Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗ ΧΙΛΗ


Σοκαρισμένη παρακολουθεί η ανθρωπότητα τις συνέπειες των ακραίων φαινομένων που έπληξαν την Αϊτή και τη Χιλή, οι λαοί των οποίων έχουν πραγματικά δεινοπαθήσει από δικτατορίες παρακινούμενες από στρατιωτικούς, ντόπια κατεστημένα, πολυεθνικές και τη CIA. Ο εγκέλαδος όμως δεν αποκάλυψε μόνο τις ακραίες συνέπειες της Καπιταλιστικής Ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης που έχει μετατρέψει ολόκληρες χώρες σε γκέτο, δεν έχει καμιά πρόβλεψη κοινωνικής πολιτικής και χρησιμοποιεί τον άνθρωπο και τη φύση ως καύσιμη ύλη για τα κέρδη, την ευημερία και την αρρωστημένη απόλαυση των πολυεθνικών και των αστικών κατεστημένων, αλλά και τις ακραίες αυταρχικές ρυθμίσεις που σε κάθε αφορμή υλοποιούνται, με την ολοένα μεγαλύτερη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Και τα λέμε όλα αυτά γιατί δίπλα στα δημοσιεύματα για το ανεπανάληπτο χάος και την απερίγραπτη καταστροφή, καταγράφονται ειδήσεις που αποκαλύπτουν ότι «ευγενικοί χορηγοί, ευαίσθητοι φιλάνθρωποι, φιλεύσπλαχνοι» ιεραπόστολοι προσέτρεξαν στην Αϊτή δήθεν για να βοηθήσουν και να απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο, ενώ στην πραγματικότητα αποτελούσαν προμηθευτές δικτύων παιδεραστών και κλινικών που έκαναν εμπόριο οργάνων, από ορφανά παιδιά, τα οποία απήγαγαν .

Όλες όμως αυτές οι αποκρουστικές συμπεριφορές που είχαν ως πρωταγωνιστές τους ανθρώπους «της πολιτισμένης και δημοκρατικής» Δύσης σημειώνονταν κάτω από τη μύτη των Αμερικανών πεζοναυτών που στάλθηκαν στην Αιτή όχι για να σώσουν ζωές, όχι για να βοηθήσουν τους ανήμπορους, αλλά για να επιβάλλουν τον Νόμο και την Τάξη. Και προπαντός να απαγορέψουν τα κύματα των απεγνωσμένων μεταναστών να φτάσουν στις αμερικανικές ακτές.

Παρόμοια γεγονότα, σε σαφώς μικρότερη κλίμακα, σημειώθηκαν λίγες ημέρες αργότερα στη Χιλή. Στους 795 έφτασαν οι νεκροί από τον καταστροφικό σεισμό των 8,8 Ρίχτερ που έπληξε την χώρα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, «περίπου δύο εκατομμύρια Χιλιανοί πιστεύεται ότι έχουν πληγεί από τον σεισμό του Σαββάτου, που αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς που έχουν γίνει και κατέληξε στη μεγαλύτερη καταστροφή που έχει επέλθει στη Χιλή τα τελευταία 50 χρόνια. Ο σεισμός με επίκεντρο 115 χιλιόμετρα (70 μίλια) βόρειο-ανατολικά της Κονσεπσιόν και 325 χιλιόμετρα (202 μίλια) νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Σαντιάγο, κατέστρεψε περίπου 1,5 εκατομμύρια νοικοκυριά στη Χιλή. Τα περισσότερα από τα κτίρια έχουν καταρρεύσει. Περίπου το 90% του ιστορικού κέντρου της πόλης Curico καταστράφηκε. Δρόμοι και γέφυρες σε όλη την πληγείσα περιοχή υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν. Το κόστος αποκατάστασης των ζημιών αποτιμάται μέχρι στιγμής στα 30 δισ. δολάρια, περίπου στο 10-20% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος».

Κοινωνική ένταση όμως επικράτησε από την πρώτη στιγμή, καθώς το κράτος και η κυβέρνηση απροετοίμαστοι καθώς ήταν, αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν στις τεράστιες ανάγκες των ανήμπορων και τρομοκρατημένων κατοίκων. Δεν άργησαν να σημειωθούν λεηλασίες σε σουπερμάρκετ από εξαθλιωμένους ανθρώπους που από το Σάββατο του σεισμού προσπαθούν να επιβιώσουν χωρίς φαγητό και νερό, ενώ στην Concepcion πάρα πολλοί από τους 500.000 αντιμετωπίζουν την έλλειψη τροφίμων νερού και παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Πολλοί από τους κατοίκους της πόλης βρίσκονται φοβισμένοι και εξαντλημένοι στους δρόμους.

Η κυβέρνηση όμως της Χιλής επέλεξε αντί να ζητήσει συγγνώμη από το δυστυχισμένο λαό, να σταθεί δίπλα του και να οργανώσει την τεράστια επιχείρηση στήριξης των πληγέντων περιοχών, έστειλε τον Στρατό. Πάνοπλοι Μισθοφόροι, που βεβαίως σιτίζονται, στεγάζονται και υποστηρίζονται με όλα τα μέσα ξεχύθηκαν εναντίον των πεινασμένων και κατεστραμμένων πολιτών, με το δάκτυλο στην σκανδάλη. Η κτηνωδία στρατού και κυβέρνησης αποκαλύπτεται μέσα από τις φωτογραφίες που απαθανατίζουν στρατιωτικές δυνάμεις να κάνουν χρήση δακρυγόνων σε όσους προσπάθησαν να διαφύγουν από τα καταστήματα με τρόφιμα και προϊόντα! Εξάλλου, η πρόεδρος της χώρας Michelle Bachelet, συμπλήρωσε την ειδική εντολή για αποστολή 14.000 Μισθοφόρων με μια έκκληση προς τους πολίτες «να οργανώσουν μηχανισμούς για την αυτοάμυνα τους» απέναντι στους συμπολίτες τους που πεινούν και διαδηλώνουν διαρκώς καταγγέλλοντας την αργή ή ανύπαρκτη κρατική αντίδραση!

Βεβαίως ο Χιλιανός στρατός που είναι άχρηστος να βοηθήσει τους πληγέντες και το έργο του περιορίζεται στη διασφάλιση του Νόμου και της Τάξης, δηλαδή να προστατεύσει τις περιουσίες των ιδιοκτητών πολυκαταστημάτων και σούπερ μάρκετ από τις επιθέσεις των πεινασμένων, ευθύνεται για την εκτίναξη του αριθμού των θυμάτων. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χιλής ευθύνονται για το θάνατο εκατοντάδων συμπολιτών τους. Σύμφωνα με ανταποκρίσεις «μεγάλες καταστροφές έχει προκαλέσει και το τσουνάμι που δημιουργήθηκε από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα. Ο υπουργός Άμυνας Francisco Vidal παραδέχθηκε ότι το πολεμικό ναυτικό της χώρας έκανε λάθος εκτίμηση καθώς δεν εξέδωσε άμεσα ανακοίνωση για το τσουνάμι, μία κίνηση που θα μπορούσε να βοηθήσει τους κατοίκους των παράκτιων περιοχών να τις εγκαταλείψουν».

Είναι σαφές ότι η Χιλιανή κυβέρνηση όχι μόνο επανέλαβε ότι είχε κάνει η κυβέρνηση Μπους στην Νέα Ορλεάνη, που κατέβασε τον στρατό στους δρόμους μιας πλημμυρισμένης πόλης εξαιτίας των δικών των αντικοινωνικών πολιτικών, που έπνιξαν στο βούρκο ότι αντιστέκονταν στα μεγαλεπήβολα σχέδια ανάπλασης και καπιταλιστικής κερδοφορίας, αλλά ουσιαστικά εφαρμόζει τα κοινά ευρωπαϊκά σχέδια χρήσης του στρατού σε κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης. Η περιστολή των κοινωνικών δαπανών, το γκρέμισμα του όποιου κράτους πρόνοιας αφήνει έκθετους τους πολίτες απέναντι σε κάθε φαινόμενο και ο Στρατός καλείται να προστατεύσει το αστικό σύστημα εξουσίας και την Ιδιοκτησία.

Αυτές εξάλλου είναι και οι αποφάσεις των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που διαμέσου των υπουργών Εθνικής Άμυνας Βενιζέλου και Μεϊμαράκη εντάσσουν τον στρατό στην Πολιτική Προστασία, εκπαιδεύοντας τους φαντάρους που θα προσφέρουν δωρεάν, σε επικίνδυνες συνθήκες, τις υπηρεσίες τους (πυρκαγιές, διάσωση από σεισμούς, πλημμύρες κλπ) αντί για το διορισμό π.χ. πυροσβεστών, θα χρησιμοποιήσουν τις φασιστικές Λέσχες Εφέδρων, βγάζοντας τον στρατό στο δρόμο και για να επιβάλλει το Νόμο και την Καθεστηκυία Τάξη!

Όλα αυτά είναι γνωστά στον ανώνυμο αρθρογράφο της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ που βρίσκει ευκαιρία να προπαγανδίσει τα αυταρχικά και μιλιταριστικά σχέδια κυβέρνησης και Ε.Ε.

Αναρωτιέται λοιπόν ο στρατευμένος κονδυλοφόρος: «τα γεγονότα αυτά, αλλά ακόμη περισσότερο το χάος που προκλήθηκε στην Αϊτή μετά τον εκεί φονικότατο σεισμό, θα πρέπει να προβληματίσουν τις ελληνικές αρχές. Η Ελλάδα είναι μια σεισμογενής περιοχή, η οποία έχει και στο παρελθόν βιώσει μεγάλους σεισμούς. Αν υπάρξει το μέγεθος καταστροφών που προκλήθηκε από τους δύο αυτούς φονικότατους σεισμούς, θα πρέπει να επέμβουν και οι ένοπλες δυνάμεις. Αναρωτιέται κανείς, όμως, αν με την παρούσα περιρρέουσα ευθυνοφοβία, την υπερπροστασία των στρατευσίμων και τις προσπάθειες να περιοριστεί η όποια πολεμική αποτελεσματικότητα του στρατεύματος, οι ιθύνοντες θα είχαν την πολιτική τόλμη να βγάλουν τον Στρατό να περιφρουρήσει την τάξη. Τα σχέδια υπάρχουν. Τολμά κανείς να τα θέσει σε εφαρμογή;»

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι η ακροδεξιά που φωλιάζει και στα Μιλιταριστικά περιοδικά, αποτελεί τον λαγό που τρέχει την κούρσα της αντεργατικής-αυταρχικής-φιλοπόλεμης πολιτικής που εφαρμόζουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με την στήριξη των ΜΜΕ, οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν τεράστια διαπλεκόμενα συμφέροντας με πολεμικές βιομηχανίες, εφοπλιστικά και κατασκευαστικά συμφέροντα.

Απέναντι σε όλους αυτούς που προετοιμάζουν τον στρατό να στραφεί εναντίον του εχθρού λαού εντός και εκτός συνόρων πρέπει να σταθεί το αντιπολεμικό κίνημα.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Diktiospartakos.blogspot.com

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου