδευσης μέσα στα στρατόπεδα αυξάνει, οι ασκήσεις διαδέχονται η μια την άλλη. Η κατάσταση δεν παλεύεται, οι άδειες κόβονται, οι υπηρεσίες δεν τελειώνουν ποτέ. Για το ΑΞΙΟΜΑΧΟ ρε γαμώτο. Αποτέλεσμα οι 50 αυτοκτονίες συναδέλφων από το 2005, τα συνεχή ατυχήματα, η εκτίναξη της χρήσης ναρκωτικών. Δίπλα σε αυτά τα ίδια τα όπλα του ελληνικού στρατού σκοτώνουν εχθρούς και φίλους. Ασκήσεις με πραγματικά πυρά, πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου που σπέρνουν καρκίνο…

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ

Δεν αφήνουμε τα όνειρα, τα πιστεύω και τις ιδέες μας έξω από το Στρατόπεδο.
Είμαστε Φαντάροι-Πολίτες με Στολή.
Συνεχίζουμε την αγωνιστική συλλογική δράση και μέσα στον Στρατό.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ όλα τα δικαιώματα και στο στρατό, ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ και ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ δημόσια κάθε αντισυνταγματική και επικίνδυνη διαταγή.
Βγαίνουμε στην αναφορά παραπονούμενοι. Δημιουργούμε Επιτροπές Φαντάρων. Η πάλη μας στοχεύει στην μετατροπή της καθημερινής αμφισβήτησης, της συνεχής μαχητικής στάσης, του αδιάκοπου συνδικαλιστικού αγώνα στην Κατοχύρωση του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ των Φαντάρων.

Οδηγίες για νεοσύλλεκτους συναδέλφους
στρατιωτικός κανονισμός 20-1

•Ποτέ ατομικά παραπτώματα δεν είναι δυνατό να γίνουν αιτία ομαδικής ποινής (άρθρο 64 παράγραφος 9 που απαγορεύει τα ομαδικά καψόνια).

•Ο Διοικητής που δέχεται το παράπονο και είναι αρμόδιος να το κρίνει, το εξετάζει και αν εάν διαπιστώσει ότι είναι βάσιμο, ικανοποιεί τον παραπονούμενο. Εάν το κρίνει αβάσιμο, εξηγεί στον παραπονούμενο τους λόγους, για τους οποίους το παράπονο του είναι αβάσιμο. Εάν ο παραπονούμενος δεν πείθεται και επιμένει, ο διοικητής υποβάλλει το παράπονο του στον αμέσως προϊστάμενο του, για να κριθεί στον επόμενο βαθμό (άρθρο 78, παρ. 4). Παραπονούμενοι βγαίνουμε και στο διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης.

•Ο όρκος δίνεται στα σύμβολα που δέχεται ο καθένας (και όχι υποχρεωτικά στο Ευαγγέλιο).(3.1) Το Σύνταγμα υπερασπίζει της Ανεξιθρησκία. Ο εκκλησιασμός και η
μάθηση προσευχών δεν είναι υποχρεωτική. Δε πρέπει ο μη εκκλησιασμός να αντικατασταθεί με αγγαρεία γιατί έτσι εκπίπτει μια τελετή και τιμωρείται ο φαντάρος.

•Η πειθαρχία σε καμία περίπτωση δεν έχει σκοπό τη συντριβή της προσωπικότητας (10.3)

•Ο ανώτερος οφείλει να τιμά τον κατώτερο και να φέρεται προς αυτόν με αξιοπρέπεια. Συμπεριφορά που δείχνει περιφρόνηση, κάθε λόγος ή σχήμα υβριστικό και γενικά κάθε ενέργεια που προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, απαγορεύεται αυστηρά.(10.6) (Απαγόρευση ατομικού καψονιού). Μέχρι την ορκωμοσία δεν μπορεί να τιμωρηθεί ο φαντάρος. Οι ποινές δεν έχουν αναδρομική ισχύ. Με διαταγή των Αρχηγών των Επιτελείων επιτρέπεται η κατοχή και ιδία χρήση εντύπων (εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία). Τα πολεμοκάπηλα άσματα απαγορεύονται με διαταγή του ΓΕΣ.

ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (ΕΛΔΥΚ) ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ

Ζητήματα καθημερινότητας

 Την ώρα του εκκλησιασμού, όσοι δεν πιστεύουν ή είναι αλλόθρησκοι και δεν συμμετέχουν στην τελετή έχουν δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο και στην ελεύθερη εκμετάλλευση του (ειδικά αν έχουμε δηλώσει την πρώτη μέρα στη συλλογή στοιχείων άθεοι, αγνώστου θρησκεύματος ή άλλου θρησκεύματος). Ο χρόνος τέλεσης των όποιων θρησκευτικών υποχρεώσεων-δικαιωμάτων, δε μπορεί να είναι χρόνος χωσίματος για τους υπόλοιπους.
 Δεν δεχόμαστε μεταθέσεις και τοποθετήσεις στο Β’ Γραφείο Στρατού και στην Στρατονομία (αν έχουμε δηλώσει άθεοι ή δεν διαθέτουμε τα κατάλληλα σωματικά προσόντα!!!!, δεν πηγαίνουμε για υποψήφιοι Στρατονόμοι).
 Δε δεχόμαστε να γίνουμε Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί (ΔΕΑ). Δε δεχόμαστε να γίνουμε συνυπεύθυνοι έστω και με ένα γαλόνι στην επιβολή της ιεραρχίας, δε δεχόμαστε φαντάροι να διατάζουν φαντάρους, δε δεχόμαστε την ατομική βελτίωση του όποιου φαντάρου (ιεραρχικά και μισθολογικά) μέσω της συμβολής του στο χώσιμο των συναδέλφων μας.
 Δε δεχόμαστε να κάνουμε ασκήσεις γυμναστικής στους θαλάμου. Είναι ένα συνηθισμένο καψόνι των υπαξιωματικών-αξιωματικών, που το δικαιολογούν πέφτοντας π.χ. και αυτοί για κάμψεις. Όχι μόνο δεν υπακούουμε, αλλά βγαίνουμε αμέσως παραπονούμενοι.
 Δεχόμαστε να κάνουν «ψαχτική» μόνο την πρώτη μέρα κατά την κατάταξη στα προσωπικά μας είδη, χωρίς να μας αφαιρούν π.χ. εφημερίδες-βιβλία κλπ. Ο μαζικός έλεγχος από την. Στρατονομία ακόμα και με σκυλιά στους θαλάμους είναι αντισυνταγματικός γιατί μας θεωρεί όλους ενόχους και είναι πολύ επικίνδυνη πρακτική όταν λείπει από τους θαλάμους η διμοιρία π.χ. γιατί πρέπει να κάνει άσκηση ή κάτι άλλο. Κατά την ταύτη περίπτωση ζητούμε όλοι οι ανήκοντες στο θάλαμο να παρευρίσκονται την ώρα της εξέτασης.
 Δεν αποκρύπτουμε ποτέ σωματικά προβλήματα, ειδικά μάλιστα που στην εκπαίδευση θα εκτεθούμε σε σοβαρές ασκήσεις για την σωματική μας καταπόνηση. Να θυμόμαστε ότι το Ι1 δεν είναι τιμητικό ή κάποιου είδους μαγκιά και έτσι πρέπει να αναδεικνύεται και στους άλλους συναδέλφους μας φαντάρους. Όλες οι εξετάσεις γίνονται μέσα στις πρώτες 1-2 μέρες. Δικαιολογητικά μετά από αυτές δεν γίνονται δεκτά, για αυτό καλό είναι να έχουμε την ημέρα κατάταξης όλα τα απαραίτητα έγγραφα από δημόσια νοσοκομεία που αποδεικνύουν τραυματισμούς και παθήσεις μας (όπως δισκοπάθεια, κήλη, δύσπνοια, χρόνια κεφαλαλγία κ.τ.λ.).
 Βγαίνουμε αναφερόμενοι στο λόχο ή το τάγμα ανάλογα, για καθετί σοβαρό που μας αφορά και μας ενοχλεί όπως: έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας (γάντια, απορρυπαντικά, και άλλα υλικά καθαριότητας), έλλειψη νερού, έλλειψη πλυντηρίων, έλλειψη σεβασμού προς τους κατωτέρους, προσωπική προσβολή από ανώτερο για το ντύσιμο μας εκτός στρατοπέδου, για τη γλώσσα μας κ.α., για μη τήρηση του κανονισμού για ώρα ξεκούρασης -χρόνος πρωινού/προάριστου/μεσημεριανού/βραδινού, για έξτρα αγγαρεία στις προαναφερθείσες ώρες, για κακομεταχείριση μας από αξιωματικό (εξύβριση, ταπείνωση, χλευασμός προσωπικότητας). Βγαίνουμε αναφερόμενοι αν πιστεύουμε ότι αδικούμαστε στις εξόδους ή ότι κάνουμε πάρα πολλές σκοπιές (προβλέπονται μάξιμουμ 8ώρες/ημέρα).

 ΤΗΡΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΝΩΣΤΟ ΕΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΜΑΣ.

Αυτό σημαίνει ότι το ανακοινώνουμε πρώτα στον διμοιρίτη/υπόλογο μας, στον λοχαγό και έπειτα ακόμα και στον Διοικητή. Υπάρχει γεγονός όπου το πείσμα των φαντάρων σε στρατόπεδο στην Κόρινθο, -στο οποίο ο Διοικητής πειθανάγκαζε φαντάρους να πάνε στην ΕΛΔΥΚ- ένας φαντάρος είδε ακόμα και τον Υπουργό, αφού εξέθεσε το πρόβλημα του όπως προβλέπεται, σε όλη την ιεραρχία.

 Προφυλάσσουμε τους άλλους φαντάρους ευαισθητοποιώντας την συνείδηση τους. Δίνουμε κουράγιο, τραβάμε ως το τέλος το παράπονο μας και δεν κάνουμε πίσω, για να δώσουμε θάρρος και σε όλους τους άλλους φαντάρους που πιθανόν να είχαν το ίδιο πρόβλημα, ώστε να βγουν και αυτοί παραπονούμενοι
 Στο στρατό δυστυχώς δεν μπορούμε να βγούμε παραπονούμενοι για άλλο συνάδελφο μας. Μέχρι τρεις μπορούν αν δουν ταυτόχρονα τον διοικητή. Για αυτό οργανώνουμε και τους συναδέλφους μας να κάνουν το ίδιο ένας-ένας αν πρόκειται για το ίδιο πρόβλημα.
 Αν το νερό δεν πίνεται, βγαίνουμε παραπονούμενοι. Το ίδιο αν δεν έχει ζεστό νερό. Το ίδιο αν στη σκοπιά δεν μας έχουν εφοδιάσει με ειδικό μπουφάν για το κρύο.
 Είμαστε σχολαστικοί και ζητάμε από την πρώτη μέρα να παραλάβουμε τον Στρατιωτικό κανονισμό (20-1) στα χέρια μας, ώστε να ξέρουμε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας.
 Αρνούμαστε ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ να δράσουμε από κοινού ή υπό τη διοίκηση άλλης χώρας-μέλους το ΝΑΤΟ, ειδικά σε στρατόπεδα που υπάρχει νατοϊκή εμφάνιση. Αρνούμαστε να περιληφθούμε σε αποστολές και ασκήσεις κοινές με νατοϊκά στρατεύματα. Αρνούμαστε και προσπαθούμε να πείσουμε και τους άλλους φαντάρους ότι είναι αδιανόητο να σταλεί κάποιος φαντάρος να παρακολουθεί πορείες οι οποίες τυχόν συμβαίνουν κοντά σε στρατόπεδα (όπως διατάχθηκε συνάδελφος στη Σούδα της Κρήτης σε πορεία ενάντια στο ΝΑΤΟ).
 Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικός μας και τον περνάμε όπως θέλουμε. Δεν εκτελούμε αγγαρείες και δεν «τσιμπάμε» σε ενδεχόμενο τιμητικής άδειας. Κατά 99,9% δεν θα την δούμε ποτέ!
 Εναντιωνόμαστε στην άσκηση προπαγάνδας. Τον τελευταίο καιρό (μετά τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 08), οι αξιωματικοί επιδίδονται σε ένα ιδιότυπο σπορ: ποιος θα είναι ο πιο «καλός αξιωματικός» στα μάτια των διοικητών και «ντοπάρουν» τους φαντάρους με άσματα, ταινίες και κουβέντες εναντίον του ίδιου τους του λαού. Παράδειγμα του Δεκέμβρη είναι και στρατόπεδο όπου ο Ταγματάρχης έλεγε σε μαζέματα φαντάρων πως «αυτοί που κάνουν επεισόδια είναι εχθροί» και ότι «οι καταστηματάρχες είμαστε εμείς»!!
 Σε κάθε περίπτωση ξαφνικής αλλαγής του τρόπου σκοπιάς, ένδυσης, έξτρα εξοπλισμού στη σκοπιά κ.α., ζητούμε το λόγο από τον υπόλογο μας.
 Από «πολεμοκάπηλα» τραγούδια επιτρέπεται μόνο αυτό για τη Μακεδονία, καθότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ η εξύβριση ή ο χλευασμός της σημαίας και του έθνους συμμαχικού προς το ΝΑΤΟ χώρας.
 Σε περίπτωση ατυχήματος ή ακόμα ακόμα επειδή στην Ελλάδα το περπάτημα την ώρα μιας κοντινής σε εμάς πορείας, ποινικοποιείται και η αστυνομία έχει δικαίωμα να ζητάει ταυτότητες, αλλά ακόμα και να προσαγάγει, σε κάθε τέτοια κατάσταση φωνάζουμε ότι είμαστε φαντάροι, δείχνουμε επιδεικτικά ταυτότητα και απαιτούμε να έρθει στρατονομία. Η ελληνική αστυνομία «τιμά» τους έλληνες φαντάρους επειδή φυλάνε τα σύνορα και δεν έχει δικαίωμα να προσαγάγει κανέναν φαντάρο. Να έχουμε πάντα κάπου γραμμένο το τηλέφωνο της στρατονομίας. Σύμφωνα με τον κανονισμό υποχρέωση επίδειξης στρατιωτικής ταυτότητας έχουμε μόνο σε ανώτερο ή σε στρατονόμο.
 Αρνούμαστε να συμμετέχουμε σε πυρόσβεση, διάσωση από θαλάσσης, ομάδας ένοπλης περιφρούρησης εκτός στρατοπέδου, φύλαξη δασικών εκτάσεων, οδήγηση ασθενοφόρου, υδροφόρας ή πυροσβεστικού οχήματος εκτός αν η υπηρεσία μας είναι αυτή. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ούτε πυροσβέστες, ούτε νοσοκόμοι. Η Υποχρεωτική θητεία μας επιβάλλεται εξαιτίας της Άμυνας της χώρας και όχι για να μετατρεπόμαστε σε άμισθους δούλους. Να διοριστούν τώρα πχ. εκπαιδευμένοι δασοπυροσβέστες και να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις όπου απαιτείται.
 Αρνούμαστε να απειλήσουμε κατά μόνας ή ακόμα και παρατεταγμένοι σε λόχο ή τάγμα με τα όπλα μια διερχόμενη πορεία ή και εν γένει πολίτες. Απαιτούμε με τρόπο επιτακτικό σε τέτοια περίπτωση, να μάθουμε το λόγο της παρατάξεως μας,. Το όπλο για εμάς δεν έχει καμία αξία χρηστική, κοινωνική ή πολιτική αυτή καθεαυτή. Καταφερόμαστε στους συναδέλφους μας για την κατάργηση έτσι κι αλλιώς των στρατών και του οπλισμού όλων των πολιτών των χωρών του κόσμου.
 Το Σύνταγμα της χώρας είναι πάνω από κάθε ανώτερο αξιωματικό και από τον στρατιωτικό κανονισμό. Επομένως οτιδήποτε στη στρατιωτική μας ζωή το ξεπερνάει ή το προσβάλει αρνούμαστε να το εκτελέσουμε.
 Απαιτούμε στον οπλονόμο ή στο γραφείο προσωπικού, βάρδιες-σκοπιές-αγγαρείες και όλες οι υπηρεσίες να γίνονται κυκλικά και 1/1, έτσι ώστε να μην βολεύονται κάποιοι.
 Προσέχουμε πολύ τις κάρτες επιβίβασης μας. Δικαιούμαστε 6 για την ακτοπλοΐα ή 3 για αεροπλάνα αν η μονάδα μας είναι πάνω από 500χλμ. από την κατοικία μας. Στα πλοία δικαιούμαστε καμπίνες και το απαιτούμε. Είναι υποχρεωμένοι ακόμα και σε «χάι σίζον» να μας τις παρέχουν οι πλοιοκτήτες.

Άμεσα αιτήματα για τα δικαιώματα του φαντάρου

Μείωση τώρα της θητείας. Ελεύθερη επιλογή της δεύτερης μετάθεσης κοντά στον
τόπο κατοικίας του φαντάρου. Διπλασιασμός των αδειών.

Καμιά εκτέλεση εργασίας από φαντάρους. Κανένας στρατιώτης άμισθος δούλος των αξιωματικών στις Στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Να διοριστεί τώρα πολιτικό προσωπικό που να αναλάβει όλες τις εργασίες συντήρησης και επιμελητείας

Αύξηση του μισθού των φαντάρων. Ασφάλιση των Στρατευμένων και κάλυψη όλων των αναγκών τους, αυτών και των οικογενειών τους σε περίπτωση ατυχήματος και Αυτοκτονίας.

Υπηρεσίες 1\1 τουλάχιστον. Κυκλική τήρηση τους από όλους χωρίς διαχωρισμούς σε παλιούς και νέους. Ελεύθερος χρόνος για αθλητισμό, μόρφωση, ψυχαγωγία, ενημέρωση. Δωρεάν παρακολούθηση όλων των πολιτιστικών-αθλητικών γεγονότων. Οργανωμένη, Δωρεάν μετακίνηση των Στρατευμένων με υπηρεσιακά οχήματα στις εξόδους τους.

Ανοιχτή και ελεύθερη διακίνηση ιδεών, εντύπων, βιβλίων.

Ίσα δικαιώματα σε όλες τις εθνικές- θρησκευτικές μειονότητες. Όχι στην υποχρεωτική παρακολούθηση θρησκευτικών τελετών. Δικαίωμα άσκησης όλων των θρησκευτικών πιστεύω.

Απαγόρευση της προπαγάνδας εκ μέρους της ιεραρχίας

Αιρετές και ανακλητές Επιτροπές Φαντάρων χωρίς παρέμβαση της ιεραρχίας. Τα ζητήματα των φαντάρων θα καθορίζονται από αυτές τις επιτροπές. Τα αιτήματα θα υποβάλλονται απευθείας στο διοικητή. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ.

Δικαίωμα έκφρασης ομαδικών παραπόνων. Δικαίωμα ατομικής και συλλογικής δημοσιοποίησης της κατάστασης εντός του στρατοπέδου.

Όχι στην εντατικοποίηση της καθημερινής εκπαίδευσης. Να αλλάξει το νέο πρόγραμμα. Όχι στις ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Να καταργηθεί το ποσοστό προβλεπόμενων απωλειών σε ασκήσεις. Κατάργηση των όπλων-πυρομαχικών απεμπλουτισμένοπυ ουρανίου.

Κατάργηση όλων των ποινών και των στρατοδικείων.

Κανένας φαντάρος ή στέλεχος σε κατασταλτική δραστηριότητα, απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Καμία συμμετοχή φαντάρου σε ενέδρες και προσπάθειες εκδίωξης, απέλασης, κακοποίησης οικονομικών- πολιτικών προσφύγων.

Κατοχύρωση της Άρνησης Φαντάρων στην συμμετοχή τους σε Νατοϊκές ασκήσεις. Κανένας φαντάρος σε αποστολές εκτός συνόρων. Να επιστρέψουν όλοι και τα στελέχη. Καμία
εμπλοκή σε ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ.

Οι φαντάροι δεν θα πληρώνουν τα σπασμένα από το ‘λιγότερο κράτος’. Να μην έχουν το ρόλο του πυροσβέστη και του δασοφύλακα.

Να κλείσουν οι Λέσχες Εφέδρων, φωλιές πατριδοκαπηλίας και φυλετικού μίσους. Να απαγορευτεί η λειτουργία παραστρατιωτικών σχηματισμών και να σταματήσει η διαπλοκή τους με τον στρατό και τα σώματα ασφαλείας.

Η πλούσια εμπειρία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ – ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αποδεικνύει ότι ενάντια στην λογική του συμβιβασμού, της υποταγής και του αναξιοπρεπούς και διασπαστικού για τους φαντάρους δρόμο του βύσματος, υπάρχει ο δρόμος του Συλλογικού Αγώνα.
Εξάλλου όποια βελτίωση πραγματοποιήθηκε στα στρατόπεδα οφείλεται στην αγωνιστική δράση των φαντάρων, στις καταγγελίες, στην πίεση που ασκούν οι γονείς και οι κοινωνικοί φορείς.

ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ
ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

4 σχόλια:

  1. Aν δεν σας αρεσει ο ΕΣ ,να πατε να γινεται χανουμακια των Τουρκων ,και να πατε να του πειτε τα πιστευω σας μστην καλυτερη να ζησεται το Εξπρες του μεσονυκτιου ,Γιατι μονο στους "ανταποκριτες σας"τυχαινουν τα στραβα του Στρατου ,και πιστεψτε με οι τιμητικες δινονται παντα.και ναι ημουν ΔΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. eisai teleiws gia ton poutso. Kati atoma san esena katanthsan thn elladitsa opws einai twra.GIA TON POUTSO TELEIWS.hsoun DEA? katalavame ti kalo ston egefalo eixes kai exeis zwon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mπα μαλλον κατι αμορφωτοι τυποι σαν εσενα ,που δεν ξερουν ουτε ελληνικα να γραψουν,φταινε για την καταντια μας,απο οτι φαινεται εισαι ανικανος να συζητησεις ,και οι υβρεις ειναι η μονη απαντηση που μπορεις να δωσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ante re gamisou re kompleksike stratokavle pou nomizis oti san dea exis kamia aksia malaka,edo malaka to visma pou evales gia na se kanoune kai dea se exi poulisi kai sena kai tin oikogenia sou malaka sta amerikanakia kai esi milas gia strato karagiozi vlaka pou to pezete gamao mesa kai ekso isaste panagies min fate kamia fapa ante trava na kanis to maga se kanena 18axrono ala prosexe giati ekso ap tin pili mporoune na se stiloune doraki sti mamaka sou ante gia malaka

    ΑπάντησηΔιαγραφή