Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΝΑΥΤΗΣ ΒΓΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΙΑ

Να κάνει τον κλόουν, το μεταφορέα, τη baby sitter, τον σερβιτόρο…
Χρήματα καταναλώνονται σε είδη πολυτελείας ενώ υπάρχουν τεράστιες ανάγκες
Η επιστολή καταγγελίας του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος από το Ναύσταθμο Κρήτης αποκαλύπτει το τι πραγματικά είναι η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία. Όχι μόνο οι φαντάροι υφίστανται το εξοντωτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης-αγγαρείας-υπηρεσίας-σκοπιάς-δωρεάν εργασίας και φτου από την αρχή, αλλά όπως αποκαλύπτει και η επιστολή των ναυτών πρέπει να κάνουν τον καραγκιόζη για να διασκεδάσουν οι αξιωματικοί και οι οικογένειες τους. Επίσης με διαταγή ανωτέρων, συμμετέχουν στη μετακόμιση αξιωματικών και υπαξιωματικών.
Παράλληλα, ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλος έχει δεσμευτεί προσωπικά για την περιστολή των εξόδων, γίνονται παράλογες πανάκριβες αγορές πολυτελών συσκευών, ενώ οι ναύτες ζουν σε απαράδεκτες συνθήκες. Δηλαδή για τις ανάγκες των ναυτών υπάρχει Οικονομική Κρίση, ενώ για τους αξιωματικούς προβλέπεται τηλεοράσεις plasma στο γυμναστήριο. Από πού προκύπτουν αυτά τα προνόμια, οι διακρίσεις και η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, δηλαδή του κόπου και του ιδρώτα των εργαζομένων που φορολογούνται αγρίως;
Αλήθεια, κύριε Βενιζέλε, Μπεγλίτη και αρχηγέ ΓΕΝ αυτός είναι ο σεβασμός στα δικαιώματα των φαντάρων. Αυτός είναι ο σεβασμός της Αξιοπρέπειας και της υγείας τους;
Τέλος, μπορεί κάποιος από τη διοίκηση του Ναυστάθμου Κρήτης να μας απαντήσει τι γίνονται τα χρήματα για τη σίτιση των φαντάρων και συγκεκριμένα το κονδύλι για το πρωινό τους, που παράνομα έχει καταργηθεί εδώ και μήνες;
Μήπως τελικά η προβολή των «εθνικών κινδύνων» και η απαίτηση «εθνικής ενότητας» είναι το παραπέτασμα καπνού για το βάθεμα της εκμετάλλευσης μας;

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΝΑΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΚΡΗΤΗΣ
1.Παραμονη Χριστουγέννων διοργανώθηκε με εντολή του Γραφείου Μέριμνας του Ναυστάθμου Κρήτης και του διευθυντή της Διοίκησης Διευθύνσεως, εκδήλωση στον «Οίκο του Ναύτου» όπου θα μοιράζονταν τα δώρα στα παιδιά αξιωματικών και υπαξιωματικών του Ναυστάθμου Κρήτης.
Για τη δημιουργία όμως του κατάλληλου εορταστικού και χριστουγεννιάτικου κλίματος επιστρατεύτηκαν 2 στολές αϊ Βασίλη τις οποίες και φόρεσαν 2 ναύτες από αυτούς που μόλις είχαν πάρει τη πρώτη μετάθεση για Κρήτη (μετά την προπαίδευση) ώστε να υπάρξουν όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις.
Εφοδιάστηκαν με καραμέλες και μπαλόνια ώστε να μοιράζουν στα παιδιά και φωτογραφήθηκαν με αυτά.

Επίσης ,στη πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση για τους αξιωματικούς επιστρατεύτηκαν 3 ναύτες από την Διεύθυνση Διοικήσεως. Ένας ανέλαβε χρέη γκαρνταρόμπας, άλλος χρέη υποδοχής και ο τρίτος της baby sitter. Η δουλειά του τρίτου ναύτη ήταν να προσέχει τα παιδία των αξιωματικών, να μοιράζει χυμούς και φαγητό καθώς και να παρακολουθεί μαζί τους παιδικά DVD. Οι ετοιμασίες άρχισαν το απόγευμα της παραμονής και τελείωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες, μόλις δηλαδή έφυγε από το χώρο (Λέσχη Αξιωματικών Ναυστάθμου Κρήτης) ο διοικητής του Ν.Κ

2.Το Μάρτιο 2010 υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού που κατοικεί σε πολυκατοικία του οικισμού Ναυστάθμου Κρήτης σε συνεννόηση με το γραφείο Μέριμνας της Διοίκησης Διευθύνσεως κάλεσε σε βοήθεια 3 ναύτες της Διοίκησης Διευθύνσεως ζητώντας να τον βοηθήσουν στη μετακόμιση του σπιτιού του.
Το παλιό πλυντήριο πιάτων έπρεπε να πεταχτεί και κάποιος έπρεπε να το κουβαλήσει.

3.Περίοδος Ιανουαρίου-Μαρτίου 2010, ξεκινάει η ανακαίνιση του γυμναστηρίου του οικισμού Ν.Κ.
Έκτος από τον καθαρισμό του εσωτερικού χώρου και την τοποθέτηση ξύλινου δαπέδου, αγοράζονται 3 τηλεοράσεις Plasma 42’’ για ένα χώρο 50τ.μ που προορίζεται για άθληση. Ουσιαστικά ‘εξοπλίστηκε’ κάθε τοίχος του γυμναστηρίου με μία τηλεόραση.
Αυτές οι αγορές γίνανε για χάρη του οικισμού υπαξιωματικών και αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού όταν την ίδια ώρα στο κτήριο που μένουν οι ναύτες λείπουν παράθυρα από θαλάμους, υπάρχουν ξηλωμένα ταβάνια, συνεχείς πτώσεις τάσης από υπερφόρτωση δικτύου, έλλειψη πόσιμου νερού στη 4ωρη σκοπιά και έλλειψη ειδών υγιεινής-χλωρίνη, σαπούνι, γάντια για τους καθαρισμούς.
Σε ένα ναύσταθμο που οι ναύτες στερούνται βασικές ανάγκες όπως το πρωινό που έχει καταργηθεί εδώ και μήνες και η μόνη απάντηση που έχει υπάρξει είναι η επίκληση στο πατριωτικό συναίσθημα και στη βοήθεια που πρέπει να δώσουμε στη χώρα σε εποχή κρίσης.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

4 σχόλια:

  1. ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΟΜΑΣΤΕ... ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΑ <ΚΑΝΕΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΣΟΥ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΠΡΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ.. ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ (ΠΕΖΙΚΟ ΕΙΜΑΙ) ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ. ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ.. ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΧΑΛΑΡΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΑ... ΜΗ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ....(Ο <> ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΞΗΡΑΣ.....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΡΙΧΤΕ ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ ΣΤΟ ΦΑΙ ΚΑΨΤΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΣΤΑ ΜΟΥΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΤΣΟΝΤΑ ΤΗΣ ΤΖΟΥΛΙΑ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΤΟΥΣ. ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΠΛΑΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΣ ΚΑΡΑΚΙΤΣΑΤΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΧΑΣΑΜΕ; ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ, ΤΖΑΜΠΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή έχω μείνει στη Λέσχη για περίπου 9 μήνες έχω παρατηρήσει και μάλιστα μιλώντας με αρκετούς Ναύτες (οι οποίοι κάθε άλλο παρά δυσαρεστημένοι ήταν,να μην πω ότι "κυνήγησαν" να πάνε στην Λέσχη)ότι οι συνθήκες διαβίωσης των Ναυτών ήταν ίδιες ακριβώς με αυτές των Κατώτερων Αξιωματικών στη Λέσχη με την μόνη διαφορά ότι προφανώς(φαντάζομαι) δεν θα ήταν σε θαλάμους ανά 3.Για το πρωινό θα συμφωνήσω ότι θα έπρεπε να παρέχεται(αν και όσοι μόνιμοι συνάδελφοι υπηρετούν σε πλοία θα έχουν παρατηρήσει ότι το ίδιο συμβαίνει, κακώς κατ'εμέ κυρίως γιατί κανείς δεν τρώει πρωινό καθώς είναι συνήθως μη αρεστό στο προσωπικό (το εφόδιο είναι πολύ μικρό,συνήθως το πρωινό είναι ψωμί με βούτυρο και μαρμελάδα)).Για τα υπόλοιπα, της τελετής Παραμονή Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς θεωρώ αυτονόητο ,πέρα από το "υποχρεωτικό" (αν όντως ήταν έτσι γιατί συνήθως ζητάνε εθελοντή ) ντύσιμο Αγιου Βασίλη, ότι αυτές οι δουλειές γίνονται από τους Ναύτες(όπως είμαι σίγουρος ότι δεν δουλέψαν μόνο οι Ναύτες για αυτές τις εκδηλώσεις αλλά και Υπκοι-Αξκοι σε άλλα πόστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή