Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Εντολή εισαγγελέα για συλλήψεις μαθητών-καταληψιών

Πηγή: http://athens.indymedia.org/

















Αντιδράσεις εκπαιδευτικών και μαθητών έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη, η εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών στην αστυνομία, να προχωρήσει ακόμη και σε συλλήψεις, προκειμένου να τερματιστούν οι καταλήψεις σχολείων.

Οι δικογραφίες που θα σχηματίζονται σε βάρος των μαθητών που συμμετέχουν σε καταλήψεις, θα γίνονται ανεξάρτητα εάν έχει προηγηθεί καταγγελία από τους διευθυντές ενώ οι αστυνομικοί θα μπορούν να προχωρούν ακόμη και σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με το έγγραφο ο εισαγγελέας ζητά να εφαρμόζεται ακόμη και η αυτόφωρη διαδικασία σε περίπτωση που υπάρξουν συλλήψεις.


Για απόφαση που ρίχνει "λάδι στη φωτιά" κάνουν λόγο οι συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ.

Οι μαθητές υποστηρίζουν, μετά την απόφαση αυτή, ότι τα αιτήματά τους είναι σοβαρά και μόνος τρόπος να λυθούν είναι οι καταλήψεις.

Πριν από δύο εβδομάδες ο προϊστάμενος της εισαγγελίας είχε στείλει επιστολή και προς τους διευθυντές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προειδοποιώντας τους πως αν δεν λυθούν οι καταλήψεις θα δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες ποινικές διαδικασίες.

Κύρια αιτήματα των μαθητών που συνεχίζουν τις καταλήψεις σε 7 σχολεία στο νομό Θεσσαλονίκης είναι να καταργηθούν οι διπλοβάρδιες που σε ορισμένους δήμους φτάνουν το 50% των σχολείων αλλά και να βελτιωθούν οι κτιριακές υποδομές.

απο megatv.com
http://www.megatv.com/articles.asp?catid=14541&subid=2&pubid=4767022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου