Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Πολύνεκρες επιθέσεις αυτοκτονίας στο Ιράκ

ΙΡΑΚ
http://tvxs.gr/

Δύο νέες επιθέσεις αυτοκτονίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην πόλη Ραμάντι του Ιράκ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 23 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 100. Ανάμεσα στους νεκρούς και ο κυβερνήτης της επαρχίας Αλ-Ανμπαρ.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στο κέντρο της πόλης Ραμάντι, όταν αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξεράγη στη διασταύρωση του Ζιούτ, σε οδόφραγμα στον δρόμο που οδηγεί προς την έδρα της τοπικής κυβέρνησης της επαρχίας Αλ-Ανμπαρ. Η δεύτερη επίθεση σημειώθηκε ταυτόχρονα, επίσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο και στόχο είχε τη φάλαγγα των αυτοκινήτων του κυβερνήτη της επαρχίας Αλ-Ανμπαρ, Κάσεμ Μοχάμεντ Αμπεντ, τη στιγμή που αναχωρούσε από την έδρα της κυβέρνησης. Η έκρηξη έγινε στην είσοδο του κτιρίου, μόλις 200 μέτρα από τον τόπο της πρώτης έκρηξης, σκοτώνοντας τον κυβερνήτη και άλλους τοπικούς αξιωματούχους.

Το Ραμάντι βρίσκεται σε απόσταση 100 χιλιομέτρων δυτικά της Βαγδάτης, στην κατά πλειοψηφία σουνιτική επαρχία Αλ-Ανμπαρ, η οποία υπήρξε προπύργιο της ένοπλης σουνιτικής δράσης μετά την αμερικανική εισβολή το 2003.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου