Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ

Η.Π.Α.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο έχει δώσει έγκριση για ευρεία διεξαγωγή μυστικών στρατιωτικών επιχειρήσεων ενάντια σε ένοπλες ομάδες στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα The New York Times.
Όπως αποκαλύπτει η αμερικανική εφημερίδα σε χθεσινό της δημοσίευμα, ο στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, ο επικεφαλής της κεντρικής διοίκησης του Αμερικανικού στρατού, υπέγραψε το Σεπτέμβριο διάταγμα το οποίο δίνει την άδεια σε ειδικές μονάδες του στρατού να διεξάγουν επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα της συλλογής πληροφορίων, σε χώρες όπως το Ιράν, τη Σαουδική Αραβία, την Υεμένη και τη Σομαλία.
Σύμφωνα με το κείμενο που αποκαλύπτει η αμερικανική εφημερίδα, στόχος των ειδικών ομάδων θα είναι η διείσδυση, η διατάραξη και η καταστροφή στρατιωτικών οργανώσεων όπως η Αλ Κάιντα, αλλά και η προετοιμασία του εδάφους για τη διεξαγωγή μεγαλύτερης κλίμακας επιθέσεων.
Ωστόσο οι New York Times τονίζουν ότι δεν δίνεται η άδεια για επιχειρήσεις επιθετικού τύπου.
Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, που η εφημερίδα δεν κατονομάζει, το διάταγμα επιτρέπει τις επιχειρήσεις για συλλογή πληροφοριών στο Ιράν, για πιθανή στρατιωτική επιχείρηση από μέρους των ΗΠΑ σε περίπτωση που οι σχέσεις των δύο χωρών φτάσουν αναπόφευκτα σε αυτό το σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου