Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΝΕΚΡΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Φάκελος Αφγανιστάν

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Η Αλ Κάιντα ανακοίνωσε σήμερα το θάνατο του ηγέτη της Μουσταφά Αμπου αλ Γιαζίντ στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης SITE, το οποίο επιτηρεί τις ισλαμικές σελίδες στο διαδίκτυο.
Ο Γιαζίντ, Αιγύπτιος που είναι επίσης γνωστός με το όνομα Σεϊχ Σαϊντ αλ Μάσρι, είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Αλ Κάιντα και ο πρώην υπεύθυνος για τα οικονομικά του Οσάμα μπιν Λάντεν.
Το SITE δεν διευκρινίζει κάτω από ποιές συνθήκες έχασε τη ζωή του ο Γιαζίντ, αναφέρει μόνο ότι το μήνυμα της Αλ Κάιντα ανακοινώνει επίσης το θάνατο της συζύγου του, των τριών παιδιών του, της εγγονής του, κάποιων ανδρών και γυναικών.
Ο Γιαζίντ εμφανίζεται σε κατάλογο με προσωπικότητες, ομάδες και οργανώσεις που τα περιουσιακά τους στοιχεία έχουν παγώσει από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου της 2001.
Σύμφωνα με το FBI, ο Γιαζίντ ήταν εκείνος που είχε μεταφέρει κεφάλαια μέσω του Ντουμπάι στον Μοχάμεντ Αττά, τον Μαρουάν Αλ Σέιχ και τον Ουάλ Αλ Σέχρι, τους τρεις άνδρες που εκτέλεσαν το σχέδιο επίθεσης με τα αεροπλάνα εναντίον των κτιρίων στη Νέα Υόρκη και το Πεντάγωνο στην Ουάσινγκτον.
Ο Γιαζίντ, για τον οποίο υπήρχαν υποψίες ότι ήταν μέλος της αιγυπτιακής Τζιχάντ, ήταν ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν από το Μάϊο του 2007.
Τέλος, όπως ανακοίνωσε το SITE ο Γιαζίντ εμφανίστηκε για τελευταία φορά σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στις 4 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου