Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΗΤΑ Ο ΕΒΕΑ

Καταστολή-Λογοκρισία
http://athens.indymedia.org/

Yπόμνημα για τον τερματισμό των προβλημάτων που δημιουργούν οι συχνές διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας παρέδωσε στον συνήγορο του πολίτη, Γ. Καμίνη, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κ. Μίχαλος.

Σύμφωνα με την πρόταση του ΕΒΕΑ, όποιος θέλει να διαδηλώνει στο κέντρο της πόλης θα πρέπει να ζητάει εγγράφως την άδεια της αστυνομίας και της δημοτικής αρχής πέντε μέρες νωρίτερα.

Σε περίπτωση που οι διοργανωτές της διαδήλωσης δεν μπορούν να διασφαλίσουν την τάξη οφείλουν, σύμφωνα με το ΕΒΕΑ, να συνεργάζονται με την αστυνομία και να της ζητούν με αποζημίωση πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης. Σε αυτή την περίπτωση θα είναι υπεύθυνη η αστυνομίας ενώ σε κάθε άλλη θα αναλαμβάνουν οι ίδιοι την ευθύνη για αποζημίωση για κάθε ζημιά δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.

Ακόμα όλες οι διαδηλώσεις με εξαίρεση αυτών που διοργανώνει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ σε πανελλαδικές απεργίες, την πορεία του Πολυτεχνείου και την Πρωτομαγιά υποχρεωτικά οφείλουν να καταλαμβάνουν μία λωρίδα κυκλοφορίας διαφορετικά οι πορείες στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας θα πρέπει να μην επιτρέπονται.Όπως ανέφέρε χαρακτηριστικά ο Κ. Μίχαλος.

Σημειώνεται ότι οι μεγάλες πορείες που διοργανώνει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ούτε πολλές στον αριθμό είναι ούτε είναι αντικείμενο των διαμαρτυριών των επιχειρήσεων. Το πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας προέρχεται από τις εκατοντάδες μικρές διαδηλώσεις. Αυτό το φαινόμενο θα πρέπει να αντιμετωπισθεί. Με κοινά αποδεκτούς κανόνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου