Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Παραιτήθηκε ο αρχηγός του γερμανικού στρατού



αναδημοσίευση tvxs.gr


Παραιτήθηκε σήμερα ο αρχηγός των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων. Ο Βόλφγκανγκ Σνάιντερχαν υπέβαλε την παραίτησή του ύστερα από αποκαλύψεις του Τύπου σύμφωνα με τις οποίες απέκρυψε στοιχεία από την έρευνα για αεροπορική επιδρομή στο Αφγανιστάν. Για τον ίδιο λόγο παραιτήθηκε και ο υφυπουργός Άμυνας Πέτερ Βίχερτ.
Στις 4 Σεπτεμβρίου είχε γίνει αεροπορική επιδρομή μετά από εντολή του Γερμανού συνταγματάρχη, Γκέοργκ Κλάιν, σε δυο βυτιοφόρα που είχαν κλαπεί από τους Ταλιμπάν, κοντά στην επαρχία Κουντούζ.

Ο Κλάιν είχε ισχυριστεί πως φοβήθηκε μη χρησιμοποιηθούν τα βυτιοφόρα ως κινούμενες βόμβες. Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild, ο πρώην υπουργός Άμυνας και νυν υπουργός Εργασίας, Φραντς Γιόζεφ Γιουνγκ, παρότι γνώριζε για την παροσία αμάχων μεταξύ των δεκάδων θυμάτων, έως 142 νεκρών, στην επίθεση, επέμεινε αρχικά ότι δεν υπήρχε κανένας άμαχος ανάμεσα στα θύματα σε συνεντεύξεις του στον Τύπο και το κοινοβούλιο.

Η αντιπολίτευση ζητά να διεξαχθεί έρευνα από επιτροπή, ώστε να διευκρινιστεί ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε η κυβέρνηση την αεροπορική επιδρομή στην Κουντούζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου