Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΤΑΝΙΩΜΕΝΟΥΣ

Στρατός
Τα Νέα

ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ αποστρατείας τους άρχισαν να ανακαλούν κάποιοι από τους παραιτηθέντες αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων μετά τη νομοθετική ρύθμιση με την οποία διασφαλίζονται όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέσα στο 2010.

Την Παρασκευή έγιναν ήδη 2-3 αποσύρσεις αιτήσεων από την Πολεμική Αεροπορία, ενώ μεγαλύτερος αριθμός το συζητά- και αναζητά τρόπο για να το κάνει- στους τρεις Κλάδους. Η τακτική που ακολουθείται από τη στρατιωτική ηγεσία προφανώς με την ανοχή του υπουργείου είναι να επιστρέφονται ως μη υποβληθείσες οι αιτήσεις των στελεχών που το μετάνιωσαν, αρκεί να μην έχει προχωρήσει η γραφειοκρατική επεξεργασία τους και ιδίως να μην έχει υπογράψει ο υπουργός Αμυνας. Ωστόσο ο αριθμός των παραιτήσεων που είχαν υποβληθεί μέχρι την Παρασκευή έφθασε τις 984.

Οι παραιτήσεις αυτές είναι συγκριτικά πολύ περισσότερες από αυτές του 2009 (έφθασαν τις 1.042). Εκτιμάται ωστόσο ότι η νέα ρύθμιση- και δεύτερες σκέψεις- θα ανακόψει τον ρυθμό αποβολής τους. Τα ζητήματα γύρω από το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών και τις πιθανές αλλαγές είναι τις τελευταίες μέρες θέμα συζήτησης στις μονάδες σε όλη τη χώρα. Καθώς ακούγονται φήμες ότι το νέο όριο για συνταξιοδότηση θα κυμανθεί μεταξύ των30 και 35 ετών, έγινε με ανακούφιση δεκτή η ρύθμιση ότι και οι στρατιωτικοί που έχουν θεμελιώσει ή θεμελιώνουν μέχρι 31/12/2010 συνταξιοδοτικά δικαιώματα δεν θίγονται από την παραμονή στην υπηρεσία μετά την ημερομηνία αυτή και τυχόν συνταξιοδοτικές μεταβολές δεν επηρεάζουν τις προϋποθέσεις για τη συνταξιοδότησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου