Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Σχέδια ενίσχυσης της Ελληνικής Δύναμης Κοσόβου

Στρατός
http://www.enet.gr/

Την Ελληνική Δύναμη Κοσόβου επισκέφτηκε ο ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο, με την ευκαιράι των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Όπως αποκάλυψε, η Αθήνα εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει την παρουσία της στην περιοχή, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ρόλου της Ελλάδας στα Βαλκάνια.

Ο αναπληρωτής υπουργός αντάλλαξε ευχές και δώρα -καφετιέρες- με το προσωπικό της ΕΛΔΥΚΟ. "Η Ελλάδα είναι δυναμικά παρούσα στις διεθνείς ειρηνευτικές επιχειρήσεις, με σεβασμό στις διεθνείς και συμμαχικές υποχρεώσεις της, αλλά, πάνω απ’ όλα, με ενδιαφέρον για την υπεράσπιση των εθνικών της συμφερόντων σε μια περιοχή που δεινοπάθησε στο πρόσφατο παρελθόν", δήλωσε ο Π. Μπεγλίτης, επισημαίνοντας ότι η παρουσία της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στηρίζεται στις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές του σεβασμού των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, των θρησκευτικών και πολιτικών δικαιωμάτων όλων των κοινοτήτων που συγκροτούν το Κόσοβο.

Ο αναπληρωτής υπουργός και ο αρχηγός ΓΕΣ εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς την οικογένεια επαγγελματία οπλίτη, ο οποίος πέθανε από παθολογικά αίτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου