Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
















Μια αναγκαία απάντηση στην υποκρισία των επισκέψεων του αναπληρωτή υπουργού, Π. Μπεγλίτη, σε φυλάκια και μονάδες της παραμεθορίου.


Το μόνο που θα μπορούσε να έρθει στο μυαλό κάποιου, διαβάζοντας για την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού άμυνας κ. Μπεγλίτη σε φυλάκια του Έβρου, είναι το θεατρικό «Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε», του Πιραντέλο.
Ο αναπληρωτής υπουργός επιθεώρησε μια σειρά από προκεχωρημένα φυλάκια στον Έβρο και στη Λήμνο. Μετά την επίσκεψή του, δήλωσε «προβληματισμένος από τις εικόνες που αντίκρισε». Βέβαια, ο προβληματισμός του για αυτές τις εικόνες (που αποτελούν τον πυρήνα της θητείας των μη-προνομιούχων και την ουσία ενός στρατού συμμάχου με τους «επιχειρηματίες που κινδυνεύουν», το ΝΑΤΟ και τον ευρωστρατό, εχθρού των φαντάρων και των ΕΠΟΠ – του αναλώσιμου υλικού του) δεν κράτησε πολύ.
Η λύση κατά τον κ. Μπεγλίτη είναι η ανακύκλωση των φαντάρων στα φυλάκια και τις μονάδες, η ανακύκλωση των φαντάρων ανάμεσα στις «καλύτερες» [αλήθεια ποιες είναι αυτές γιατί εμείς συνέχεια επιστολές καταγγελίας λαμβάνουμε αφού οι εγκαταστάσεις είναι απαράδεκτες, η εντατικοποίηση απίστευτη και η υπηρεσία τους πάει (7) Μέσα μία (1) Έξοδο] και τις «χειρότερες» μονάδες της παραμεθορίου, αφού διέταξε να παραμένουν οι συνάδελφοι στα πανάθλια προκεχωρημένα φυλάκια δύο μήνες και να αλλάζουν με άλλους! Από την άλλη μεριά, η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, απλώς συνεχίζει την πολιτική της ΝΔ και αδιαφορεί για τις αρνητικές συνέπειες που έχει για τους συναδέλφους το Αμετάθετο στα Σύνορα, ενώ το νέο ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη Παπανδρέου έχει στήσει πραγματική παράγκα πελατειακών σχέσεων με Αμετάθετο βυσμάτων της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στο Πεντάγωνο και στα αστικά κέντρα τόπους καταγωγής τους. «Το ΠΑΣΟΚ όμως δεν κάνει ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ. Εξετάζει Κοινωνικά Αιτήματα….»
Ακόμα, η λύση κατά τον κ. Μπεγλίτη είναι η «αλλαγή νοοτροπίας» και ο απαιτούμενος «σεβασμός προς τους στρατιώτες».

Αυτές οι δύο διατυπώσεις, όμως, δεν είναι μόνο πικρόχολο αστείο. Είναι και η απόδειξη της πραγματικά επικίνδυνης, ταξικής και (τελικά) θανάσιμης λογικής, που εκφράζει ο ίδιος, ο κ. Βενιζέλος και οι επιτελείς τους για το στρατό.

Αναρωτήθηκε ο κ. Μπεγλίτης γιατί κάποιοι άνθρωποι περνούν όλη τη στρατιωτική τους θητεία σε φυλάκια, ενώ υπάρχουν σαφείς διαταγές και κανονισμοί να εναλλάσσονται ανά βδομάδα ή μήνα; Μοιάζει κι αυτή η οδηγία με την εξαγγελία του κ. Βενιζέλου να δίνεται προϋπηρεσία σε όσους κυνηγάνε μετανάστες στα σύνορα, ενώ αυτό υποτίθεται πως δεν είναι στα καθήκοντα του στρατού. Το υπουργείο άμυνας του ΠΑΣΟΚ, με τις ίδιες τι δηλώσεις του (σε διάφορα επικοινωνιακά σώου «κοινωνικής πολιτικής») νομιμοποιεί ό,τι παράνομο επιβάλλει ο ελληνικός στρατός στους φαντάρους με στόχο την εμπέδωση της βαθύτερης εκμετάλλευσης.

Αναρωτήθηκε ο κ. Μπεγλίτης γιατί στη μονάδα που υπηρέτησε κάποτε η δύναμη ήταν 300 άτομα ενώ τώρα είναι 50; Μήπως γι’ αυτό φταίει η υπογεννητικότητα; Μήπως δεν είναι υπεύθυνη η πολιτική του υπουργείου, που διατηρεί άχρηστα στρατόπεδα για τα ντόπια συμφέροντα, τις καριέρες αξιωματικών, τις πελατειακές σχέσεις και τη μετατροπή της επαρχίας στην παραμεθόριο σε στρατιωτική ζώνη; Που πλημμυρίζει βύσματα το Πεντάγωνο και τα αστικά κέντρα, αφήνοντας τους εναπομείναντες να κάνουν όλη τη «βρώμικη δουλειά» ενός κράτους που απουσιάζει; Που στέλνει χιλιάδες σε 15 αποστολές εκτός συνόρων σε ΝΑΤΟ και ευρωστρατό για το κύρος της «ισχυρής Ελλάδας», αφήνοντας πίσω (πραγματικά, κε Μπεγλίτη) «εξαθλιωμένα φαντάσματα βουτηγμένα στη λάσπη» να συντηρούν στρατόπεδα.

Αναρωτήθηκε ο κ. Μπεγλίτης, κι αν ναι, γιατί σφυράνε αδιάφορα με τον κ. Βενιζέλο και τους στρατηγούς τους, για τις καταγγελίες φαντάρων και του Δικτύου Σπάρτακος σχετικά με τη νέα βιομηχανία δημιουργίας βυσμάτων στα αστικά κέντρα με εμπλοκή και των υγειονομικών υπηρεσιών; Αναδημοσιεύουμε από κείμενο της Κ.Ε. της 20/12/2009:
«Φαντάροι από την πρώτη ΕΣΣΟ της 9μηνης θητείας διαπιστώνουν ότι «αρκετοί οπλίτες που κάνουν 8μηνο ή είναι "Ι3" άοπλοι εμφάνισαν ξαφνικά περίεργες ασθένειες». Ο λόγος; Γι' αυτές τις περιπτώσεις δικαιολογείται μετάθεση κοντά στο σπίτι τους, ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν αμετάθετοι. Θεωρούν ότι οι ρυθμίσεις είναι κοινωνικά άδικες και έχουν ως συνέπεια να υπηρετούν οι ίδιοι περισσότερο στα σύνορα και απ' όσους έκαναν 12μηνο, ανεβάζοντας παράλληλα και τα έξοδα του οικογενειακού προϋπολογισμού».
Οι ίδιες βέβαια υγειονομικές υπηρεσίες είναι υπεύθυνες, με πολιτική ευθύνη του ίδιου και του Βενιζέλου αλλά και ευθύνη των διοικητών, για την τραγική κατάσταση στα στρατόπεδα, τα περιστατικά αρρωστιών και δηλητηριάσεων, την τραγική παρακολούθηση ή και περίθαλψη που αντιμετωπίζουν οι φαντάροι στις μονάδες.

Σίγουρα δεν αναρωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός (αφού δε θα βόλευε τον σχεδιασμό του υπουργείου) για το γεγονός ότι η κατάσταση στα στρατόπεδα, από τότε που εξήγγειλαν «ανθρώπινη θητεία», επιδεινώνεται διαρκώς, οι επιτελείς τρέχουν κάθε φορά για να μπαλώσουν με έκτακτα μέτρα τα περιστατικά ακραίων συνθηκών που καταγγέλλονται από το Δίκτυο Σπάρτακος και τη συλλογική δράση των φαντάρων, αλλά οι πρώτες αποφάσεις τους έχουν να κάνουν με απευθείας αναθέσεις (και πανηγύρι εκατομμυρίων) πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων (βλ. πυρομαχικά για τα νέα Leopard), στο όνομα του αξιόμαχου, και διπλασιασμός των κονδυλίων για το Αφγανιστάν, αύξηση των στρατιωτών στις μονάδες του ΝΑΤΟ σε Κόσσοβο και Αφγανιστάν, νέες φρεγάτες στη Σομαλία, στο όνομα «της διεθνούς θέσης και της αξιοπρέπειας» της χώρας.

Την ίδια ώρα βέβαια, όλες οι εξαγγελίες για μια «ανθρώπινη θητεία» (κατά το «θητεία με κέντρο των άνθρωπο» του κ. Μεϊμαράκη – πόσο μοιάζουν!) και «σεβασμό προς τον στρατιώτη», που επαναλαμβάνεται σε όλους τους τόνους, καταρρέουν κάτω από τις διαρκείς καταγγελίες των φαντάρων για τις συνθήκες ζωής και θητείας μέσα στα στρατόπεδα, τα συνεχή περιστατικά απάνθρωπων συμπεριφορών «για να βγει το πρόγραμμα», τα νέα ρεκόρ ατυχημάτων από την «νέα διακυβέρνηση» του ΠΑΣΟΚ (7 σοβαρά ατυχήματα και 1 αυτοκτονία ΕΠ.ΟΠ.) μόλις τον πρώτο μήνα θητείας της.
Πώς μπορεί να παίζει θέατρο σκιών ο κ. Μπεγλίτης, ανάγοντας σε επικοινωνιακό show τις τραγικές συνθήκες των φαντάρων σε εγκαταλειμμένα φυλάκια, όταν επιβάλλεται ο πιο ακραίος διαχωρισμός (και επιχειρεί να θεσμοθετηθεί) ανάμεσα σε προνομιούχους και μη, όταν αυτή είναι η γενική εικόνα του στρατού εκτός από τις περιπτώσεις των βυσμάτων, όταν όλες οι επιλογές του ελληνικού κράτους τον μετατρέπουν σε «κυνηγό κεφαλών» του εσωτερικού εχθρού και ΜΑΤατζή-συμμέτοχο των ιμπεριαλιστικών «ανθρωπιστικών» εκστρατειών, με κάθε κόστος για τη ζωή των φαντάρων και των ΕΠ.ΟΠ;
Αλήθεια κύριε Μπεγλίτη και κύριε Βενιζέλε δεν αισθάνεστε την ανάγκη να ζητήσετε συγγνώμη για τα ψέματα που είπατε σχετικά με την σύνδεση σχολείο-στρατοπέδων (σχολεία δεύτερης ευκαιρίας τα ονομάσατε) και την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας κατά τη διάρκεια της θητείας; Πώς θα γίνουν όλα αυτά όταν οι φαντάροι που επιθεωρήσατε είναι ξεχασμένοι μήνες στα φυλάκια και όσοι υπηρετούν στις «καλύτερες μονάδες» που με ευκολία ανακαλύψατε στο Έβρο, βγαίνουν μια φορά τη βδομάδα με υπηρεσιακό εξαιτίας των ατελείωτων υπηρεσιών;
Το να φορτώνετε αποκλειστικά στους στρατιωτικούς το μεγάλο μερίδιο ευθύνης που σας αναλογεί είναι ότι πιο εύκολο. Κάπως πρέπει να κρυφτείτε και εσείς, αφού είπαμε «ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΦΑΝΤΑΡΟ»!

Σοκάρεται ο κ. Μπεγλίτης από τη «νοοτροπία του στρατού», μετά την επίσκεψή του στη Λήμνο. Μας ενημερώνει πως διαπίστωσε ότι οι φαντάροι, με τους οποίους δείπνησε αυτός και ο αντιστράτηγος Φραγκούλης, είχαν επιλεχθεί και υποστεί «μαθήματα συμπεριφοράς» και «κήρυγμα» για το πώς θα συμπεριφερθούν.
Δεν αναρωτιέται μήπως είναι απλά η απόληξη όλου του θεατρικού σκηνικού (που περιγράψαμε πιο πάνω και) που ξεκινά ο ίδιος και το αναπαράγει το σύνολο της ιεραρχίας του στρατεύματος; Τον ενοχλεί η «καθοδηγούμενη» και ψεύτικη συμπεριφορά των φαντάρων, όταν επισκέπτεται τέτοιε μονάδες.
Δεν τον ενοχλεί όμως το γεγονός ότι είναι η μόνη συμπεριφορά που μπορούν να αναπαράγουν αυτές οι μονάδες. Γιατί κατά τα άλλα είναι καζάνια έτοιμα να εκραγούν από την οργή των φαντάρων (που πάνε από σκοπιά σε αγγαρεία και από άσκηση σε φυλάκιο) για μια θητεία που γίνεται - όσο πιο πολύ συμπιέζεται χρονικά - περισσότερο άδικη, βάναυση, εντατική και εκμεταλλευτική για τους ίδιους.
Δεν τον ενοχλεί το γεγονός ότι το υπουργείο του συνεργάζεται άψογα με το ΓΕΣ για τις συγκαλύψεις, τις απειλές, τους εκβιασμούς και τα ψέματα που χρειάζονται, ώστε σε κάθε σειρά να στέλνονται φαντάροι με το ζόρι και παράνομα στην Κύπρο και την ΕΛΔΥΚ. Δεν ενοχλήθηκε, ούτε έδωσε κάποια διαταγή για το μπαράζ καταγγελιών από τους φαντάρους σχετικά με τα περιστατικά της σειράς του Νοεμβρίου.
Μήπως δεν έμαθε για τους αξιωματικούς και τους στρατολόγους, που καλούνταν σε αναφορές από τους φαντάρους και τηλέφωνα από τους γονείς να δείξουν τις σχετικές διαταγές για «υποχρεωτική μετάθεση στην Κύπρο», που λέγανε πως οι σχετικές διαταγές - ακόμα και τα ονόματά τους - είναι απόρρητα; Αυτή είναι «η τιμή του έλληνα αξιωματικού», που έλεγε ο κ. Βενιζέλος, και η «νοοτροπία», που επαγγέλλεται ο κ. Μπεγλίτης;

Δεν μπορούν να κοροϊδεύουν άλλο τον κόσμο. Όσα επικοινωνιακά τρικ κι αν επιχειρήσουν με στημένες επισκέψεις στην παραμεθόριο, δεν πρόκειται να κουκουλώσουν τις πραγματικές επιλογές τους για το στρατό που ετοιμάζουν και επιχειρούν να επιβάλλουν κάτω από φτηνές υποσχέσεις και ανέξοδους δεκάρικους για τα «δικαιώματα των φαντάρων».
Οι φαντάροι είναι πολίτες με στολή που, μεθοδικά, το υπουργείο άμυνας και η κυβέρνηση, η στρατιωτική ιεραρχία και οι αξιωματικοί των μονάδων, με τις επιλογές, τις διαταγές και τη βάναυση συμπεριφορά τους, προσπαθούν να τους μετατρέψουν σε «εξαθλιωμένα φαντάσματα βουτηγμένα στη λάσπη».
Οι φαντάροι, κ. Μπεγλίτη (και σας το έχουμε ξαναπεί αυτό), γνωρίζουν πολύ καλύτερα τα δικαιώματα τους, τις ανάγκες τους και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να τα πετύχουν ή να τα επιβάλλουν από εσάς. Οι «ανθρώπινες επισκέψεις» σας σε φυλάκια της παραμεθορίου, δεν μπορούν ούτε να το ενσωματώσουν ούτε να το κρύψουν. Οι φαντάροι και η συλλογική τους δράση μέσα στα στρατόπεδα είναι έτοιμοι να δώσουν τη μάχη για τα δικαιώματα και τη ζωή τους.

Για αυτό και διεκδικούμε ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ, κάτι που σας φοβίζει….



ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

τηλέφωνο: 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com

4 σχόλια:

  1. mpravo sou aderfe gia auta pou grafeis,mas ekfrazeis olous emas pou vriskomaste ston evro ws 9mhnoi kai oi alloi epeidh exoune alla 2 aderfia vriskontai spiti tous pou ta opoia mporoune na doulepsoune kai na anevasoune to eisodhma tous enw emeis ekei panw gia 8mhnes...uparxei adikia gia auto kai leme auta oloi,elpizw oi kurioi o theos na tous kanei na vgaloune mia metathesh kai gia emas n eimaste konta sta spitia mas hdh 5mhnes paramethorio xwris aleksisfairo stis skopies 2-4 to vradu sta sunora

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμφωνω ρε παιδια!ειναι δυνατον να μεινουμε πανω εμεις 8 μηνες και ολα τα βισματα να ειναι σπιτακι τους;οσο για το αλεξισφαιρο αστο φιλε...14 κιλα εξτρα πανω σου για ενα πραμα που ειναι αλεξιθραυστο και οχι αλεξισφαιρο (δλδ μονο απο θραυσματα σε προστατευει οχι απο σφαιρα..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΜΑΙ Ι3 ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ..ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΕΧΩ ΜΕΤΑ??ΔΗΛΟΣΙΟ??ΘΑ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή