Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Νέα Ελληνική φρεγάτα κατά της πειρατείας


Πηγή: www.tanea.gr



























Τη Δευτέρα θα αποπλεύσει από το ναύσταθμο Σαλαμίνας, η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ (F-455) προκειμένου να συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή ναυτική δύναμη της επιχείρησης ΑΤΑΛΑΝΤΑ (EU NAVFOR Somalia - Operation ATALANTA) για την αποτροπή και αντιμετώπιση περιστατικών πειρατείας στη θαλάσσια περιοχή της Σομαλίας. Η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ θα αντικαταστήσει τη φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ που ήδη ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής.

Πριν τον απόπλου, το πλοίο θα επισκεφθεί ο Αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Γ. Καραμαλίκης, προκειμένου να ευχηθεί καλό ταξίδι και να ανταλλάξει ευχές για τις γιορτές με τον κυβερνήτη και το πλήρωμα.

Η επιχείρηση ATALANTA αποτελεί την πρώτη ναυτική επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας και ο διοικητής της υποστηρίζεται από πολυμελές επιτελείο από τα κράτη- μέλη της Ε.Ε. Καθήκοντα εν πλω Διοικητού της δύναμης από σημερατην 11 Δεκεμβρίου 2009 ανέλαβε ο Ιταλός Υποναύαρχος Giovanni Gumiero που επιβαίνει στο ιταλικό πετρελαιοφόρο ITS ΕΤΝΑ. Στο επιτελείο της δύναμης υπηρετεί Έλληνας Πλωτάρχης με καθήκοντα Αξιωματικού Πληροφοριών του πολυεθνικού επιτελείου.


Επισκεψη Αρχηγου ΓΕΝ στι Ισραηλ

Στο μεταξυ ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή η επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού του ΓΕΝ, αντιναυάρχου Γεωργίου Καραμαλίκη στο Ισραήλ, η οποία ξεκίνησε στις 8 Δεκεμβρίου κατόπιν αποδοχής επίσημης πρόσκλησης του Αρχηγού του Ισραηλινού Ναυτικού.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στo Tελ Αβίβ ο Έλληνας Αρχηγός, επισκέφθηκε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού του Ισραήλ, όπου είχε ιδιαίτερες συνομιλίες για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με τον ομόλογό του Αντιναύαρχο Eliezer Marum.

Το πρωί της Πέμπτης 10 Δεκεμβρίου ο Αρχηγός του ΓΕΝ επισκέφθηκε τον κύριο Ναύσταθμο του Ισραηλινού Ναυτικού στη Χάιφα όπου ξεναγήθηκε στο Υποβρυχιο INS Dolphin και στη συνέχεια απέβη στην κορβέτα τύπου Sa’ar 5 Eilat. Στον ολιγόωρο πλου που ακολούθησε ο Αρχηγός ΓΕΝ παρακολούθησε επίδειξη μονάδων του Ναυτικού .

Επιπλέον ο Αρχηγός του ΓΕΝ επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όπου εγινε δεκτός από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων & Πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλο Γ’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου